Pengeluaran Teater Antarabangsa Bachelor

Umum

Penerangan Program

Program unik kami memberi tumpuan kepada reka bentuk teater, pengeluaran dan pentas peringkat - di Amerika Syarikat dan di peringkat antarabangsa. Anda akan menamatkan pengajian dengan pengetahuan yang kukuh tentang perbezaan budaya dan praktikal dalam pengeluaran teater, yang akan mempersiapkan anda untuk pelbagai kerjaya dalam teater, opera dan penampilan produk.

Kita mungkin kecil, tetapi peluang kita adalah besar. Malah, program teater kami menyaingi apa yang anda dapati di konservatori. Pelajar produksi teater antarabangsa peringkat kami berpuluh-puluh kampus dan hasil masyarakat. Mereka berinteraksi dengan pereka, pengarah, pemain drama dan koreografer yang terkenal dari AS dan negara seperti Scotland, Estonia, Ireland, Mexico, dan England. Mereka pergi setiap tahun ke persidangan Institut Teknologi Amerika Syarikat supaya murid kita boleh membuat hubungan dengan majikan dan syarikat dari seluruh Amerika Syarikat. Mereka menduduki latihan luar biasa dengan syarikat-syarikat teater, dan mereka belajar di luar negara.

Di sini, anda akan menjadi sebahagian daripada keluarga. Anda akan menikmati saiz kelas kecil dan persahabatan yang luar biasa. Profesor cemerlang kami akan memberikan yang terbaik dalam diri anda dari saat anda tiba di kampus sehingga anda lulus. Mereka akan menjadi peribadi dilaburkan dalam kejayaan anda.

Di kampus, anda akan belajar dan bekerja di kemudahan teratas dengan peralatan terkini. Pusat Terbuka untuk Seni Persembahan termasuk teater proscenium 550 tempat duduk, teater studio 132 tempat duduk, bilik latihan, kedai-kedai indah dan kostum, bilik kelas pintar, dan makmal komputer.

Audition

Walaupun kami tidak memerlukan uji bakat untuk majoriti pengeluaran teater antarabangsa, anda boleh uji bakat jika anda ingin dipertimbangkan untuk anugerah bakat.

107034_7.jpg

Ruang untuk mengembangkan bakat anda

Sangat sedikit universiti kecil yang dapat menyaingi tempat-tempat persembahan yang hebat. Mereka menggabungkan kecantikan, fungsi dan keupayaan teknikal, memberikan anda pengalaman yang baik.

Internship / Kajian Antarabangsa di Luar Negara

Latihan antarabangsa atau pengajian di luar negeri diperlukan untuk jurusan pengeluaran teater antarabangsa. Kami menyediakan sokongan satu-satu untuk membantu anda mencari pengalaman hebat. Profesor kami mempunyai sambungan yang luas dengan teater dan universiti di banyak negara. Sekiranya kami tidak mempunyai sambungan yang sedia ada di mana anda ingin melakukan perjalanan, kami akan membuatnya hanya untuk anda. Kami benar-benar pergi ke atas dan di luar untuk mencari peluang belajar di luar negara yang sepadan dengan minat anda. Pelajar kami telah belajar atau didiami di Scotland, Australia, Perancis, Afrika Selatan, Itali, Mexico, New Zealand, Finland dan banyak lagi.

England

Kami berpasangan dengan University of Salford yang terletak di Manchester, England, bandar kedua terbesar di negara ini dan rumah kepada British Broadcasting Corporation (BBC). Anda boleh menghabiskan semester belajar di University of Salford; bekerjasama dengan pelajar Salford tentang produksi artistik; pelatih di BBC; atau menyertai bengkel dan seminar di ONU diberikan dengan melawat profesor Salford. Kami juga bekerjasama dengan Rakvere Theatre, teater repertoire profesional yang terletak di sebuah bandar kecil di Estonia timur laut. Ditubuhkan pada tahun 1940, The Rakvere Theatre mempunyai ensemble 18 pelaku dan terkenal dengan pengeluaran klasik dan avant garde. Estonia bersempadan dengan negara-negara Finland, Sweden, dan Latvia. Peluang termasuk menyediakan sokongan teknikal untuk pengeluaran Rakvere Theatre di Kanada, belajar dari pengarah Estonia, pelakon, dan kru teknikal yang menyediakan masterclass di ONU ; dan sedang di Rakvere.

Perayaan Main Antarabangsa

Membantu menghasilkan, mengarahkan, menterjemah dan membintangi permainan antarabangsa di kampus. Mengambil tempat pada setiap tahun yang lain, Festival Bermain Antarabangsa telah memaparkan karya-karya dari Jerman, Cuba, Kanada, Jepun, tradisi asli Amerika dan banyak lagi. Kami sama ada melakukan kerja-kerja baru oleh seorang pemain drama antarabangsa atau mencipta terjemahan Bahasa Inggeris yang pertama dalam karya yang sedia ada. Pelukis teater antarabangsa profesional melawat kampus dan bekerja secara langsung dengan pelajar mengenai pengeluaran, mengajar mereka tentang sejarah negara, budaya, orang dan tradisi ketika mereka menyambung ke dunia teater.

Fearless Shenanigans

Fearless Shenanigans adalah tentang bersenang-senang dan kebebasan untuk mencipta. Kumpulan improv latihan seminggu sekali dan menghasilkan satu acara sebulan di kampus. Setiap tahun, satu atau dua pelukis artis datang ke kampus untuk berinteraksi dengan kumpulan. Sertai Fearless Shenanigans dan anda akan belajar menggunakan alat dan permainan untuk mengasah kemahiran anda. Anda juga akan mengembangkan kemahiran yang berguna dalam mana-mana profesion - termasuk kreativiti, kemahiran mendengar dan keupayaan untuk berfikir di kaki anda. Dan yang paling penting, anda akan menjalin persahabatan baru sambil mengalami letupan!

Perjalanan dan Lawatan

Dari Toledo ke Chicago, New York City ke Manchester, England, memulakan lawatan dan lawatan untuk mengembangkan pemahaman anda terhadap seni. Anda akan berpeluang untuk menghadiri persidangan kebangsaan di bandar utama AS untuk Institut Teknologi Teater Amerika Syarikat.

Organisasi Pelajar

Sekiranya anda mencapai tahap kualiti yang tinggi dalam kajian teater dan pengeluaran, anda akan dijemput untuk menyertai Bab Epsilon Ohio kami Theta Alpha Phi, negara penghormatan teater pendidikan tertua di seluruh dunia. Theta Alpha Phi didedikasikan untuk menjadikan teater pengalaman yang memuaskan untuk semua pelajar. Aktiviti masa lalu dalam bab kampus kami telah menyertakan prestasi dan lelongan senyap untuk memberi manfaat kepada organisasi Broadway Cares, Etiquette Fighting Equity dan pembiayaan perjalanan pelajar ke Chicago.

Dive In dan Do It

Dapatkan pengalaman tangan yang bekerja di belakang tabir untuk menghasilkan berpuluh-puluh pertunjukan bermula tahun pertama di kampus!

Alumni kami berjaya di dunia teater AS, di luar negara dan di bidang opera dan pengeluaran pelancongan. Semak di mana beberapa alumni kami telah mendarat:

126468_logos02.png

107039_12.jpg

Hasil pembelajaran

Pelajar dalam pengeluaran teater antarabangsa akan:

  • Membangunkan kecekapan dalam bidang pengeluaran, pentas peringkat dan / atau reka bentuk bergantung kepada tumpuan.
  • Menganalisis dan mengkritik kandungan dramatik dan teater semasa membangunkan kemahiran berfikir kritikal dan analisis.
  • Mengamalkan dan menghasilkan semula teknik tepat berkaitan dengan bidang kraf utama yang menjadi tumpuan utama pelajar.
  • Menunjukkan kemahiran dalam menggabungkan dan menggunakan teknik untuk kerja pengeluaran.
  • Membangunkan keupayaan untuk menyesuaikan kerja pengeluaran untuk kritikan membina yang dikendalikan oleh fakulti dan profesional industri.
  • Menilai dan mengenal pasti peranan teater dalam masyarakat.
  • Menilai diri dan reka bentuk strategi pemasaran yang berkesan dan sesuai untuk individu dalam bidang sekarang.
  • Terangkan bagaimana dunia semasa dan acara kebangsaan mempengaruhi pengalaman manusia dan menterjemahkan kepada ekspresi seni.
  • Berkomunikasi tradisi sejagat dan bersejarah yang menggambarkan pengalaman manusia melalui proses pengeluaran.
  • Membangunkan kemampuan untuk berkomunikasi, berinteraksi dan rangkaian dengan profesional industri.

Kurikulum

Fleksibiliti program kami bermakna anda boleh menggandakan major atau menambah kecil untuk mengembangkan pilihan kerjaya anda. Mengambil kursus di Advance Stagecraft; Arah Teknikal; Reka Bentuk Kostum; Reka bentuk lampu; Reka bentuk Indah dan Make-up.

Tahun 1

Fall Semester Jam kredit Semester Spring Jam kredit
TADP 2111 Fundamental Stagecraft 3 Kajian TADP 2001 I 0
TADP 2751 Pengenalan Reka Bentuk 3 TADP 2121 Fundamentals of Lighting

Tahun 2

Fall Semester Jam kredit Semester Spring Jam kredit
TAAD 2111 Pengenalan kepada Pentadbiran Seni 3 Kajian TADP 2001 I 0
TADP 2131 Fundamentals of Costuming 3 TADP 2151 Make-up 2
Analisis Main TUR 2751 3 TATH 2591 Bertindak untuk Bukan Majikan 2
Simposium TATH 3001 0 Praktikum Pengurusan Peringkat TADP 2651 1
Praktikum Elektif 1 Simposium TATH 3001 0
Bahasa Moden 3 Bahasa Moden 3
Keperluan Pengedaran 3 Keperluan Pengedaran 3
Jumlah 16 Keperluan Pengedaran 3
Jumlah 14

Tahun 3

Fall Semester Jam kredit Semester Spring Jam kredit
Arah Teknikal TADP 2551 3 Reka bentuk Teater TADP 3751 Elektif 3
Reka bentuk Teater TADP 3751 Elektif 3 Praktikum Rekabentuk TADP 3781 1
TADP 3761 Advanced Production Practicum 1 TADP 4001 Portfolio Review II 0
TATH 2911 Sejarah Teater Dunia I 3 TATH 2921 World Theatre History II 3
Simposium TATH 3001 0 Simposium TATH 3001 0
PLSC 1021 atau GEOG 2261 3 TECH 1601 Fundamentals of Electronics 3
Keperluan Pengedaran 3 Seminar Budaya yang Beragam; 3
Jumlah 16 Seminar Kultur yang Beragam 3
Jumlah 16

Tahun 4

Fall Semester Jam kredit Semester Spring Jam kredit

* Pelatih (TADP 3351) atau Pelajar Luar Negara

6 TADP 4001 Portfolio Review II 0
Elektif 3 TADP 4951 Capstone 2
Elektif 3 Simposium TATH 3001 0
Jumlah 12 TATH 4451 Perniagaan Teater 1
Sejarah / Kesusasteraan Elektif 3
Elektif 3
Elektif 3
Pilihan (sekurang-kurangnya 2 jam kredit) 2
Jumlah 14

* Anda boleh memilih latihan magang atau belajar di luar negara; jam boleh berubah-ubah.

107032_3.jpg

Fikirkan Kejayaan

Saori Yokoo Bfa dengan Major di Pengeluaran Teater Antarabangsa '13

"Kerana pengalaman ONU saya, saya tidak takut untuk melompat ke dunia sebenar. Saya suka orang-orang dalam perniagaan kami. Saya suka fakta bahawa teater boleh memindahkan orang dan mengajar mereka sesuatu. "

Saori Yokoo datang ke ONU kerana banyak peluang untuk berlatih kerajinannya. Sudah tentu, dia mempunyai peluang untuk menjadi pengurus pentas untuk banyak pertunjukan di Pusat Bebas. Hari ini, Saori bekerja dengan Aladdin Theatrical Disney di Tokyo, Jepun. Sebelum itu, dia melawat AS sebagai pengurus pentas untuk Bawa ia Pada Muzik dan menjadi pengurus peringkat untuk Oliver di New York City.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, E ... Baca lebih lanjut

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, Engineering, Pharmacy and Law. Since our inception in 1871, we’ve been devoted to developing students who are ready to immerse themselves and progress to the next level? in everything they do. Baca Ringkas