Latihan kepada / untuk Medieninformatiker / Web -dalam

Umum

4 lokasi tersedia
Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Sama ada tweet, jawatan dan mel, membeli-belah dalam talian, muzik dan video streaming, pihak LAN atau aplikasi untuk tiket pawagam - komputer adalah bahagian penting dalam kehidupan kita. Sama seperti orang-orang yang membuat semua aplikasi ini hanya boleh dilakukan: saintis komputer. Dengan pendidikan sains komputer di bib yang anda tidak akan kehilangan pandangan masa depan, dan ia anda mempunyai beberapa pilihan. kelayakan asas yang komprehensif membuat graduan dicari-profesional.

syarat kemasukan

  • Fachhochschulreife (bahagian akademik) atau sekolah tinggi
  • Terdiri daripada ujian bib-bakat (ujian logik), jangka masa 1 jam

penyata

Latihan sebagai / ke komputer media / -dalam Web

  • Medieninformatiker / Web -dalam
  • Negeri yang disahkan / komputer -r / Multimedia -dalam

tempoh

  • Pendidikan: 2 tahun
  • Kajian pendidikan: 3 tahun

promosi

Latihan dengan kami boleh dipromosikan oleh BAföG, KfW pinjaman pelajar atau pembiayaan model. Untuk maklumat lanjut mengenai ciri-ciri istimewa yang bib dan kos.

permohonan

  • surat lamaran, CV, pasport photo
  • Kesaksian kolej teknikal dan Sijil ini yang terakhir

kandungan

pembangunan perisian

pembangunan perisian di Jawa, C / C, Objektif-C / Swift dan C # menggunakan Eclipse, Xcode dan Visual Studio

pengaturcaraan internet

pembangunan web dengan HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL, JSP, XML dan AJAX

Pembangunan app

Pengaturcaraan aplikasi mudah alih untuk telefon pintar dan pad / tablet, pengaturcaraan rangkaian, Web dan pengkomputeran awan

Teknologi Media and Design

penyuntingan imej dengan Photoshop dan Illustrator, pemodelan 3D, penciptaan animasi 3D dengan 3ds-Max

Mengendalikan sistem / rangkaian

pemasangan OS, mengkonfigurasi dan menyesuaikan, reka bentuk dan pentadbiran rangkaian

pangkalan data yang

reka bentuk DB, pentadbiran, antara muka DB, sambungan Internet

Kejuruteraan perisian

Strategi, kaedah dan fasa pembangunan perisian, perancangan dan pengurusan sistem perisian yang besar, alat pembangunan perisian

mata pelajaran lain

Ekonomi (keusahawanan, proses perniagaan, kewangan, pemasaran)

amalan pusat data

Selepas sistem komputer sekolah anda hari minggu dengan senaman pada masa lapang.

amalan

Pada bib International College tuduhan amalan: di dalam bilik darjah dan semasa beberapa bulan fasa praktikal. Dalam ketiga terakhir latihan anda, anda boleh menunjukkan pada suatu syarikat, apa yang telah dipelajari. Couple're bekerja di sebuah projek sebenar dan menyelesaikan tugas tertentu dari kehidupan yang profesional. Sudah ramai graduan kita tidak menerima tawaran pekerjaan semasa fasa projek.

kajian

Latihan serta kajian - berjalan kaki singkat ke ijazah sarjana muda

Dengan adanya latihan amali dan kursus kajian berorientasikan antarabangsa anda menyambung teori dan mengamalkan dengan sempurna dan datang dengan cepat untuk taraf akademik. Pada akhir semester pertama pada bib yang anda boleh membuat keputusan jika anda juga ingin mendapatkan ijazah.

Dengan program "Fit-For-Universiti" kami, kami membuat anda bersedia untuk belajar di luar negara. Kami melatih anda dalam asas-asas kerja-kerja saintifik dan bersedia untuk IELTS menguji kamu dengan latihan intensif bahasa Inggeris sebelum ini.

peluang kerjaya

saintis komputer bekerja di pelanggan mengeluarkan reka bentuk penyelesaian keperluan yang didorong oleh, pembangunan aplikasi web, aplikasi dan sistem perisian lain, pengguna kereta api dan memastikan operasi berjalan lancar dan selamat infrastruktur IT organisasi.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Durchstarten zum Erfolg: Das bib International College bietet praxisorientierte Ausbildungs- und Studienmöglichkeiten in den Zukunftsbranchen Informatik, Wirtschaft, Mediendesign und Game. Mit unseren ... Baca lebih lanjut

Durchstarten zum Erfolg: Das bib International College bietet praxisorientierte Ausbildungs- und Studienmöglichkeiten in den Zukunftsbranchen Informatik, Wirtschaft, Mediendesign und Game. Mit unseren staatlich anerkannten Ausbildungen begleiten wir dich auf deinem Weg: von dem mittleren Bildungsabschluss, der Fachhochschulreife oder dem Abitur bis zum internationalen Bachelor-Abschluss. Baca Ringkas
Bergisch Gladbach , Paderborn , Bielefeld , Hanover + 3 Lagi Kurang