A Middle of Avant Garde, Membuat Magic dan Illusion

Pawagam animasi adalah sektor yang sangat dinamik dan animator Perancis kini dicari di seluruh dunia. Di luar pawagam dan permainan video, animasi 2D / 3D juga terdapat dalam komunikasi dan penghasilan internet.

Kandungan Kurikulum

Bekerja dalam animasi bermakna mengintegrasikan medan yang terus berkembang yang menghubungkan kemahiran seni dan teknikal. Bergantung kepada kemahiran dan kepakaran para pelajar, peluangnya berbeza-beza: papan cerita, susun atur (Reka bentuk set), Reka bentuk watak (lukisan watak), animasi 2D atau 3D, hala tuju artistik, dan lain-lain.

Kitaran ini memerlukan motivasi dan keteguhan. Tahun pertama akan digunakan untuk memahami keseluruhan rantaian pengeluaran. Dari tahun kedua, anda boleh pakar dalam Seni Konsep, 2D Tradisional dan Animasi Digital, animasi 3D atau grafik komputer 3D.

Semasa latihan mereka dan pada akhir pengajian mereka, pelajar kami menyertai pasukan pengeluaran antarabangsa dan Perancis mencipta filem, siri TV, permainan video, iklan, dan sebagainya.

Semasa latihan mereka di syarikat itu, pelajar menggabungkan pasukan penciptaan filem atau siri televisyen, permainan video atau iklan, di Perancis atau di luar negara.


kemasukan

Tempoh Pendaftaran

Pendaftaran dibuka dari bulan Februari hingga Julai.

Syarat Kemasukan

Semasa tempoh pemilihan, sesi terbuka di mana tahap motivasi dan minat untuk seni digunakan akan dinilai termasuk ujian logik bahasa dan cabaran kreatif.

Tarikh Pilihan

Sesi pemilihan berjalan dari April hingga Julai. Untuk mendaftar, sila hantarkan borang permohonan lengkap dan ketersediaan anda. Kami akan kembali kepada anda untuk menetapkan tarikh yang paling sesuai.

Program diajar dalam:
Perancis

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh L’IDEM Perpignan »

Tarikh Akhir Kemaskini November 12, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 16, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
26,300 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 16, 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 16, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date