LAC 3 Pelancongan

Ostelea Morocco

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

LAC 3 Pelancongan

Ostelea Morocco

persembahan

IBC 3 * Pelancongan International ialah program berlesen yang bertujuan untuk memberi pelajar pengetahuan dan pemahaman yang menyeluruh sektor pelancongan, peluang dan cabaran ia membawa kepada tempatan, daerah, kebangsaan dan antarabangsa. Ia bertujuan untuk melatih pemimpin masa depan sektor hospitaliti dan pelancongan dengan menyediakan alat-alat asas bukan sahaja dari sudut pengurusan pandangan, tetapi juga dengan membolehkan mereka untuk memperoleh wawasan global dan menyeluruh bidang yang berkaitan dengan industri hotel dan fungsi sektor pelancongan.

Meliputi beberapa dimensi, program ini menawarkan bahan-bahan dalam skop sains sosial seperti ekonomi, sejarah, geografi, geopolitik, undang-undang, sosiologi, tanggungjawab sosial, pembangunan mampan, sumber manusia; serta lebih mata pelajaran teknikal seperti pemasaran, pengurusan, logistik, prosedur kualiti, teknologi maklumat baru dan rangkaian sosial. Sektor pelancongan dasarnya antarabangsa, perhatian khusus diberikan kepada pengajaran bahasa-bahasa asing dengan kedua-dua modul tambahan setiap semester tetapi juga kursus dalam bahasa Inggeris dan pada tahun kedua. Perjanjian dengan syarikat-syarikat hotel membolehkan pelajar mengikuti kursus-kursus di institusi berprestij memohon pembelajaran mereka.

* Kebenaran program Semasa dan akreditasi daripada Kementerian Pendidikan Nasional, Latihan Vokasional, Pendidikan Tinggi dan Penyelidikan Saintifik.

objektif

IBC 3 program dalam pelancongan antarabangsa akan membantu melengkapkan anda dengan kemahiran berikut di samping memenuhi keperluan pasaran buruh:

Pengetahuan industri pelancongan melalui perspektif antarabangsa dan pendekatan terus kepada kerja, anda boleh mendapat asas pengetahuan yang kukuh dalam industri hospitaliti dan pelancongan, dan dari segi dasar, prosedur, amalan dan pengalaman dalam bidang pelancongan dan rekreasi.

perpaduan dan ekologi pendekatan: sebagai tambahan kepada kemahiran yang diperolehi dari segi pengurusan keseluruhan perniagaan, pelajar akan membangunkan keupayaan pengurusan mereka titik bersatu dan ekologi berpendapat, dengan mengambil kira ekosistem mereka dan masyarakat yang membentuk . Sama ada sumber semula jadi atau budaya, pelajar akan membangunkan cara-cara dan alat untuk menggunakannya untuk tujuan pelancongan sambil menghormati alam sekitar.

Inovasi dan kemampanan: melalui latihan kedua-dua menyeluruh dan khusus, anda akan dapat untuk membangunkan kedua-dua kreativiti anda dan kapasiti untuk inovasi, tetapi juga pendekatan pengurusan sektor mampan.

Kesedaran dan persepsi di luar pengetahuan dan kemahiran teknikal, pelajar mengasimilasikan perkaitan saintifik, isu-isu ekonomi, sosial dan wilayah yang berkaitan dengan pelancongan dan rekreasi. Ini membolehkan mereka untuk menangani kedua-dua secara saintifik tetapi juga sosial.

wawasan global: melalui skop antarabangsa dan keusahawanan dua kali ganda, program ini bertujuan untuk melatih pengurus dapat menguruskan pelancongan dengan berkesan dan pertubuhan hospitaliti di seluruh dunia

kemahiran pengurusan dan peribadi: sambil mengekalkan fokus antarabangsa, program ijazah ini akan melengkapkan anda dengan kemahiran untuk menguruskan pasukan secara optimum dalam rangka kerja bersama, tenang dan baik

rancangan pembangunan strategik: menyediakan pelajar dengan alat-alat utama dalam pembangunan dan pelaksanaan operasi perancangan strategik di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Pengurusan projek: dari renungan untuk amalan, pelajar belajar untuk mereka bentuk, merancang dan menguruskan projek-projek awam dan swasta dalam sektor pelancongan dan rekreasi.

Rangsangan dan pembangunan pemikiran kritikal: dalam dunia global dan saksama seperti kita, pelajar belajar untuk membangunkan pemikiran kritikal mengenai peranan dan akibat pembangunan pelancongan dan rekreasi

Kekuatan program

Mengapa IBC 3 program dalam pelancongan antarabangsa?

Mengukuhkan kemahiran bahasa: kelas bahasa Inggeris dalam perniagaan dan Sepanyol diajar dari tahun 1. Dari tahun ketiga, pelajar mendapat manfaat daripada bahasa jarang mengajar seperti Russia, China dan Jerman.

Amalan melalui latihan dari tahun 1

Cycles mesyuarat dengan pemimpin-pemimpin perniagaan pelancongan dan pakar-pakar antarabangsa dalam bidang pelancongan

Penyertaan dalam acara-acara yang berkaitan dengan pelancongan: semasa pengajian, pelajar akan diminta untuk mengambil bahagian dalam pameran perdagangan, persidangan, pameran dan persidangan bertema

fakulti pelbagai budaya: kursus-kursus yang diajar oleh profesor kebangsaan dan antarabangsa dan pakar-pakar dan pemimpin perniagaan dalam industri pelancongan

Penyerapan dalam dunia perniagaan: untuk melengkapkan teori mengajar modul tertentu, pelajar menjalankan lawatan syarikat, terutamanya dalam pertubuhan hotel, syarikat dan organisasi pelancongan.

memperkukuh program kemahiran transversal direka untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran tambahan termasuk bahasa, perkhidmatan pelanggan, teknik pengurusan dan pembangunan peribadi. Kejayaan dalam program ini diiktiraf oleh pensijilan Sepanyol.

* Meneruskan pengajian: berjaya IBC 3 program membolehkan anda untuk mengakses kitaran LAC akademik 5, lebih dua tahun, dengan kunci, 3 pilihan pengkhususan: Pengurusan Pelancongan Antarabangsa Pengurusan Hotel dan MICE ( aktiviti organisasi, Protokol dan Pelancongan perniagaan)

kumpulan penyelidikan: Ostelea Rabat akan menubuhkan kumpulan penyelidikan terdiri daripada guru-guru kebangsaan dan antarabangsa. Kerja-kerja kumpulan penyelidikan akan disediakan untuk pelajar dari program BAC 3 tahun ke-2.

* Tertakluk kepada akreditasi program Master oleh Kementerian Pendidikan Nasional, Latihan Vokasional, Pendidikan Tinggi dan Penyelidikan Saintifik.

kajian Pelan

Kursus LAC 3 Pelancongan

 • Sains Pengurusan: perakaunan, pemasaran, sumber manusia ...
 • Pelancongan: struktur, organisasi, geografi, geopolitik, pendigitalan ...
 • Sains Sosial: undang-undang, sosiologi, sejarah ...
 • Gunaan Bahasa-bahasa Asing: Sepanyol, Perancis, Inggeris ...

peluang kerjaya

Diploma BAC 3 pelancongan antarabangsa memberikan anda akses kepada jawatan dan institusi berikut:

 • pengurusan pos, pengurusan jualan, pengurusan perkhidmatan pelanggan atau pengurusan jabatan tempahan dalam tempoh pertubuhan hotel
 • agensi-agensi pelancongan, pengusaha pelancongan, agensi pelancongan dalam talian (agensi pelancongan dalam talian - OTAs).
 • Syarikat-syarikat yang pakar dalam perancangan dan pengurusan destinasi pelancongan antarabangsa dan rekreasi
 • Syarikat-syarikat yang pakar dalam perancangan dan pengurusan pelancongan dan percutian produk mempunyai kesan ke peringkat antarabangsa melalui posisi Project produk Manager / pelancongan sebagai contoh.
 • Syarikat-syarikat yang mengkhusus dalam pengurusan acara antarabangsa seperti pameran dan kongres.
 • perundingan dalam bidang pelancongan dan rekreasi.

* Program Ijazah dan Master pelesenan berterusan dan akreditasi daripada Kementerian Pendidikan Nasional, Latihan Vokasional, Pendidikan Tinggi dan Penyelidikan Saintifik.

kemasukan Proses

Kemasukan ke industri pelancongan antarabangsa adalah terbuka kepada calon yang mempunyai ijazah sarjana muda dari sistem pendidikan Maghribi awam dan swasta. Masuk adalah terbuka kepada pelajar-pelajar dari negara-negara lain dan BA.

Menurut buku Piawaian Pendidikan Negara, keadaan akses adalah ditakrifkan seperti berikut:

Pra-pemilihan: pra-pemilihan akan dibuat pada belajar fail permohonan itu dengan perhatian khusus diberikan kepada nota mendapat bujang dan terutamanya dari Perancis dan Inggeris.

Pemilihan: Pemilihan calon pada akhir fasa pra-pemilihan itu dibuat melalui ujian bertulis.

This school offers programs in:
 • Perancis


Tarikh Akhir Kemaskini January 11, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
6,700 EUR
Locations
Maghribi - Rabat, Rabat-Salé-Kénitra
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
Maghribi - Rabat, Rabat-Salé-Kénitra
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat