Pengurusan Hospitality BSc (Kepujian)

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

  • Tempoh: 3 Tahun
  • Kelayakan dianugerahkan: Pengurusan Hospitality BSc (Kepujian)
  • Badan Penganugerahan: Canterbury Christ Church University, UK
  • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
  • Cara Pengajian: Sepenuh masa
  • Kredit ECTS: 180

Insight Course

Pada tahun 2018, 3.93 juta pelancong melawat Cyprus. Industri hotel dan pelancongan adalah ekonomi yang bergantung kepada Cyprus. Industri ini menawarkan peranan siswazah dalam pelbagai persekitaran kerja yang menarik dan pantas. Hubungan antara perhotelan, pelancongan dan acara adalah penting untuk sektor ini dan anda akan mengkaji ketiga-tiga subjek sambil menumpukan perhatian kepada tuntutan khusus yang dibuat kepada pengurus.

Anda akan diajar oleh kakitangan berpengetahuan yang ghairah tentang pengajaran dan penyelidikan mereka. Sepanjang masa anda bersama kami, anda akan ditawarkan pengalaman kerja / latihan. Hubungan kukuh kami dengan perniagaan dunia nyata juga boleh menawarkan peluang profesional yang lebih jauh.

Ijazah kami telah direka untuk bertindak balas terhadap permintaan yang semakin meningkat di kawasan ini dan mencerminkan keperluan untuk menyediakan graduan yang memenuhi syarat untuk memenuhi cabaran industri perhotelan yang semakin meningkat. Jika anda mencari peranan yang berkaitan dengan hospitaliti atau pengurusan atau ingin meningkatkan minat anda dalam dunia perhotelan, kursus ini boleh menjadi satu untuk anda. Program ini merangkumi perspektif teori dan vokasional, menggabungkan kursus mengenai corak dan masalah perhotelan dengan mereka yang menyediakan kemahiran perniagaan dan pengurusan yang diperlukan.

Pengajaran dan Pembelajaran

Kursus ini diajarkan melalui campuran pelbagai persekitaran pembelajaran termasuk projek yang diketuai oleh tutor yang dipimpin oleh pelajar dan kumpulan. Ini akan menyumbang 12 jam waktu kenalan setiap minggu dan anda akan menghabiskan sekurang-kurangnya banyak masa dalam kajian bebas yang penting termasuk penyelidikan, kerja dalam talian dan penyediaan penilaian. Penceramah penceramah dan kajian kes kehidupan sebenar memperluaskan pengetahuan tentang industri dan memastikan para graduan bersedia dan dimaklumkan mengenai perkembangan terbaru dalam bidang ini.

Penilaian

Anda akan dinilai melalui gabungan kursus dan peperiksaan, yang semuanya bertujuan untuk menilai bukan sahaja apa yang anda tahu dan boleh lakukan tetapi juga membangunkan sifat-sifat siswazah yang dinilai oleh majikan. Ciri-ciri ini termasuk kemahiran komunikasi dan persembahan, kemahiran IT dan numerasi, kerja berpasukan, kemahiran pengurusan projek dan masa serta kemahiran intelektual pemecahan masalah, pemikiran kritikal, analisis dan penilaian, kreativiti dan inovasi. Kerja kursus datang dalam pelbagai bentuk: esei dan laporan, rancangan perniagaan dan projek penyelidikan terpakai, portfolio dan nota mingguan, penilaian kumpulan dan persembahan individu dan poster. Anda juga perlu mencerminkan dan memberi komen mengenai pembelajaran dan perkembangan peribadi anda sendiri.

Pendaftaran dan Tempoh

Ini adalah program sepenuh masa selama tiga tahun. Setiap tahun akademik biasanya bermula pada minggu pertama bulan Oktober dan, dalam beberapa kes, minggu terakhir bulan September. Tahun akademik berlangsung selama 32 minggu. Pelajar boleh mendaftar sehingga dua minggu sebelum tarikh mula kursus tetapi, pendaftaran awal dinasihatkan sebagai tempat yang terhad.

Syarat kemasukan

Calon mestilah berumur sekurang-kurangnya 17 tahun pada 1 September tahun yang mereka ingin masuk ke kursus dan mesti mengadakan Diploma Sekolah Menengah atau Diploma / Sijil Yayasan atau setaraf. Anda juga akan dikehendaki menyediakan bukti kemahiran dalam Bahasa Inggeris.

Keperluan Pengijazahan

Seluruh kursus terdiri daripada sejumlah 18 modul selama 3 tahun. Untuk mencapai ijazah BSc dalam Pengurusan Hospitaliti, anda mesti melengkapkan semua modul untuk mencapai 180 kredit ECTS yang diperlukan. Jika, atas sebab apa pun, anda tidak dapat menyelesaikan kursus penuh yang anda layak untuk anugerah interim yang telah menyediakan anda dengan minimum kredit yang diperlukan. Sijil boleh diberikan kepada pelajar yang telah mencapai lebih dari 60 kredit atau Diploma untuk pelajar yang telah mencapai lebih dari 120 kredit sebelum berhenti belajar.

Di mana seterusnya?

Permintaan peringkat tinggi untuk graduan dengan ijazah ini menjadikannya sebagai pad pelancaran yang ideal untuk kerjaya dalam Hospitality. Pelajar masa lalu kami telah memasuki pelbagai peranan, baik di sektor awam dan swasta, di dalam negara, di peringkat nasional dan di peringkat antarabangsa. Ini termasuk: pengurus resort, pegawai pelancongan, pengurus destinasi, penulisan perjalanan, pengurus pelancongan, pengurus pelancongan serantau, pengurusan pameran pelancongan, pengurus hotel, pemasaran tarikan pelawat, pakar acara khusus, pengurus perniagaan mereka sendiri.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Alexander College has a long-standing history of educational excellence and this is owed, in no small part, to our established UK connections and collaborations with accredited UK Universities and awa ... Baca lebih lanjut

Alexander College has a long-standing history of educational excellence and this is owed, in no small part, to our established UK connections and collaborations with accredited UK Universities and awarding bodies. Over the years we have established a number of close links and in addition to our own recognised programmes, we currently offer UK undergraduate and postgraduate degrees in collaboration with Canterbury Christ Church University (CCCU). Deciding to study for a degree is not an easy choice; it requires a high level of commitment and dedication in order to succeed. At Alexander, we understand this and strive to make your time with us an enjoyable, rewarding and worthwhile experience. Baca Ringkas