Lulus dalam Hubungan Antarabangsa

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Kelas yang diajar dalam bahasa Portugis, Inggeris dan Sepanyol, dengan disiplin untuk membentuk Diplomat Korporat dan Multikultural

Kursus Hubungan Antarabangsa di ESPM tidak melepaskan asas diplomasi klasik, seperti undang-undang, ekonomi dan sains politik. Di samping menambahkan latihan diplomat ke Pemasaran Antarabangsa, Kewangan, Sukatan, Pemodelan Perniagaan dan Pengajian Negara. Dan itulah yang akan dilakukan kursus ini, dan anda menonjol dari yang lain. Seorang diplomat korporat yang sebenar.

138667_pexels-photo-346885.jpeg

Kursus yang melatih diplomat korporat

Lulus dalam Hubungan Antarabangsa di ESPM tidak melepaskan asas diplomasi klasik, seperti undang-undang, ekonomi dan sains politik, selain latihan diplomatnya dalam bidang Pemasaran Antarabangsa, Kewangan, Sukatan, Pemodelan Perniagaan dan Kajian Wilayah. Diplomat korporat dapat menganalisis, merumuskan dan melaksanakan strategi hubungan antara kumpulan pemangku kepentingan yang berbeza, dengan kemampuan untuk menganalisis masalah yang kompleks, menganalisis risiko dan merumuskan senario, dalam persekitaran perniagaan antarabangsa dan transformasi digital.

Pembezaan

ESPM berbeza, jadi profesional yang dilatih di sini juga!

Sebagai tambahan kepada formasi khas dalam Hubungan Antarabangsa, di ESPM anda akan mempunyai:

 • Analisis Perniagaan dan Risiko Antarabangsa
 • Pemasaran Global
 • Strategi Korporat
 • Hubungan Kerajaan dan Hubungan Pelabur
 • Inovasi dan Teknologi

Pilihan

Mulai semester 3 dan seterusnya, anda akan dapat memilih mata pelajaran (separuh tahunan) yang merupakan sebahagian daripada kursus lain di sekolah. Oleh itu, anda berpeluang memperluas persepsi profesional anda dan mematangkan pilihan anda.

LifeLab

ESPM LifeLab bertujuan untuk menambahkan pengetahuan teknikal, tingkah laku dan kognitif untuk latihan anda. Oleh itu, apabila anda menamatkan pengajian, anda akan lebih bersedia untuk bekerja dalam profesi tradisional dan yang memerlukan kemahiran berkaitan dan pengetahuan diri, seperti saintis, eksekutif dan kreatif. Sepanjang kursus ini, anda berpeluang memilih antara satu kitaran disiplin yang disusun dalam tiga tonggak:

Metakognitif

Belajar sendiri

 • Makmal Pembelajaran
 • Kreativiti
 • Pemikiran saintifik

Techquant

Kelancaran digital

 • Logik dan Visualisasi Data
 • Penentuan akal

Sosioemosi

Pengetahuan diri

 • Tujuan, kerjaya dan keinsafan diri
 • Penyampaian idea dan projek
 • Perniagaan
 • Kesenian
 • Kepimpinan dan kerja pelbagai budaya

Pasaran buruh

Di antara pelbagai bidang prestasi Hubungan Antarabangsa, anda akan menonjol dalam dunia korporat, dapat bertindak dalam bidang perancangan, pemasaran antarabangsa, bidang korporat dan institusi dan kawasan perdagangan asing, di sektor kerajaan dan entiti perniagaan, kelas atau ketiga sektor.

88% Pekerjaan

Lulusan ESPM baru-baru ini mempunyai 88% * pekerjaan di pasaran pekerja.

* Maklumat Kajian Kebolehpasaran ESPM 2018 yang dikumpulkan dari 1,000 profesional yang baru lulus dari ESPM. Peratusan ini adalah umum untuk kursus sarjana di semua unit.

Sao Paulo

Porto Alegre

Maklumat lanjut di sini.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Com mais de 65 anos de história, a ESPM é referência brasileira em comunicação, marketing e gestão no ensino superior, com DNA de inovação e tecnologia presente em todos os processos de aprendizagem, ... Baca lebih lanjut

Com mais de 65 anos de história, a ESPM é referência brasileira em comunicação, marketing e gestão no ensino superior, com DNA de inovação e tecnologia presente em todos os processos de aprendizagem, formando profissionais preparados para o futuro. Baca Ringkas
Sao Paulo , Sao Paulo , Sao Paulo , Rio de Janeiro , Rio de Janeiro , Porto Alegre , Florianópolis + 6 Lagi Kurang