Pemrograman Permainan Komputer BSc (Kepujian)

Umum

Penerangan Program

 • Kursus Pembangunan Permainan Permainan yang paling terkini "Permainan-industri-standard" di Greece.
 • Anda akan diajar bahasa pengaturcaraan canggih (C / C, C #, Java, Python, PHP).
 • Anda akan mempelajari Sains Komputer yang menyokong semua pembangunan perisian, termasuk modul seperti pembangunan aplikasi, pangkalan data, pengaturcaraan sistem, pengaturcaraan bergerak, dan antara muka pengguna grafik .
 • Penekanan yang kuat diberikan dalam modul seperti Grafik Komputer , menggunakan OpenGL dan DirectX , dan dalam Alat Perkembangan Permainan canggih seperti Unity and Unreal-Engine .
 • Pelajar mendapat kemahiran pengaturcaraan yang mendalam dan bahkan mengembangkan permainan komputer mereka sendiri !
 • Modul khas pada rangkaian dan keselamatan untuk pembangunan aplikasi rangkaian .
 • Pelajar menyediakan projek IT dan membangunkan aplikasi untuk perniagaan sebenar .
 • Pelajar menggunakan "Makmal Pengkomputeran Berprestasi Tinggi (HPC)" baru kami , dengan betul ditubuhkan untuk aplikasi grafik masa nyata

Pemrograman Permainan Komputer BSC (Hons) adalah program yang berstruktur dengan baik yang melengkapi pelajar dengan asas teori dan kemahiran praktikal yang mereka perlukan untuk mengembangkan permainan komputer yang menarik.

Program ini memberikan pemahaman yang mendalam tentang Sains Komputer, bidang teoritis yang menyokong semua pembangunan perisian. Pengetahuan ini menyediakan pelajar-pelajar untuk kebolehlaksanaan jangka panjang dan kejayaan sebagai pemrogram komputer dalam apa jua bentuk, tetapi terpakai terutamanya untuk keluasan dan kerumitan perkembangan Permainan Komputer .

Oleh itu, sama ada anda berminat untuk membangunkan permainan untuk hiburan atau untuk aplikasi grafik khusus lain untuk pendidikan, sains, kesihatan, kewangan, industri dan sebagainya, program ini direka khusus untuk anda.hitesh choudhary / Peksel

Keperluan Kemasukan

Program ini menyampaikan lulusan sekolah tinggi yang ingin membina kerjaya dalam Pembangunan Aplikasi Grafik dengan penekanan dalam Permainan Komputer .

Keperluan untuk pendaftaran:

 • Sekolah Menengah Sijil Tinggi (Apolyterion) dari Sekolah Menengah Umum atau Vokasional (atau yang setaraf)
 • Surat rujukan (1)
 • Pengetahuan bahasa Inggeris yang mencukupi (IELTS 4.5 atau setaraf) *
 • Temuduga Akademik
 • Foto (2)
 • ID-Kad / pasport

* Tahap bahasa Inggeris yang diperlukan untuk program berbahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 6.0 atau B2. Calon tanpa sijil bahasa rasmi rasmi boleh menduduki ujian penempatan bahasa Inggeris Kolej Mediterranean.

Pemegang Diploma Nasional Tinggi (HND), pelajar Teknologi (TEI) atau Institusi Pengajian Tinggi (AEI) bidang yang berkaitan boleh dimasukkan ke peringkat lanjutan kursus, berdasarkan prosedur Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu. Mereka perlu menambah:

 • Diploma dan / atau transkrip akademik
 • Buku Panduan Program (jika ada)

Struktur

Kursus ini terdiri daripada modul 20 kredit, kecuali modul Pembangunan Permainan dan tesis diploma tahun ke-3 yang bersamaan dengan 40 kredit. Kebanyakan modul adalah berasaskan semester, manakala terdapat beberapa tahun yang panjang. Modul tahun pertama dan 50% modul tahun 2 diajar

Program ini memberi penekanan kepada teknologi baru untuk pembangunan grafik komputer dan permainan, seperti OpenGL, DirectX, Perpaduan, dan Unreal-Engine, dan meliputi semua bahasa pengaturcaraan moden, seperti C / C, C #, Java, Python, dan PHP. Puncanya adalah pelajar membangun pengetahuan mendalam dan mendalam mengenai pembangunan perisian (tanpa mengira bahasa pengaturcaraan yang mungkin mereka pelajari) kerana mereka belajar bagaimana untuk membangun dan menggunakan penyelesaian algoritma untuk masalah pengiraan tertentu. Oleh itu, mereka dilindungi daripada perubahan dalam alat pengaturcaraan yang tidak dapat dielakkan berlaku selama bertahun-tahun dan memiliki keupayaan untuk memahami sebarang rangka kerja pengaturcaraan baru yang muncul.

Pada tahun akhir, pelajar dapat membangunkan permainan komputer mereka sendiri dan menerusi modul yang ditetapkan, mereka juga akrab dengan dunia industri IT, kerana mereka mereka bentuk dan melaksanakan aplikasi perisian bersepadu untuk perniagaan maya.

Tahun 1

Mengajar

Anda akan belajar melalui campuran kuliah, tutorial dan kerja makmal. Sejumlah besar bahan sokongan e-pembelajaran juga disediakan. Terdapat penekanan yang kuat terhadap kemahiran pengaturcaraan praktikal dan anda akan menggunakan alat pembangunan permainan canggih, seperti Unity dan Unreal-Engine dalam makmal "Permainan-industri-standard" kami .

Pengajaran

 • Kuliah, untuk menampung teori.
 • Seminar, untuk menyelesaikan masalah dan latihan praktikal.
 • Labs, untuk menerapkan teori dan mendapatkan latihan "hands-on" dalam pengaturcaraan.
 • Klinik (kelas sokongan), untuk menangani bahagian-bahagian modul yang paling sukar.
 • Tutorial, untuk memberi sokongan satu-satu kepada pelajar.
 • Pembelajaran bebas, di mana pelajar terlibat dalam kajian diri.

Penilaian dilakukan kebanyakannya melalui kursus, walaupun terdapat sejumlah kecil peperiksaan berasaskan komputer. Pada tahun terakhir, satu pertiga daripada penilaian itu menyumbang kepada projek peribadi.

Khususnya, penilaian adalah berdasarkan:

 • Kerja kursus individu
 • Projek pasukan
 • Persembahan
 • Peperiksaan berasaskan komputer

Pengalaman pembelajaran diperkayakan dengan lebih lanjut melalui aktiviti-aktiviti Sekolah Pengkomputeran.

Makmal HPC

Supaya Sekolah Pengkomputeran kekal di barisan hadapan dalam bidang Perkembangan Permainan Komputer dan Data Big Analytics yang pesat berkembang, kami menjadikannya menjadi keutamaan untuk mengikuti perkembangan terbaru dalam perkakasan. Ini termasuk pelajar yang bekerja dengan perkakasan yang lebih eksotik yang tidak dapat dijumpai di makmal komputer biasa.

Sekarang terdapat makmal yang berdedikasi, "Makmal Pengkomputeran Berprestasi Tinggi (HPC)", yang ditubuhkan untuk permintaan pengkomputeran tinggi aplikasi grafik masa nyata

HPC Lab - Perkakasan:

 • Ι7-8700, 6 teras / 12 benang, 3.2 ~ 4.6 GHz meningkatkan frekuensi
 • RAM 16GB
 • NVIDIA GeForce GTX 1080, teras 2560, 8 GB
 • Pemantau Dual (20 "1920 × 1080)

Kenapa Pilih Kursus Ini

 • Ia adalah kursus "Permainan-industri-standard" terkini untuk pembangunan permainan yang berfungsi dengan baik dalam grafik komputer dan rangka kerja pengaturcaraan permainan semasa. Pelajar mengamalkan teknologi canggih dan alat pengaturcaraan (contohnya, OpenGL, DirectX, Perpaduan dan Unreal-Engine) dan mereka dapat mengembangkan aplikasi grafik dan permainan peringkat tinggi.
 • Pelajar, selain dari Bahasa Pemrograman yang mereka pelajari (seperti C / C, C #, Java, PHP, Python), juga mengkaji asas-asas pengaturcaraan - terutamanya pengaturcaraan berorientasikan objek - supaya mereka dapat menyesuaikan dengan kemajuan teknologi dalam pengaturcaraan bahasa dan tidak boleh menjadi usang . Tahap pengertian mereka dengan bahasa pengaturcaraan membawa mereka untuk mereka bentuk permainan komputer mereka sendiri ke arah akhir kursus.
 • Kursus ini menggabungkan modul khusus untuk reka bentuk dan perkembangan permainan komputer , yang menghubungkan pengaturcaraan umum dengan permintaan khusus grafik dan pengaturcaraan permainan. Oleh itu, pelajar juga boleh bekerja sebagai pemaju aplikasi grafik, selain pengatur cara permainan .
 • Pengalaman pembelajaran dipertingkatkan lagi dengan pensyarah tetamu daripada saintis terkenal dan pakar industri. Serta oleh projek pembangunan aplikasi sebenar , berdasarkan perniagaan maya atau sebenar.
 • Program ini disampaikan dalam Bahasa Yunani dan Bahasa Inggeris supaya pelajar secara perlahan dan lancar diperkenalkan untuk belajar dalam bahasa Inggeris. Pelajaran Bahasa Inggeris disediakan semasa tahun pertama dan tahun 2 pengajian, yang direka khas untuk merangkumi terminologi dan untuk membantu pelajar memenuhi keperluan bahagian pengajaran bahasa Inggeris yang diajar ( oleh itu pelajar tidak memerlukan tambahan tuisyen Bahasa Inggeris ). Pelajar menerima sokongan Jabatan Bahasa Inggeris Kolej sepanjang pengajian mereka. Sebagai graduan Universiti UK (diajar dalam bahasa Inggeris), mereka mengesahkan Bahasa Inggeris mereka sebagai kompetensi bahasa asing di peringkat C2 (Kemahiran) .
 • Kolej Mediterranean meletakkan penekanan khusus pada sokongan akademik pelajar sarjana: seorang tutor peribadi ditugaskan kepada setiap pelajar; pensyarah boleh didapati di waktu pejabat; pelajar yang mengalami kesukaran boleh menggunakan perkhidmatan pusat sokongan kaunseling dan pembelajaran; pelajar menerima maklum balas yang kerap mengenai kemajuan akademik mereka; pelajar mempunyai akses penuh ke perpustakaan Kolej dan sumber elektronik. Pensyarah boleh didapati semasa waktu pejabat mereka, sementara proses pendidikan disokong sepenuhnya oleh E-class College Mediterranean.
 • Kolej Mediterranean telah membangunkan satu pelan Keusahawanan yang bersepadu , Skim Keusahawanan MC, memberi tumpuan kepada keperluan kontemporari pelajar Komputasi kami: kaunseling kerjaya dan pembangunan profesional, kuliah tetamu tetap, projek-projek sebenar, seminar, acara rangkaian, adil pekerjaan, dan skim latihan.
 • Semua kakitangan akademik adalah pensyarah diakreditasi Universiti Derby untuk setiap modul yang mereka ajar dan didaftarkan di Pejabat Pendaftaran Tutor Kementerian Pelajaran . Kolej Mediterranean melaksanakan sistem pengumpulan, penilaian dan pembangunan profesional akademik yang berterusan supaya pelajar mendapat pengajaran dan sokongan peribadi yang cemerlang untuk membangunkan kemahiran sosial dan profesional mereka.
 • Universiti Derby (Guardian University Guide 2019) adalah Universiti UK TOP-30 , yang mempunyai tempat pertama di kalangan Universiti UK yang beranikan di Greece; ia berada di TOP-10 untuk kebolehpasaran pelajar dan dinilai Emas dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran (TEF) . Ini berpunca dari terus membangunkan kurikulum seperti yang diarahkan oleh badan majikan, profesional , dan akreditasi .

Sambung belajar

Graduan program, mengikut undang-undang Yunani, adalah pemegang ijazah universiti terakreditasi, bersamaan dengan yang diberikan oleh Institusi Pendidikan Tinggi Negeri Greek. Sekiranya mereka mahu demikian, mereka boleh mendapat ijazah yang diiktiraf oleh pihak berkuasa Yunani. Klik di sini untuk maklumat lanjut mengenai prosedur pengiktirafan tahap.

Selepas berjaya melengkapkan program ini, siswazah boleh melanjutkan pengajian ke ijazah Sarjana di Kolej Mediterranean atau di universiti di luar negara. Sebagai alternatif, mereka boleh mencari pekerjaan dan membina kerjaya di mana-mana dari syarikat permulaan kecil ke organisasi multinasional utama, sebagai Gameplay

Pemegang BSc (Kepujian) boleh menghadiri program Sarjana berikut yang ditawarkan oleh Kolej Mediterranean :

 • Analis Data Big MSc
 • Rangkaian Komputer Lanjutan MSc

Permainan Program graduan boleh membina kerjaya dalam sektor berikut:

 • Pembangunan perisian
 • Komputer
 • Web
 • Pembangunan permainan video
 • Perkembangan permainan yang serius
 • Pembangunan simulasi untuk Sains Komputasi (fizik, biologi, perubatan)
 • Realiti Dipertingkatkan dan Maya (AR
 • Kesan Visual untuk pawagam (VFX)
 • Fotografi Digital, Seni Grafik dan Reka Bentuk
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece.

Being the first private College to be founded in Greece back in 1977, the Mediterranean College prides for its pioneering initiatives that have shaped private, higher education in Greece. Baca Ringkas
Thessaloniki , Athens + 1 Lagi Kurang