KURSUS INI DITINJAU DALAM BAHASA PORTUGUESE.

MENGAPA?

Keseluruhan Sistem Fesyen ditujukan secara mendalam satu kursus yang menyediakan pelajar untuk bertindak dalam pasaran global yang kompetitif - pengguna, identiti dan trend, penciptaan dan pembangunan produk, imej dan komunikasi Fashion dan perniagaannya.

UNTUK SEMUA?

Bagi golongan muda yang berminat dengan Fesyen, yang ingin menemui pelbagai kemungkinan untuk bertindak di pasaran ini, hidup dalam amalan, untuk membangunkan ciptaan mereka, untuk membina pembentukan pepejal dan wawasan yang sadar, menyedari dan inovatif untuk masa yang baru.

BAGAIMANA?

Fikirkan, buat dan buat Fesyen dari pendekatan kontemporari Reka Bentuk, yang melibatkan orang, produk dan pasaran. Reka bentuk koleksi untuk khalayak yang pelbagai dan menjaga setiap butiran untuk menjadi profesional yang lengkap atau melancarkan jenama anda sendiri.

MENGENAI PERANCANGAN FASHION DI IED? Adakah anda percaya bahawa fesyen adalah cara yang berkuasa untuk berkomunikasi dengan siapa anda? Pernahkah anda berfikir tentang menjadi sebahagian daripada dunia fesyen dan dapat mencipta dan membina corak baru dengan bahan dan teknologi baru? Jika anda melihat diri anda mencapai semua ini, tempat anda dalam tempoh tiga tahun akan datang mengambil Bacelor Reka Bentuk Fesyen baru dari IED São Paulo.

Kursus pengijazahan ini bertujuan untuk melatih anda, pereka fesyen masa depan, supaya anda bersedia menghadapi cabaran semasa dan masa depan pasaran yang sentiasa berubah dan dengan banyak peluang.

Kursus ini mendorong anda untuk mengalami semua peringkat proses pembangunan koleksi, dari budaya projek (pusat kepada pendekatan Design), memenuhi keperluan sebenar rantaian pengeluaran, perniagaan Fesyen dan penggunanya, berfikir tentang penonton yang berbeza - feminin, maskulin, infantile, pet, fesyen inklusif, antara lain.

Setiap projek yang anda laksanakan dalam pengijazahan IED mesti difikirkan dari tuntutan dan trend pasaran untuk membuat, dari penyelidikan yang komprehensif mengenai bahan, lukisan, pemodelan tekstil, teknik moula, pemodelan, menjahit dan finishing, yang berakhir dalam komunikasi koleksi anda. Dalam IED, Fesyen tidak terhad kepada penciptaan produk. Ia diamalkan untuk menamatkan pemasaran dan pengurusan jenama dan perniagaan.

Diiktiraf dan dinilai dengan baik oleh MEC, ijazah Rekaan Fesyen IED São Paulo disyorkan oleh pakar dan pembuat pendapat dan merupakan salah satu kursus latihan terbaik Brazil di kawasan itu.

BAGAIMANA KURSUS?

Dengan kurikulum fleksibel dan interdisipliner, anda bersedia memahami Fesyen dan rantaian pengeluarannya dengan cara yang luas, sambil menggunakan kreativiti anda dalam projek-projek yang mencabar di makmal, turut mengambil bahagian dalam cabaran dan pertandingan. Dengan cara ini, anda telah membina portfolio anda sejak separuh pertama.

Kursus latihan kursus membolehkan anda merenungkan kepentingan peribadi anda dengan menentukan tema projek dan memilih mata pelajaran pilihan. IED adalah satu-satunya Kolej Reka Bentuk dan Fesyen 100% di Brazil. Oleh sebab itu, kami beroperasi dalam semua bidang, dan kami menawarkan kelonggaran ini.

Fakulti Antarabangsa?

IED menggalakkan anda untuk mengadakan kursus pertukaran dan percutian antarabangsa di salah satu daripada 9 lokasi IED di Itali dan Sepanyol. Matlamat utama adalah untuk anda bersedia untuk kerjaya global dan berkaitan dengan ciri-ciri yang paling maju.

Apa lagi yang ada di IED sahaja?

Salah satu perbezaan besar dari Istituto Europeo di Design - IED São Paulo adalah untuk menawarkan anda, setiap semester, dua bengkel dengan profesional yang dijemput bekerja di pasaran buruh, dengan tujuan mempromosikan pengalaman dan perbincangan mengenai topik semasa yang relevan, merangsang dialog antara latihan akademik dan apa yang berlaku dalam realiti Fesyen.

Bagaimana guru dan kelas?

Sarjana Muda Reka Bentuk Fesyen IED São Paulo telah menjadi fakulti kuatnya, dibentuk oleh profesor dengan ekspresi yang hebat dalam persekitaran akademik dan di pasaran. Anda akan menerima perhatian individu dalam kumpulan kecil dengan orang yang berkongsi minat yang sama. Dengan sokongan juruteknik berpengalaman dan khusus, anda menerima semua sokongan yang diperlukan dalam bengkel untuk merealisasikan projek-projek, di dalam dan di luar kelas.

Bagaimana jika saya ingin belajar perhiasan, mv, penggayaan, dalaman dan lain-lain?

Pada akhir kursus sarjana anda, setelah mengetahui kepentingan anda dalam praktik, anda boleh memilih untuk memperluas bidang-bidang seperti Perniagaan Fesyen, Pemasaran dan Komunikasi Fesyen, Perhiasan dan Aksesori, Kasut dan Tas, Styling, Reka Bentuk Runcit dan Perdagangan Merchandising atau Reka Bentuk Dalaman, antara kemungkinan lain yang menawarkan IED São Paulo.

APA YANG MEMBUAT PERANCANG FASHION?

Seorang pereka Fesyen merevolusi dunia.

Anda, sebagai pereka Fesyen dari IED São Paulo, akan dapat berdialog dengan semua tip Industri Perindustrian, yang dapat mencari kedudukan yang terkenal dalam jenama terkenal atau syarikat nasional atau multinasional atau untuk menjalankan, melancarkan jenama mereka sendiri dan koleksi mereka sendiri , jika dikehendaki.

Anda akan menjadi profesional dengan kemahiran dan kebolehan untuk menyambungkan bidang dalaman dan luaran keseluruhan rantaian pengeluaran, dapat menargetkan penciptaan, pengembangan produk dan perkhidmatan, pemodelan, pengurusan, pemasaran, komunikasi, perundingan, penyelidikan, gaya, editorial atau pengeluaran.

Di antara alumni kami, terdapat ahli stylists yang terkenal, pereka tekstil, ilustrator stamping, usahawan, eksekutif, stylists, pengeluar fesyen, jurugambar, profesional komunikasi, pemburu sejuk dan sebagainya.

Program diajar dalam:
Portuguese (Brazil)

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh IED – Istituto Europeo di Design Sao Paulo »

Tarikh Akhir Kemaskini October 1, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
3 BRL
semester
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date