KURSUS INI DALAM MEMBUAT DALAM BAHASA ITALIA.

Model Model Modellista / Fesyen adalah profesional yang bertanggungjawab untuk mengikuti dan menyelaras semua peringkat pembangunan pakaian, dari reka bentuk corak asas kepada pemindahan kain, dari membuat helaian teknikal untuk mengubah ukuran melalui sistem CAD.

Dianggap sebagai watak utama dalam pembuatan fesyen, dia adalah tokoh yang menafsirkan ide kreatif Pereka Fesyen atau pejabat gaya, mengubahnya menjadi prototaip. Atas sebab itu, dia meliputi peranan utama dalam dunia fesyen, yang sangat diminta oleh syarikat-syarikat yang menghasilkan pakaian.

Menghadiri kursus yang dikhususkan untuk profesion ini di IED Venice, pelajar akan mencapai persiapan khusus untuk memulakan laluan profesional ini, memperolehi kecekapan dan kemahiran yang berkaitan dengan sejarah fesyen, lakaran, jahitan, tekstil, corak dan teknik untuk memastikan berpakaian 'patut betul.

Peluang profesional - Model, Model CAD, Prototype Penolong dan Fesyen CAD Illustrator.

Sasaran - Program Latihan Profesional ditujukan kepada mereka yang telah membangunkan kepekaan khusus terhadap fesyen, evolusi gaya berpakaian dan kebolehan tertentu untuk membezakan produk jahitan yang berkualiti. Kursus latihan ini bertujuan untuk menyediakan kemahiran khusus yang sangat profesional, sesuai untuk projek fesyen yang lengkap, dari konsep kepada realisasi tiga dimensi pakaian, baik untuk mereka yang mencari pekerjaan di kantor gaya dan bagi mereka yang ingin mengambil wirausaha jalan sebagai stylist.

Metodologi dan struktur - Kursus latihan dibahagikan kepada dua tahun. Tahun pertama didedikasikan untuk perolehan rujukan budaya tertentu mengenai evolusi sejarah fesyen, teknologi tekstil, metodologi reka bentuk, asas pemodelan dan teknik jahitan.

Sebaliknya, tahun kedua bertujuan memperoleh kesedaran dan kecekapan di bidang profesional tertentu, membantu pelajar mengembangkan gaya mereka sendiri. Aktiviti reka bentuk disokong oleh kajian disiplin teknikal, seperti pembangunan model kertas dengan teknologi CAD dan kajian mendalam dalam bidang teknik jahit, transformasi asas model dan teknik moulage, iaitu draping ke manikin.

Metodologi didaktik yang diguna pakai untuk memasuki dunia profesional melalui pengalaman langsung reka bentuk dan realisasi prototaip. Secara tahunan dan berterusan dengan ajaran kursus latihan, pelajar berpeluang mengalami kemahiran yang diperoleh semasa bengkel kreatif dan dengan itu membandingkan diri mereka dengan pelbagai aspek amalan profesional.

Program diajar dalam:
Itali

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh IED – Istituto Europeo di Design Venice »

Tarikh Akhir Kemaskini September 12, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
6,000 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date