Pengurusan Teknologi

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Program pengurusan teknologi Politeknik Kansas State mengambil tahap anda ke peringkat seterusnya dengan menghubungkan bidang minat anda dengan prinsip-prinsip perniagaan dan pengurusan. Pelajar memilih tumpuan pengajian dalam program yang ditawarkan di Politeknik K-State atau di kampus Manhattan atau boleh memindahkan kredit yang telah diperoleh untuk disandingkan dengan ijazah sarjana muda ini. Politeknik K-State juga memastikan pendidikan anda dapat diakses dengan menyediakan kelas di kampus, dalam talian atau gabungan kedua-duanya.

Program pengurusan teknologi meningkatkan pendidikan pelajar dengan menggabungkan kemahiran yang dipasarkan yang telah dipelajari di peringkat universiti dengan kemahiran dalam pengurusan, kepimpinan, analisis, komunikasi, dan perdagangan. Dengan kelebihan daya saing ini, graduan pengurusan teknologi mendapat kejayaan dalam karier di banyak sektor perniagaan termasuk keusahawanan, pemasaran, pengurusan, pembangunan produk, pengurusan projek, perhubungan awam dan jualan.110099_Undergrad_StudentLife3.jpg

Ijazah Sarjana Muda dalam pengurusan teknologi menggabungkan kemahiran yang boleh dipelajari di peringkat universiti dengan pendidikan pengurusan yang diperlukan untuk membolehkan kemajuan pesat dalam industri.

Pelajar pengurusan teknologi mengambil kursus dalam pengurusan, perakaunan, dan pemasaran, serta elemen penting lain dalam perniagaan. Kepekatan teknologi terdiri daripada latihan peringkat universiti di hampir mana-mana bidang kemahiran kecuali perniagaan.

Di kampus dan dalam talian

 • Kelas-kelas diajar di K-State di kampus Salina dan Manhattan.
 • Kebanyakan kursus yang diperlukan untuk ijazah pengurusan teknologi juga boleh didapati melalui pilihan pembelajaran jarak jauh, menjadikan program ini mudah untuk pelajar di lokasi lain.

Bidang kepekatan yang ditawarkan di Politeknik K-State

 • Penyelenggaraan penerbangan
 • Teknologi sistem komputer
 • Teknologi kejuruteraan pembinaan
 • Teknologi media digital
 • Teknologi kejuruteraan elektronik dan komputer
 • Kajian keluarga dan perkhidmatan manusia
 • Teknologi kejuruteraan mekanikal
 • Juruteknik profesional
 • Teknologi pembangunan web110085_Facilities_PolytechnicFrontGate_EDITED.jpg

Pemindahan pelajar digalakkan untuk memohon

Program pengurusan teknologi dapat menjadi cara yang sangat efisien untuk menyelesaikan gelar sarjana muda dan maju sebagai seorang profesional. Program pemindahan yang mungkin termasuk kesihatan, perubatan veterinar, sains kebakaran, sains klinikal atau semulajadi, seni halus, pertanian, seni bina atau mana-mana pelbagai kepekatan.

Kurikulum Akademik

Pengurusan teknologi menggabungkan kemahiran yang boleh dipelajari di peringkat universiti dengan pendidikan pengurusan yang diperlukan untuk membolehkan kemajuan pesat dalam industri.

Pelajar pengurusan teknologi mengambil kursus dalam pengurusan, perakaunan, dan pemasaran, serta unsur-unsur penting dalam perniagaan. Kepekatan teknologi terdiri daripada latihan peringkat universiti di hampir setiap bidang kemahiran kecuali perniagaan.

Pengurusan Teknologi - Panduan Kajian Rasmi (pdf)

Pilihan Kerjaya

Lulusan pengurusan teknologi bersedia untuk kerjaya seperti:

 • Kedudukan penyeliaan
 • Jualan dan pemasaran
 • Pembangunan produk
 • Jawatan pengurusan

Bidang kemahiran merangkumi bidang teknologi tradisional seperti sistem komputer, teknologi kejuruteraan, mekanik diesel dan penyelenggaraan penerbangan untuk penjagaan kesihatan, sains kebakaran, dan juga seni halus.

Graduan kami telah menerima jawatan dengan syarikat-syarikat kecil, syarikat-syarikat antarabangsa utama dan segala-galanya di antara.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Do you want to study for an undergraduate or graduate degree? Improve your English? Fulfill your dream of studying in the United States and become a part of the K-State family!

Do you want to study for an undergraduate or graduate degree? Improve your English? Fulfill your dream of studying in the United States and become a part of the K-State family! Baca Ringkas