Erasmus School Komunikasi dan Media

komunikasi sarjana muda antarabangsa dan media

Antarabangsa Sarjana Muda Komunikasi dan Media di Erasmus University Rotterdam: tempat yang hebat untuk mula membina masa depan anda dalam bidang yang dinamik ini!

Mengapa Komunikasi dan Media di Erasmus University Rotterdam?

Anda pilih program ini kerana:

 • ia menyediakan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam bidang yang dinamik ini;
 • ia menawarkan persekitaran perspektif dan kajian antarabangsa;
 • anda mahu menjadi di pinggir pemotongan disiplin;
 • anda menghargai peluang untuk pergi di bursa;
 • ia mempunyai kakitangan yang berkelayakan tinggi, pensyarah antarabangsa.

Kandungan program

Antarabangsa Sarjana Muda Komunikasi dan Media mengambil perbandingan, pendekatan antarabangsa untuk komunikasi dan media. Terima kasih kepada dikuasai ini kecil-kecilan dan peribadi set-up, kira-kira antara kemahiran praktikal dan Academical, pilihan untuk penyesuaian, pertukaran dan latihan wajib, graduan bersedia untuk kedua-dua pengajian lanjutan dan juga untuk kerjaya dalam beberapa bidang, seperti pemasaran, pengurusan, komunikasi korporat, perhubungan awam, komunikasi dalaman, kerajaan, hal ehwal awam, kewartawanan, hiburan dan seni.

Dalam IBCoM, setiap individu adalah unik, tetapi mereka semua berkongsi cita-cita antarabangsa dan semangat untuk komunikasi dan media.

IBCOM secara ringkasnya

IBCOM secara ringkasnya

 • masyarakat yang terjalin erat;
 • IBCoMpanions (sistem buddy);
 • kecil (kerja) kumpulan, perhatian peribadi;
 • latihan yang diperlukan;
 • program disesuaikan;
 • kemungkinan untuk pergi di bursa.

Kurikulum

Tahun akademik program Komunikasi dan Media dibahagikan kepada empat istilah, bermula pada bulan September dan berakhir pada akhir bulan Jun. Setiap istilah terdiri daripada tiga kursus yang berlainan. Ini bukan sahaja memastikan bahawa beban kerja dan peperiksaan tersebar sama rata sepanjang tahun, tetapi juga menggalakkan anda untuk bekerja dengan cara yang berdisiplin dan berkesan. Antarabangsa Sarjana Muda Komunikasi dan Media memudahkan dan merangsang pembelajaran koperatif. Ia juga menggalakkan anda untuk berfikir secara kritis dan menjana pengetahuan baru, dan bukannya fakta semata-mata terkumpul. Semua kursus menampilkan gabungan pengajaran, interaksi dan latihan praktikal, termasuk menggunakan pengetahuan teori untuk kes-kes sebenar. Anda juga akan mempunyai peluang untuk bekerja dalam kumpulan dan untuk membangunkan kemahiran pasukan anda.

Maklumat program

Bidang pengajian: Komunikasi, Media, Perniagaan, Kemanusiaan, Kesenian, Sains Sosial.

Kata kunci: Komunikasi; (Baru) media; perniagaan; penyelidikan; industri kreatif; organisasi; kewartawanan; Perhubungan Awam; politik; globalisasi; masyarakat; pertukaran; antarabangsa; interaktif; peribadi; fleksibel; pelbagai budaya.

Kelayakan: Sarjana Muda Sains (BSc) Tempoh: 3 tahun = 36 bulan sepenuh masa

Beban kursus: 180 ECTS-kredit = 60 ECTS-kredit (SPR) bagi setiap tahun, IEC = 28 jam

Bahasa pengantar: Sepenuhnya diajar dalam Bahasa Inggeris

Akreditasi EUR: menduduki tempat 100 Times Pengajian Tinggi dan QS Rankings

perbezaan: sijil NVAO pada pengantarabangsaan

Selepas tamat pengajian: program Sarjana dalam dan luar Erasmus Pusat Pengajian Sejarah, Kebudayaan dan Komunikasi boleh diakses dengan Elektif tertentu dan / atau Minor dalam bidang pelajar kepentingan. Sebahagian besar daripada kursus-kursus dalam bidang ini sentiasa diperlukan.

sekolah Erasmus

Maklumat destinasi

Belanda: 16.9 juta penduduk, 200 negara yang berbeza, 91% bercakap Bahasa Inggeris

Rotterdam: 625,000 penduduk, 175 negara yang berbeza

Erasmus University: 28,047 pelajar, 114 kewarganegaraan yang berbeza

IBCoM: 550 pelajar, lebih daripada 70 negara yang berbeza

Kehidupan universiti

KEMUDAHAN: Erasmus University Rotterdam menawarkan pelbagai kemudahan dan perkhidmatan yang terdiri daripada bangunan sukan kepada Pusat Bahasa & Training kampus, serta perumahan, medan selera dan pasar raya, membaiki basikal kedai, bilik komputer, menyalin kedai, pendandan rambut, doa bilik dan beberapa perpustakaan. Seorang doktor dan doktor gigi berhampiran.

AKTIVITI: Pelajar boleh menyertai pelbagai aktiviti kajian yang berkaitan dan sosial sepanjang tahun, seperti persidangan dan seminar, minuman, lawatan sambil belajar, sesi muzik, ceramah dan kursus bahasa anjuran berbeza (pelajar) persatuan di Universiti Erasmus.

IBCoM untuk pelajar yang diterima: IBCoM pelajar akan diberikan IBCoMpanion, yang akan disediakan untuk soalan dan membantu sepanjang musim panas dan semester pertama tahun Sarjana Muda 1. Tambahan pula, terdapat aktiviti orientasi untuk membantu pelajar-pelajar baru untuk mengenali bandar, program dan antara satu sama lain. Dalam IBCoM, ada rasa yang kuat daripada masyarakat, juga dikenali sebagai IBCoMmunity.

Erasmus School Komunikasi dan Media

Kemasukan dan permohonan

Tarikh akhir permohonan: 15 Januari 2018 (awal), 1 April 2018 (akhir) Pemilihan: bilangan pelajar yang terhad dengan motivasi yang kuat, latar belakang antarabangsa, cita-cita dan minat

Maklumat Praktikal

Yuran Pengajian:

€ 2,060 untuk pelajar EEA; € 6,900 untuk pelajar bukan EEA.

Perumahan:

€ 500- € 600 sebulan. Kedua-dua perumahan pelajar di dalam dan di luar kampus ditawarkan. Pelajar akan dibantu oleh universiti untuk mencari perumahan yang sesuai.

Insuran kesihatan:

Ia adalah wajib oleh undang-undang Belanda untuk mempunyai insurans kesihatan.

Kos-kos tambahan:

Penerbangan (s) dan / atau urusan perjalanan, buku, bahan, dan perbelanjaan peribadi tidak termasuk dalam yuran pengajian.

Visa / Residence permit:

A permit visa dan / atau kediaman diperlukan untuk pelajar dari luar EEA. Pelajar akan dibantu oleh pihak universiti untuk mendapatkan visa dan / atau permit kediaman.

Program diajar dalam:
 • English
Erasmus School of History, Culture and Communication - Erasmus University Rotterdam

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Erasmus School of History, Culture and Communication - Erasmus University Rotterdam »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,060 EUR
€ 2,060 setahun untuk pelajar EU / EEA dan € 6,900 untuk pelajar bukan EEA.
Ikut lokasi
Ikut tarikh