Pengarah Filem dan Video BA BA

Umum

Penerangan Program

Pendaftaran untuk Tahun Akademik 2020/2021

Program pendidikan inovatif

Warsaw Film School telah melancarkan kursus BA Film dan Multimedia sarjana yang unik, yang ternyata sangat popular di kalangan pelajar asing. Program inovatif untuk pengkhususan baru kami dalam Pengajaran Filem dan Permainan Video adalah berdasarkan pengetahuan dan pengalaman pakar kelas dunia multimedia, serta pembuat filem aktif, pencipta, dan pengeluar permainan video.

Pelajar akan diberikan peluang untuk menggunakan peralatan teratas yang terdapat di pasaran.

Semua kelas akan diadakan dalam bahasa Inggeris di bilik bengkel yang disesuaikan, studio, mengatur set filem di Warsaw Film School .

Semua program yang ditawarkan oleh WFS sentiasa dikaji semula dan dikemas kini, oleh itu responsif kepada perubahan dalam persekitaran pengeluaran dinamik. Kami sentiasa berusaha menaikkan tahap kedudukan kami dalam peringkat pembuatan filem antarabangsa terima kasih kepada perkembangan pesat dan kreativiti kami.

Pembuatan filem praktikal

Program kajian filem asal akan terdiri daripada kuliah berharga, satu siri masterclass, bengkel dan karya kreatif individu di bawah bimbingan profesor dan profesional yang berpengalaman.

Kursus ini bertujuan untuk mereka yang ingin memperoleh dan membangunkan kemahiran praktikal untuk membuat jalan cerita yang lengkap dan berjaya, bermula dari mewujudkan dan membangunkan protagonis anda dan berakhir dengan menyediakan papan menembak dan membina tempat kejadian filem. Anda akan ditawarkan peluang yang hebat untuk menjadi dilengkapi dengan pengetahuan yang komprehensif dan bersepadu mengenai subjek yang menarik ini, iaitu pengarah filem, penulisan skrip, bengkel kamera, penyuntingan, pencahayaan & muzik dalam filem, bahasa filem dan banyak lagi.

Kursus BA kami memberi peluang untuk belajar bagaimana membuat borang pendek, dokumentari, dan produk jangka panjang yang lengkap.

Bekerja dalam kumpulan kecil akan membolehkan para pelajar untuk bertukar pengalaman dan meneroka kraf pengarah, pelakon, jurukamera, pengeluar lampu dan juruteknik yang baik, yang membantu membina semangat berpasukan, kemahiran koperasi dan menyediakan pelajar untuk semua aspek kerja dalam persekitaran yang kreatif.

Pelajar kami akan dapat menerima pengetahuan dan kemahiran teknikal yang komprehensif untuk berjaya dalam industri filem dan televisyen.

Teater pawagam Arthouse di Kampus

Pelajar kami juga diberi peluang unik untuk merasai suasana luar biasa sebuah pawagam berskala penuh kerana Warsaw Film School mempunyai Cinema Elektronik profesional yang merupakan tempat yang tepat untuk menyaring projek peperiksaan mereka.

Pencapaian

Pelajar dan graduan Warsaw Film School menerima penghargaan di festival filem antarabangsa, termasuk pencalonan Oscar.

Graduan kami Dorota Kobiela telah dicalonkan untuk The Oscars 2018 untuk "Loving Vincent". Ini adalah penamaan Oscar kedua yang boleh dibanggakan oleh graduan Sekolah kami. Yang pertama diberikan pada tahun 2015 kepada Tomasz Śliwiński untuk Subjek Pendek Dokumentari "Kutukan Kita".

ECTS

Selaras dengan peraturan ECTS, pelajar memperoleh 60 kredit untuk menyelesaikan tahun akademik sepenuh masa dan 30 kredit untuk semester lalu. Pelajar diwajibkan diberikan 180 kredit dalam Kitaran Pertama pengajian.

Bayaran

  • Bayaran permohonan: 50 EUR
  • Bayaran pendaftaran: 1000 EUR
  • Yuran pengajian: 5500 EUR setiap tahun akademik

Beasiswa

Pelajar tahun kedua dan ketiga kami akan berpeluang memohon Biasiswa Canselor. Biasiswa ini akan diberikan untuk pencapaian akademik, penglibatan dalam aktiviti sekolah, kreativiti, dan kepimpinan.

Beasiswa diperbaharui setiap tahun akademik.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Warsaw Film School was founded in 2004 by Polish film director, producer, and screenwriter Maciej Slesicki and one of the country's most popular actors, Boguslaw Linda. The academy is a unique film in ... Baca lebih lanjut

Warsaw Film School was founded in 2004 by Polish film director, producer, and screenwriter Maciej Slesicki and one of the country's most popular actors, Boguslaw Linda. The academy is a unique film institution, one of three in the country to grant BA diplomas. Based in the capital of Poland, WFS is at the center of a film education hub, which also includes a film-profiled high school, secondary school, vocational college, arthouse cinema, and a production company. Baca Ringkas