Pengurusan Pelancongan - BA (Hons)

Cardiff Metropolitan University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Pengurusan Pelancongan - BA (Hons)

Cardiff Metropolitan University

Gambaran Keseluruhan Kursus

Industri pelancongan merupakan salah satu industri terbesar di dunia dan dinamik dan pelbagai disiplin. Ia menggabungkan kedua-dua syarikat multinasional dan syarikat-syarikat berskala kecil tempatan serta banyak aspek industri kecil acara dan perhotelan.

Untuk membantu anda meneroka dan mempersiapkan kerjaya dalam industri yang pelbagai ini, kursus Pengurusan Pelancongan menyediakan gabungan pengetahuan teras yang mencerminkan konteks ekonomi, alam sekitar dan sosial serta amalan pelancongan dengan pengurusan yang mantap di sepanjang kursus. Ia adalah mandatori untuk melaksanakan modul pembelajaran berasaskan kerja untuk mengukuhkan kebolehpasaran anda pada akhir kursus.

Setakat ini pelajar telah melakukan penempatan di luar negara dan di UK. Penempatan luar negara telah merangkumi Universal Studios, Disney dan pelbagai hotel resort dan kelab-kelab negara di Amerika Syarikat, Camp Amerika serta penempatan Eropah dengan pengendali pelancongan termasuk Thomas Cook. Dalam UK, pelajar telah bekerja untuk pelbagai organisasi seperti Amanah Nasional, Persatuan Asrama Belia, Lapangan Terbang Cardiff, Muzium Negara Wales, syarikat penerbangan dan pusat maklumat pelancongan.

Untuk mempertingkatkan kandungan modul, kursus ini melibatkan kepakaran beberapa pakar industri termasuk Visit Wales, Lapangan Terbang Cardiff dan Stadium Principality, Cardiff Motorpoint Arena, CADW, Cardiff Castle. Pasukan kursus juga sering mengadakan lawatan ke banyak tempat pelancongan dan destinasi pelancongan tempatan.

Sekiranya anda memilih salah satu daripada modul kajian lapangan, terdapat peluang untuk pergi ke tempat-tempat seperti Alicante dan Gambia.

Pembelajaran

Semua pelajar akan mendapat manfaat daripada pasukan tutor peribadi yang berdedikasi yang menyediakan hubungan peribadi dan biasa. Tutor Peribadi bekerja rapat dengan Pengarah Program dan Pengajar Tahun untuk memastikan keperluan pelajar dipenuhi dengan berkesan dan masa mereka di Cardiff Metropolitan University adalah pengalaman yang menyenangkan dan berjaya.

Sebagai tambahan kepada Pembantu Peribadi, sokongan dan bimbingan akademik khusus kursus individu disediakan oleh Pengarah Program dan Tutor Tahun yang berkenaan. Ini amat penting berhubung dengan pilihan pilihan yang tersedia pada tahun dua dan tiga dan pelbagai peluang pengalaman kerja yang ada.

Kebolehpasaran

Industri pelancongan menawarkan pelbagai peluang kerjaya dan oleh itu graduan akan diletakkan dengan baik untuk menjamin kedudukan pengurusan dalam sektor swasta, awam dan sukarela industri pelancongan, di UK dan di luar negara. Peluang-peluang terdapat dalam bidang pemasaran dan perancangan destinasi, operasi lapangan terbang dan syarikat penerbangan, operasi perjalanan dan pelancongan, pengurusan acara, pengurusan sukan dan pemasaran organisasi pelancongan negara dan tempatan, pengurusan tarikan pelancong, penyediaan hospitaliti dan pembangunan perniagaan kecil (mungkin membawa kepada diri sendiri - pengangguran). Oleh kerana tumpuan pengurusan peluang graduan kursus juga wujud di kawasan perniagaan yang lebih luas.

Syarat kemasukan

Lima kelulusan GCSE termasuk Bahasa Inggeris dan Matematik * di gred C atau ke atas (gred 4 atau ke atas untuk pemohon yang memegang GCSEs baru diperbaharui di England), ditambah 112 mata dari sekurang-kurangnya 2 peringkat A (atau setaraf).

Tawaran tipikal mungkin termasuk:

  • 96-112 mata dari sekurang-kurangnya 2 tahap untuk memasukkan gred CC; Welsh Baccalaureate - Sijil Cabaran Kemahiran Lanjutan dianggap sebagai subjek ketiga
  • RQF BTEC Diploma Lanjutan Kebangsaan / Diploma Lanjutan Teknikal Cambridge gred keseluruhan MMM - DMM
  • 96-112 mata dari sekurang-kurangnya 2 Scotland Advanced Highers untuk memasukkan gred DD
  • 96-112 mata dari Sijil Meninggalkan Ireland di Highers untuk memasukkan gred 3 x H2. Subjek peringkat tinggi hanya dipertimbangkan dengan gred minimum H4
  • 96-112 mata daripada Akses kepada Diploma Pengajian Tinggi

* Untuk pemohon Welsh yang duduk di GCSE Matematik yang telah diperbaharui, kami akan menerima sama ada Matematik GCSE atau Matematik - Numeracy.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini January 13, 2019
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
Harga
12,000 GBP
Locations
United Kingdom - Cardiff, Wales
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Cardiff, Wales
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat