Kimia dan biokimia

Umum

Penerangan Program

Bekerja bahu ke bahu dengan beberapa saintis yang terbaik di negara ini. Bersama-sama anda akan menolak sempadan kimia dan biokimia.

Ahli kimia adalah permintaan yang besar hari ini dalam industri, kerajaan, dan makmal-makmal universiti, kerana struktur gaji menjelaskan: gaji median bagi Ph.D., MS, dan pemegang ijazah BS adalah $ 100,600, $ 85,000, dan $ 73,900 setahun, masing-masing, pada tahun 2012 .

Jabatan Kimia dan Biokimia di University of South Carolina adalah salah satu yang terbaik di Asia Tenggara, dengan program-program penyelidikan bertaraf dunia Biokimia dan Analisis, bukan organik, organik, dan Kimia Fizikal. Jabatan itu baru-baru ini disenaraikan dalam Top 40 di Amerika Syarikat oleh Kimia dan Kejuruteraan Berita dan telah secara konsisten disenaraikan oleh Persatuan Kimia Amerika sebagai salah satu daripada 30 program utama di negara ini, berdasarkan Ph.D. produktiviti.

Sejak tahun 2000, kami telah ditempatkan di sebuah l58,000 kaki persegi, $ 36.000.000 pusat yang telah direka untuk menjadi kemudahan kimia yang canggih. ahli fakulti berbakat mudah diakses dan berminat dalam pendidikan pelajar-pelajar mereka. profesor kami telah memenangi pelbagai anugerah; lapan, sebagai contoh, telah menerima Anugerah Gabenor bagi Kecemerlangan dalam Sains, yang dibentangkan setiap tahun kepada ahli sains penyelidikan terkemuka di negeri South Carolina.

pelajar ijazah jurusan kimia mempunyai berpuluh-puluh kursus untuk dipilih dalam bidang umum, analisis, biologi, bukan organik, dan fizikal kimia, serta kursus antara bahagian. Kita adalah salah satu daripada tiga program Kimia ijazah diiktiraf untuk kecemerlangan oleh Suruhanjaya Negeri pada Pengajian Tinggi.

Program Ijazah - bertujuan untuk melahirkan mahir, meluas berpendidikan, dan ahli-ahli sains kreatif -leads untuk Ph.D. dengan kepekatan dalam kimia analisis, biologi, bukan organik, organik, dan fizikal. Kursus dan penyelidikan keperluan adalah fleksibel dan boleh disesuaikan dengan latar belakang dan kepentingan setiap pelajar. Sila membaca dengan teliti laman web kami untuk maklumat lanjut. Kami ingin mendengar daripada anda.

Jabatan kami Kimia dan Biokimia bukan sahaja salah satu yang terbaik di Asia Tenggara, ia adalah salah satu yang paling kuat di negara ini. Kami mempunyai program penyelidikan bertaraf dunia dalam analisis, biokimia dan biologi molekul, alam sekitar, bukan organik, organik, fizikal dan teori, dan kimia polimer, dengan banyak kerjasama antara disiplin yang sangat berjaya.

Pengiktirafan Negara

Untuk disiplin penyelidikan berorientasikan kimia dan biokimia, salah satu daripada langkah-langkah yang terbaik kekuatan sebuah jabatan adalah kualiti program siswazah. Jabatan kami secara konsisten menduduki tempat 30 teratas peringkat kebangsaan dalam Ph.D. produktiviti dengan Persatuan Kimia Amerika. Dalam penilaian Majlis Penyelidikan Kebangsaan terakhir program kimia siswazah, kita menduduki tempat 25th berdasarkan negara pada purata komposit petunjuk kualiti dikira di Universiti Cornell, termasuk bilangan penerbitan setiap ahli fakulti, bilangan petikan diterima setiap penerbitan, peratusan fakulti yang mendapat peruntukan penyelidikan dan bilangan kali fakulti telah diiktiraf dengan anugerah yang ketara. Antara universiti hanya awam, kedudukan yang ke-13 di seluruh negara. Yayasan Sains Kebangsaan kedudukan kami ke-34 di negara ini dalam jumlah perbelanjaan untuk penyelidikan dan pembangunan kimia pada tahun 2011, jauh mengatasi banyak institusi saiz setanding.

program ijazah pertama kami menerima Pujian Kecemerlangan oleh The South Carolina Suruhanjaya Pendidikan Tinggi "... untuk kualiti yang tinggi program yang membawa kepada Kimia BS. "Kami telah mencipta satu kurikulum yang mencabar yang memberikan setiap pelajar asas yang kukuh dalam bidang sains kimia, tetapi dengan fakulti yang masih mudah diakses dan khusus untuk membantu semua pelajar-pelajar kita berjaya.

Orang-orang dan Kemudahan

Jabatan kami mempunyai 35 tempoh-track fakulti, 21 felo postdoctoral dan kakitangan penyelidikan, 159 pelajar-pelajar siswazah, dan 23 kakitangan sokongan. Sejak tahun 2000, kami telah ditempatkan di Pusat M. Palms John secara Siswazah Sains Penyelidikan (GSRC). Beberapa kumpulan penyelidikan kami menduduki ruang makmal di Horizon saya yang berdekatan (HZN1), Pusat Sains Jones fizikal (JONES) dan Kolej Sumwalt (SMWALT). A peta bangunan kampus universiti kami ditemui pada halaman Lokasi kami.

Going Places

Kimia adalah satu profesion yang indah. kepelbagaian menawarkan cabaran untuk semua orang dan menyediakan peluang yang tiada tandingannya untuk menyelesaikan masalah saintifik yang penting dan memberi manfaat kepada masyarakat secara keseluruhannya. Ahli kimia adalah permintaan dalam industri, kerajaan dan makmal akademik. gaji median bagi Ph.D., MS, dan pemegang ijazah BS adalah $ 102,000, $ 85,000 dan $ 72,000 setiap tahun pada tahun 2013.

Memenangi Anugerah Fakulti

Kualiti dan janji jabatan itu telah diiktiraf di luar Universiti, dan juga di dalam. Sepuluh daripada ahli fakulti semasa kami adalah Felo Persatuan Amerika untuk Kemajuan Sains. Sejak tahun 1985, Gabenor South Carolina telah memuliakan saintis penyelidikan terkemuka di negeri ini setiap tahun. Enam belas ahli fakulti daripada jabatan itu telah menerima satu Gabenor itu- sepuluh Kecemerlangan Sains atau Penyelidikan saintifik, empat untuk Saintis Muda Anugerah Kecemerlangan dalam Penyelidikan saintifik, dan dua untuk Kecemerlangan dalam Kesedaran saintifik. Dalam universiti, kami adalah salah satu jabatan bahagian dalam menerima anugerah tertinggi universiti itu. Dua puluh empat fakulti telah menerima Anugerah Russell Penyelidikan dan Anugerah Penyelidikan Yayasan Pendidikan Sains, Matematik dan Kejuruteraan, lima ahli fakulti telah memenangi penghormatan tertinggi Universiti untuk kecemerlangan dalam pengajaran, Anugerah Yayasan Amoco; sembilan ahli fakulti telah menerima Anugerah Mungo Michael J. Kecemerlangan dalam Sarjana Muda Pengajaran; dan dua telah menerima Anugerah Michael J. Mungo Kecemerlangan dalam Pensiswazahan Guru. fakulti kami juga telah menerima pengiktirafan kebangsaan dan antarabangsa dengan mendapatkan anugerah daripada Persatuan Kimia Amerika (ACS) dan dengan berkhidmat sebagai editor dan editorial ahli lembaga penasihat untuk pelbagai jurnal kimia berprestij.

Membuka pintu kepada dunia sains. Ijazah dalam bidang kimia atau biokimia memberi anda alat untuk berjaya di mana sahaja yang anda mahu pergi, dari industri perubatan kepada kerajaan untuk ahli akademik.

Dunia moden adalah kehebatan teknologi; kemajuan bergantung kepada idea-idea baru, pendekatan baru dan pemahaman yang baru. Semua perkara bergantung kepada penyelidikan yang berkualiti tinggi.

Di tengah-tengah, kimia dan biokimia darjah darjah penyelidikan dan institusi penyelidikan utama seperti University of South Carolina adalah tempat yang tepat untuk mendapatkan mereka. Jabatan kami akan memberikan anda bukan sahaja pengalaman akademik dan makmal untuk berjaya dalam penyelidikan antara disiplin di universiti, tetapi juga didikan, bimbingan dan sambungan untuk kerjaya sepanjang hayat yang anda pilih. Semua pada salah satu kampus paling mesra di Amerika.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

No matter where they are from, our graduates are the next generation of citizens ready to create a healthier, smarter and more vibrant way of life. You’ve come this far. There are no limits to where y ... Baca lebih lanjut

No matter where they are from, our graduates are the next generation of citizens ready to create a healthier, smarter and more vibrant way of life. You’ve come this far. There are no limits to where you’ll go from here. Baca Ringkas