Komunikasi antarabangsa

Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Komunikasi antarabangsa

Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Mempelajari Sarjana Muda dalam Komunikasi Antarabangsa di Belanda

Komunikasi Antarabangsa (IC) adalah program pengajian untuk pelajar yang ingin tahu yang memahami kesan mesej, berita dan kempen ke atas masyarakat, yang merasa selesa menggunakan teknologi komunikasi moden dan yang menganggap dunia sebagai rumah mereka. Program ini melatih para pelajar untuk menjadi profesional komunikasi yang membina kepercayaan dan yang proaktif, inovatif, kreatif, menghormati dan bertanggungjawab.

Bunyi yang mencabar, bukan? Sepanjang beberapa dekad yang lalu, kaedah komunikasi moden telah menjadikan dunia menjadi kampung global dan inovasi teknologi yang berterusan telah mengubah bidang komunikasi dengan pantas. Ini memerlukan profesional komunikasi hari ini untuk dapat menyesuaikan diri dalam bidang yang sentiasa bergerak.

Dalam dunia yang sibuk dan bersambung ini, organisasi perlu berkomunikasi dengan berkesan dengan pihak berkepentingan mereka. Komunikasi yang berkesan membina reputasi yang kukuh, menghasilkan mesej yang kuat dan mewujudkan hubungan dengan pihak berkepentingan dalam tahap peribadi. Program Komunikasi Antarabangsa akan memberikan anda kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk kerjaya antarabangsa dalam komunikasi. Anda akan mengembangkan fleksibiliti untuk menyesuaikan diri dengan perubahan dalam industri yang bergerak cepat, mengenal pasti dinamik di sebalik komunikasi yang efektif dan meletakkan pengetahuan dan kemahiran yang anda praktikkan. Dalam memilih program antarabangsa yang lama ini, anda akan menyertai pelajar dari seluruh dunia untuk mengkaji komunikasi dalam konteks antarabangsa dan dari perspektif intercultural.

Anda akan belajar tentang perhubungan awam, pemasaran, perundingan, komunikasi krisis, urusan awam dan komunikasi perniagaan. Anda akan menerima latihan media, belajar cara menulis penerbitan dan mengatur acara antarabangsa. Sepanjang program ini, perhatian khusus diberikan untuk membangunkan kemahiran interkultur dan kemahiran fasilitasi.

Peluang Kerjaya

Terdapat banyak peluang pekerjaan untuk profesional komunikasi antarabangsa. Profesional komunikasi harus kreatif, fleksibel, berpikiran terbuka dan selalu menjadi cabaran. Program Komunikasi Antarabangsa menyediakan anda untuk kerjaya antarabangsa dalam pelbagai jawatan. Pelajar mungkin dapat mencari pekerjaan sebagai penasihat perhubungan awam, penyelaras komunikasi, perunding komunikasi pemasaran, pegawai hal ehwal awam, ahli strategi media sosial, pegawai akhbar dan pengurus acara.

Tahun pertama

Tahun pertama berfungsi sebagai pengenalan umum kepada dunia komunikasi. Anda akan membangunkan kemahiran bahasa Inggeris yang relevan untuk profesional komunikasi. Sepanjang tahun anda akan membangunkan kecekapan antara budaya dan kemahiran media dan akan diperkenalkan kepada kaedah penyelidikan dan teori komunikasi. Blok pertama adalah mengenai Krisis & Reputasi. Dalam kumpulan antarabangsa, anda akan melihat isu-isu yang muncul di media dan bagaimana untuk mengelakkan masalah daripada menjadi krisis. Anda akan belajar cara memantau media antarabangsa, menulis siaran akhbar dan mengatur persidangan akhbar. Subjek seperti psikologi, komunikasi antara budaya, komunikasi risiko dan krisis, pendapat awam dan pendapat umum adalah sebahagian daripada perkara ini.

Blok kedua adalah mengenai Penjenamaan Dalam Talian. Kreativiti anda akan dicabar apabila membangunkan teks dan visual dalam talian untuk pelanggan sebenar, untuk meningkatkan pengiktirafan jenama mereka atau mempromosikan produk mereka. Anda akan belajar tentang komunikasi pemasaran, komunikasi dalam talian, pengurusan perhubungan pelanggan dan penjenamaan.

Komunikasi visual dan keusahawanan adalah pusat kepada Media & Keusahawanan. Anda akan tampil dengan konsep keusahawanan dan belajar bagaimana untuk mempromosikannya dalam format media tertentu.

Anda akan mendapat latihan kamera dan akan membuat video jenama peribadi. Semasa tempoh akhir tahun pertama anda, anda akan menganjurkan persidangan mengenai profesyen komunikasi. Anda akan menjemput penceramah tetamu antarabangsa dan mempunyai peluang untuk membina hubungan berharga dengan orang yang sudah bekerja dalam industri komunikasi.

Selepas tahun pertama

Pada tahun kedua, anda akan membangunkan kempen media dan meneroka teori komunikasi interkultur untuk membantu organisasi menubuhkan dan mengekalkan hubungan antarabangsa dan antara budaya. Tahun ketiga dibelanjakan ke luar negara. Anda akan melakukan magang dan mengisi semester elektif anda dengan sama ada memilih minor atau belajar di luar negara di salah satu universiti rakan kongsi kami di seluruh dunia. pelajar Belanda dijangka membelanjakan sekurang-kurangnya satu tahun pengajian mereka di luar negara. Anda juga akan mendapat peluang untuk melakukan tugasan dalam makmal hidup yang dipanggil: anda akan bekerja dalam pasukan pelbagai disiplin mengenai penyelesaian inovatif untuk syarikat. Pada tahun keempat anda sebagai pelajar komunikasi, anda akan melakukan kecil yang akan mendalami pengetahuan anda dalam bidang pilihan profesion. Kemudian, semasa semester terakhir anda, anda akan mengambil peranan seorang perunding junior dan berusaha menyelesaikan masalah untuk organisasi. Anda dijangka menawarkan penyelesaian kepada masalah komunikasi yang mempengaruhi organisasi. Penyelesaiannya akan disokong oleh penyelidikan dan akan menawarkan nasihat strategik pada peringkat lanjutan.

Syarat Kemasukan

Untuk dimasukkan ke dalam program ini, anda memerlukan diploma sekolah menengah kebangsaan atau diploma sekolah menengah antarabangsa. Anda juga mesti mempunyai matematik pada senarai gred akhir anda. Kelayakan pendidikan anda mestilah bersamaan dengan diploma sekolah menengah Belanda HAVO. Oleh kerana program ini diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, anda mungkin perlu membuktikan penguasaan bahasa Inggeris anda, bergantung kepada latar belakang pendidikan dan kewarganegaraan anda.

www.hanzegroningen.eu/ic

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,060 EUR
EU / EEA: 2006 € / BUKAN EU / EEA: 7500 €
Locations
Belanda - Groningen, Groningen
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Belanda - Groningen, Groningen
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat