Muzik klasik

Umum

Penerangan Program

Mempelajari Bachelor dalam Muzik Klasik di Belanda

Putera Claus Conservatoire merasakan sambungan yang kuat ke bahagian utara Belanda. Kami adalah sebuah institut antarabangsa yang terkenal dengan standard yang tinggi mengenai kualiti dan suasana. Misi kami adalah untuk melatih ahli muzik inspirasi yang boleh membuat perbezaan dalam masyarakat kita. Kami mencabar anda untuk berkongsi bakat dan semangat anda untuk muzik dengan dunia di sekeliling anda. Sebagai seorang ahli muzik masa depan atau guru muzik anda akan bergerak dunia; oleh inspirasi, motivasi dan menyentuh hati rakyat.

Struktur Program

instrumen utama anda adalah tumpuan sepanjang pengajian anda. Tahun pertama adalah terutamanya tahun orientasi. Anda akan menghadiri kelas teori, serta mengambil kelas instrumen utama dan belajar melalui latihan praktikal dan projek. Dalam tahun kedua pengetahuan dan kemahiran anda akan diperluas dan mendalam, dalam kedua-dua mata pelajaran praktikal dan teori. Anda akan mengkaji asas-asas keusahawanan muzik dan pengajaran. Pada tahun yang ketiga dan keempat banyak masa dilaburkan dalam mata pelajaran didactical dengan memberi tumpuan kepada penempatan kerja (dalaman, luaran dan latihan projek). Anda boleh membuat pilihan anda sendiri dari segi modul pilihan, yang sesuai dengan minat atau keupayaan anda. Anda boleh mengambil bahagian dalam program pertukaran antarabangsa. Pada tahun akhir anda memberi tumpuan kepada instrumen utama anda, yang membawa kepada konsert tamat pengajian.

Kebanyakan masa anda akan dikhaskan untuk belajar. Bermain dalam ensemble atau orkestra adalah bahagian penting dalam kurikulum. Sebagai tambahan kepada banyak muzik kebuk heterogen, konservatori juga mempunyai ensembel perkusi dan paduan suara. Konvoi vokal yang besar, ensembles serata dan ensemble angin ditubuhkan sebagai pengeluaran muzik dalam bentuk projek.

Terdapat banyak peluang untuk mendapatkan pengalaman berkinerja, melalui orkestra, di malam muzik bilik, dalam persembahan solo atau di kelas dan konsert tuan, konsert di dalam konservatoire dan di luar. Anda juga menghadiri bengkel biasa dan kelas induk yang diberikan oleh ahli muzik terkenal di peringkat antarabangsa.

Syarat Kemasukan

Semua pemohon mesti melakukan ujian masuk, yang diadakan dalam tempoh Spring. Peperiksaan ini terdiri daripada dua bahagian: ujian teori atau aural, dan uji bakat. Setiap bahagian itu ialah kira-kira 30 minit dalam tempoh dan kedua-dua berlangsung pada hari yang sama. Kemungkinan besar anda akan mendengar pada hari yang sama sama ada anda boleh dimasukkan ke Konservatoire. Dalam kes-kes khas adalah mungkin untuk menghantar DVD dan bukan melakukan uji bakat.

Ujian Skype untuk pelajar bukan Eropah

Sekiranya anda seorang pelajar bukan Eropah, anda boleh dibenarkan mengikuti ujian oleh DVD. Audition DVD anda akan diikuti oleh audition skype. Kandungan audition skype akan berdasarkan pada DVD. Kebolehterimaan anda akan didasarkan pada dua uji bakat anda.

Peluang Kerjaya

Selepas tamat pengajian anda boleh bekerja sebagai seorang ahli muzik membuat persembahan di ensemble, dalam orkestra atau secara solo. Mungkin ia adalah cita-cita anda untuk bermain dalam orkestra simfoni terkenal atau di salah satu berkumpulan Belanda tentera profesional, atau anda mungkin ingin menjadi ahli kebuk koir profesional atau separa profesional. Ramai graduan kami menggabungkan bermain (muzik ruang) dengan pengajaran di sebuah sekolah muzik, atau mereka memberi pelajaran swasta. Sesetengah melaksanakan solo dalam konsert antarabangsa. Apa sahaja jalan masa hadapan anda, di Prince Claus Conservatoire (PCC) anda akan dilatih untuk menjadi seorang pemuzik serba boleh yang berkualiti tinggi. Jika anda juga dikaji untuk kelayakan pengajaran, anda boleh bekerja di sebuah sekolah muzik atau sebagai guru swasta. Kebanyakan graduan yang bekerja sendiri, mengejar 'kerjaya portfolio' yang menggabungkan prestasi dengan pengajaran.

Menuntut di Prince Claus Conservatoire bermakna bahawa anda akan tenggelam dalam persekitaran antarabangsa yang penuh inspirasi. Kami dikenali di peringkat antarabangsa untuk idea-idea inovatif kami untuk belajar muzik. Kami yakin bahawa mempunyai hubungan yang rapat dengan pelajar-pelajar kita adalah amat penting, anda sudah apabila anda memilih untuk belajar dengan kami. Kami telah mendapat gelaran Best Conservatoire Belanda beberapa kali.

www.hanzegroningen.eu/pcc

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2017

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Baca lebih lanjut

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Baca Ringkas
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Lagi Kurang