Pengurusan (Pengurusan) dan Pengurusan BSc (Kepujian)

Umum

Penerangan Program

Kursus ijazah pengurusan fleksibel kami berkongsi tahun pertama yang biasa sebelum membolehkan anda memberi tumpuan kepada pakar khusus anda untuk meningkatkan prospek kerjaya anda. Dengan pelbagai unit kursus untuk dipilih, anda benar-benar boleh membentuk kursus anda sendiri.

Kursus-kursus berikut boleh didapati:

Gelaran darjah

Tempoh

Kod UCAS

Pengurusan BSc (Kepujian)

3 tahun

N201

Pengurusan BSc (Kepujian) dengan Pengalaman Industri / Profesional

4 tahun

N203

Pengurusan BSc (Kepujian) (Perakaunan dan Kewangan)

3 tahun

NN24

Pengurusan BSc (Kepujian) (Perakaunan dan Kewangan) dengan Pengalaman Perindustrian / Profesional

4 tahun

NN25

Pengurusan BSc (Kepujian) (Sumber Manusia)

3 tahun

N600

Pengurusan BSc (Kepujian) (Sumber Manusia) dengan Pengalaman Industri / Profesional

4 tahun

N601

Pengurusan BSc (Kepujian) (Inovasi, Strategi dan Keusahawanan)

3 tahun

N200

Pengurusan BSc (Kepujian) (Inovasi, Strategi dan Keusahawanan) dengan Pengalaman Industri / Profesional

4 tahun

N202

Pengurusan BSc (Kepujian) (Ekonomi Perniagaan Antarabangsa)

3 tahun

N246

Pengurusan BSc (Kepujian) (Ekonomi Perniagaan Antarabangsa) dengan Pengalaman Industri / Profesional

4 tahun

N248

Pengurusan (Pemasaran) BSc (Kepujian)

3 tahun

N2N5

Pengurusan (Pemasaran) BSc (Pemasaran) dengan Pengalaman Industri / Profesional

4 tahun

N2N6

Majikan siswazah mencari calon dengan pengalaman kerja, kemahiran praktikal dan profesionalisme. Semua ijazah pengurusan kami menawarkan tahun penempatan kerja pilihan. Meletakkan teori ke dalam amalan, membina keyakinan anda, memperoleh gaji dan meningkatkan kebolehpasaran anda.

Pelajar BSc sebelum ini telah menyelesaikan penempatan kerja di Airbus, Bank of England, Bentley, Boeing, Deloitte, Energizer, IBM, L'Oréal, Porsche, Unilever dan Warner Bros. Hiburan antara lain.

Sorotan kursus

  • Mendapatkan pengalaman kerja yang relevan, membangunkan sikap dunia nyata kepada perniagaan, mendapatkan gaji, meningkatkan tanggungjawab dan kemerdekaan - ada banyak alasan untuk memasukkan penempatan bersama gelar anda.
  • Mewujudkan rangkaian hubungan industri dan peluang pekerjaan seterusnya, dapatkan wawasan tentang peranan dan majikan yang membolehkan pilihan kerjaya yang lebih banyak.
  • Pilih penempatan di luar negara untuk mendapatkan pengalaman antarabangsa.
  • 97% pelajar penempatan kami mencapai tahap 1 atau 2: 1 pada tahun 2019.
  • Pelajar penempatan semasa memperoleh £ 17,500 (gaji purata, 2019-20) dengan pendapatan sehingga £ 33,600.
  • Anda akan menerima diskaun yuran tuisyen yang signifikan untuk tahun penempatan. Pelajar UK / EU kini membayar £ 1,850 dan pelajar antarabangsa membayar 20% daripada bayaran antarabangsa standard.

128189_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgHeadway / Unsplash

Apa yang akan saya pelajari?

Tahun pertama pengajian anda akan memberi anda landasan yang baik dalam perakaunan, kewangan, pengurusan, psikologi kerja, pemasaran, sosiologi dan ekonomi. Ini akan membantu anda membuat pilihan berdasarkan maklumat tentang unit kursus pilihan pada tahun-tahun kemudian.

Kandungan kursus tahun kedua ditentukan oleh sama ada anda memilih sesuatu yang khusus atau lebih suka untuk terus mengkaji pelbagai topik. Jika anda membuat keputusan untuk mengkhususkan diri anda akan mengkaji 40 kredit unit kursus teras yang berkaitan dengan keistimewaan yang anda pilih dan 80 kredit unit kursus pilihan untuk membawa jumlah anda kepada 120 kredit. Jika anda tidak ingin mengkhususkan diri, anda akan memilih 120 kredit unit kursus pilihan dari seluruh portfolio pengurusan, yang merangkumi semua unit teras kursus untuk setiap keistimewaan bersama topik tambahan. Anda boleh memilih unit pilihan dari Pusat Bahasa Universiti kami dan / atau Universiti College termasuk Program Kepimpinan Manchester.

Jika anda berjaya memohon penempatan pekerjaan ini akan berlaku antara tahun kedua dan terakhir anda. Anda akan meletakkan teori dalam amalan, mengembangkan kemahiran yang boleh dipindah dan mendapat wawasan tentang profesion pilihan anda.

Pada tahun akhir anda, anda akan memilih sekurang-kurangnya 60 kredit pilihan tahun akhir dari kawasan pakar pilihan anda (jika anda mempunyai satu) dan tambahan 60 kredit unit kursus pilihan untuk membawa jumlah anda kepada 120 kredit.

Apa yang dikatakan oleh pelajar kita?

"Pengurusan adalah kursus yang sangat luas dan fleksibel dan mungkin untuk menyelaraskan kepentingan anda sendiri. Anda akan lulus dengan rangkaian besar orang berbakat di seluruh dunia. "

Daria Savilova, BSc (Hons) Lulusan Pengurusan, sekarang seorang Pengurus Akaun Kanan di Brightcom

"Penempatan saya telah memberi saya pemahaman yang lebih baik tentang bagaimana sebuah syarikat global seperti Airbus beroperasi; pelbagai jabatan dan peranan yang mereka mainkan dalam menjalankan operasi sehari-hari untuk memenuhi matlamat dan objektif tahunan. "

Muhammad Ali, pelajar pengurusan BSc (Kepujian), dilantik sebagai Penyelaras Operasi Kejuruteraan di Airbus

Peluang kerjaya siswazah

Graduan kami sangat dicari, dengan ramai yang pergi ke syarikat-syarikat cip biru global, bank pelaburan dan skim latihan pengurusan siswazah yang terkemuka. Kursus kami menawarkan ruang lingkup yang hebat untuk anda membentuk pengajian anda selaras dengan aspirasi kerjaya anda.

Graduan pengurusan terkini bekerja untuk Amazon, Balfour Beatty, Bank of America, Conde Nast, Diageo, Goldman Sachs, Jaguar Land Rover, KPMG, L'Oreal, Microsoft dan Unilever sebagai pengurus gabungan, pengurus jenama, rakan audit, kontraktor kewangan, perunding logistik dan penganalisis rantaian bekalan.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK.

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Baca Ringkas