Master Seni Bina

Umum

Penerangan Program

Tujuan program pengajian adalah untuk memberikan pendidikan University, ilmu utama dan kemahiran untuk menyelesaikan tugas-tugas secara bebas seni bina dan pembandaran. Program kajian harus membangunkan kebolehan artistical dan intelektual arkitek akan datang. Juga, untuk membentuk sikap estetika, konsep penubuhan organisasi. Lebih-lebih lagi, untuk menyediakan dengan pengetahuan utama mengenai pembinaan bangunan, peralatan kejuruteraan, perancangan urbanisme, ekologi, ekonomi, sosiologi dan undang-undang. Selepas kajian seni bina pelajar memperoleh ijazah Sarjana Muda.

Bagaimana anda boleh terima KE PROGRAM?

Bagi program Seni Bina, ujian masuk adalah requered. Pelajar asing boleh mengambil ujian dalam talian pada masa yang dipersetujui sebelum ini. Ujian ini dikaji semula oleh naib dekan fakulti dan penyelaras program.

Tempoh ujian adalah 4 jam, ia terdiri daripada dua tugas.

Tugas pertama adalah komposisi seni bina. Tujuan tugas itu adalah untuk menyediakan persembahan reka bentuk yang dicadangkan objek seni bina dan persekitarannya. Lembaran A3 satu kertas boleh digunakan untuk persembahan projek. Projek ini perlu memasukkan pandangan pelan, hadapan dan sisi objek serta pandangan perspektif objek diberikan dalam persekitaran semula jadi. Pandangan tambahan atau butiran dibenarkan jika perlu. Ujian ini perlu dilaksanakan dalam teknik kebebasan menggunakan grafit pensel.

Tugas kedua adalah kebebasan lukisan tugas yang dicadangkan pembinaan (dua atau tiga elemen). A3 kertas bersaiz kira-kira dan penggunaan pensil grafit sahaja.

Apa yang Anda akan belajar?

  • Untuk mengatur projek-projek bangunan dan urbanisme yang sesuai dengan keperluan estetika dan teknikal secara bebas.
  • Prinsip bangunan dan struktur skim berfungsi urbanistic dan bentuk seni.
  • Kaedah yang membekalkan keperluan dan kepentingan orang itu dan masyarakat.
  • Mengenai seni bina dan dengan itu sejarah berkaitan seni dan latar belakang teori.
  • Membina pembinaan dan kejuruteraan sistem, memahami kepentingan mereka dan masalah medan unjuran seni bina digunakan.

Tempoh pertukaran di luar negara?

Para pelajar boleh belajar di luar negara di Universiti yang berikut: Blekinge Institute of Technology, Universiti Lund (Sweden); Alfonso X el Sabio University (Madrid bandar), Universiti Politeknik Valencia, University of Seville, Universiti Alcala (Sepanyol); Sapienza University of Rome, Universiti Florence, Universiti Politeknik Turin (Itali); Norwegian Universiti Sains dan Teknologi, Oslo Sekolah Seni Bina dan Reka Bentuk (Norway); Universiti Minho (bandar Guimaraes'e), Universiti Teknikal Lisbon, ISCTE - Universiti Institut Lisbon (Portugal); Universiti Stuttgart, Universiti Erfurt, Universiti Frankfurt am Main, Bauhaus University (bandar Weimar), Braunschweig Universiti Teknologi Dresden Universiti Sains Gunaan, Universiti Teknikal Munich (Jerman); Aarhus Pengajian Seni Bina, Pusat Bering Vitus untuk pendidikan tinggi (Denmark); Universiti Teknikal Czech di Prague (Czech Republic); Tampere University of Technology (Finland); Lublin University of Technology, Bialystok University of Technology (Poland); dan lain-lain Secara keseluruhan 34 buah sekolah yang lebih tinggi.

Fakulti seni bina mempunyai ERASMUS program pertukaran kajian antarabangsa. Kontrak ini ditandatangani dengan 34 sekolah tinggi negara-negara EU. Pelajar VGTU mempunyai peluang untuk belajar satu semester di sekolah-sekolah yang lebih tinggi dari Jerman, Denmark, Poland, Republik Czech, Perancis, England, Norway, Sweden, Finland, Itali, Sepanyol, Portugal, Latvia. Setiap tahun di universiti lain mengkaji lebih daripada 40 pelajar seni bina fakulti.

Apakah peluang kerjaya selepas tamat pengajian?

Dalam kajian universiti memberikan pendidikan seni, ilmu utama dan kemahiran yang memberi peluang secara bebas menangani tugas-tugas seni bina dan pembandaran tidak rumit. Juga, pelajar belajar bagaimana untuk menjadi pembantu profesional arkitek. Kuantiti pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi cukup untuk pelajar untuk pengkhususan lanjut dalam mana-mana bidang seni bina. Selepas kajian BA pelajar boleh bekerja di syarikat unjuran seni bina, perancangan bandar dan bangunan perusahaan. Selain itu, pelajar boleh bekerja di institusi negeri dan perbandaran. Tambahan pula, menguruskan pembinaan semula bangunan dan bahagian dalaman. Selain itu, menguruskan projek seni bina kompleks urbanistic bangunan dan landskap.

Apakah pandangan pelajar lulusan seni bina?

'Program Kajian seni bina bukan sahaja penemuan baru, tetapi juga tanggungjawab! Di sini saya belajar satu pengajaran utama kehidupan. Saya menyedari bahawa hubungan saya dengan kertas benar-benar boleh mengubah hidup rakyat. Oleh itu, apabila saya melakukan setiap pekerjaan yang saya cuba untuk lupa kreatif meluahkan fikiran saya dan halus dan responsif berurusan dengan langkah-langkah seni bina. ' (Milda, lulus dari seni bina pada tahun 2010).

"Saya sangat gembira kerana saya memilih pengajian Sarjana Muda dan Sarjana di Fakulti senibina. Saya belajar di VGTU bukan untuk diploma, tetapi kerana minat saya. Oleh itu, saya suka sangat bahawa setiap mata pelajaran yang diajar oleh pakar-pakar sebenar bidang tertentu. Pensyarah setiap mata pelajaran mengajar bukan sahaja oleh buku-buku, tetapi juga sangat meriah, kadang-kadang tidak di auditorium, tetapi di luar universiti - di bandar lama dengan menyentuh warisan nyata. Juga, saya ingin menekankan personaliti yang kuat dalam unjuran, sejarah seni bina dan dalam bidang warisan, kaedah bukan tradisional analisis konteks. Apa yang lebih, saya menghargai bahawa fakulti seni bina memastikan kenalan antarabangsa dengan universiti luar negara dan ia adalah menarik untuk melihat kolektif muda di fakulti saya. Yang pasti, ada sesuatu yang apa yang perlu saya bertambah baik, jadi saya cuba untuk melakukan yang terbaik dalam pengajian di fakulti seni bina dengan mencapai ijazah kedoktoran. Oleh itu, saya mendapatkan ijazah kedoktoran kerana saya mahu untuk mengaitkan masa depan saintifik saya dengan VGTU University yang merupakan sekolah yang terbaik lebih tinggi seni bina di Lithuania. ' (Lukas, pelajar Ijazah Sarjana, 2008).

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vilnius Gediminas Technical University (VGTU) was established in 1956. The name of Lithuanian Grand Duke Gediminas was awarded for the 40th anniversary of the university's activities.

Vilnius Gediminas Technical University (VGTU) was established in 1956. The name of Lithuanian Grand Duke Gediminas was awarded for the 40th anniversary of the university's activities. Baca Ringkas