Kewartawanan

Universidad CEU - Cardenal Herrera

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kewartawanan

Universidad CEU - Cardenal Herrera

KELAYAKAN RASMI: Ijazah Sarjana Muda Kewartawanan

Tempoh / ECTS: 4 tahun / 240 ECTS

SEATS / KAMPUS: 75 / Moncada - Alfara

PLACE AT: Sepanyol

HASIL PEMBELAJARANuch periodismo

kemahiran umum

 • CG1.- memperoleh pandangan holistik manusia dalam dimensi tetap ada dan transenden itu. Mencapai pertandingan ini membayangkan sikap mencari kebenaran dari pesanan yang berbeza pengetahuan mengenai sifat manusia dan maruah peribadi biasa untuk semua lelaki dan wanita, dengan perhatian khusus kepada implikasi etika dan moral.
 • CG2. Pendekatan yang ketat untuk masyarakat dan budaya semasa. Mencapai pertandingan ini melibatkan memperoleh kriteria untuk memahami dan menghargai masyarakat dan budaya semasa, berdasarkan pertimbangan ketat realiti masa kini dan akar sejarah, dengan perhatian kepada pengajaran sosial Katolik, membolehkan kemudian untuk mengambil bahagian dalam bertanggungjawab dalam kehidupan sosial bagi keamanan dan kebaikan bersama.
 • CG3.- meluahkan perasaan dengan betul dalam bahasa Sepanyol. Mencapai pertandingan ini menunjukkan bahawa pelajar / tahu daftar dengan betul dan comprehensibly dalam bahasa Sepanyol, kedua-dua secara bertulis dan secara lisan. Di samping itu, alumni / ae boleh memilih untuk belajar bahasa Sepanyol di Valencia atau.
 • CG4.- bekerja dengan cekap dan berkesan dalam bahasa Inggeris atau bahasa asing. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat membangunkan kemahiran untuk bekerja dengan cekap dan berkesan, kedua-dua secara bertulis dan secara lisan, dalam Bahasa Inggeris atau dalam satu lagi kemahiran EU.
 • pemahaman CG5.- dan analisis usul kompleks, kritikal, dalam konteks di mana ia dibentangkan. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat menentukan, membezakan dan berkaitan kedua-dua asas-asas dan premis di mana pendedahan mana-mana hujah dibina, serta menyatakan dan mewajarkan kandungannya sintetik dan kritikal, dalam konteks saintifik , politik, media, jenis organisasi atau sea- di mana ia dibentangkan.
 • CG6.- Permohonan pengetahuan untuk menyelesaikan masalah. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat, dari pengetahuan yang diperolehi, menyelesaikan masalah atau membuat penghakiman tentang diri mereka-sama ada teori, praktikal, moral atau sifat teknikal; dan membuat satu alasan, berhemah, dengan empati dan kecekapan.
 • CG7.- dapat untuk mengumpul dan mentafsir data yang berkaitan untuk membangunkan hujah-hujah mereka sendiri. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat membangunkan hipotesis dan merancang demonstrasi mereka; mendapatkan, mentafsir dan memilih maklumat yang diperlukan untuk kajian; menyimpulkan hasil analisis dengan hujah-hujah yang memberi alasan untuk proses yang dijalankan dan keputusannya.
 • CG8.- Dapat menyampaikan maklumat, idea, masalah dan penyelesaian. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat merancang proses komunikasi mengambil kira persekitaran subjektif dan objektif dalam yang membangunkan dan melaksanakan secara profesional dalam latar belakang dan pembentukan berkesan menggunakan sumber komunikasi yang berbeza.
 • CG9.- Perolehan semangat keusahawanan untuk menyiapkan projek cara autonomi, profesional dan berkelayakan. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat mereka bentuk pelan kerja dan berjanji siap dalam masa previsto- dengan ketabahan dan fleksibiliti -anticipándose dan mengatasi masalah yang dihadapi dalam perkembangan mereka dan mengintegrasikan pengubahsuaian masa depan exija- profesional dan berkelayakan mengetahui bagaimana untuk mengubah kesukaran kadang-kadang untuk belajar dan memperbaiki.
 • CG10.- menyertai pasukan kerja dan dapat memimpin mereka. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat mengintegrasikan ke dalam organisasi dan pasukan, serta kepimpinan senaman, menyumbang objektif persempadanan, perancangan dan pembangunan tegas dan hormat.
 • CG11.- dapat berunding dan menguruskan andaian perjanjian. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat berunding, menguruskan dan menjadi pengantara andaian perjanjian yang bercanggah atau kepentingan bersaing dari matlamat untuk mencapai lebih adil dan mudah penyelesaian untuk semua persekitaran; mencari persefahaman dan integrasi kedudukan sah dan hak setiap pihak yang terlibat.
 • Mengorientasikan CG12.- untuk kualiti, kecemerlangan dan pengorbanan peribadi. Mencapai pertandingan ini membayangkan menanamkan dalam pelajar / a semangat pengorbanan peribadi untuk kerja yang dilakukan dengan baik.

kemahiran tertentu

 • CE13.- Mengetahui aspek-aspek sejarah, falsafah, sosial, politik dan budaya Komunikasi Sosial. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat mengenal pasti dan memahami prinsip-prinsip yang di genesis dan konfigurasi komunikasi sosial sebagai rangka kerja kontekstual untuk profesion maklumat. Delimiting yayasan, mereka mempengaruhi pembangunan dan membuat mungkin kesedaran praktikal kewartawanan.
 • CE14.- tahu kaedah dan perspektif cawangan yang berbeza penyelidikan komunikasi sosial. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat mengenal pasti dan memahami arus mentafsir komunikasi sosial, dan kesannya kepada masyarakat.
 • CE15.- Mengetahui Sepanyol, sistem media antarabangsa dan gereja. Mencapai kecekapan ini melibatkan belajar tentang perniagaan dan organisasi di mana mereka meletakkan ke dalam amalan komunikasi sosial dan maklumat, memahami struktur mereka, mekanisme kerja dan dasar pengawalseliaan dan akibat model yang berbeza dalam menerima masyarakat .
 • CE16.- Mengetahui masa sejarah, falsafah, sosial, politik dan budaya. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat mengenal pasti dan memahami unsur-unsur dalam genesis dan konfigurasi peristiwa keupayaan sosial dan semasa untuk menanggung mereka dalam fikiran apabila menyediakan maklumat termasuk mereka dalam pada kepingan kewartawanan agar penerima boleh contextualize cerita bermaklumat.
 • CE17.- Dapat merangka, merancang dan melaksanakan projek-projek dan tugas-tugas maklumat. Mencapai kecekapan ini menyediakan kecekapan dan keupayaan untuk mencari, memilih, menganalisis, mengutamakan dan bentuk mesej untuk disebarkan melalui pelbagai media.
 • CE18.- Dapat berkomunikasi dalam bahasa setiap media. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat membangunkan jawatan kewartawanan dalam kedua-dua teks bahasa tradisional-media, fotografi, grafik komputer, radio dan televisyen dan media baru-multimedia, interaktif, hiperteks.
 • CE19.- dapat untuk mencari dan berbentuk maklumat menguruskan fon, dokumentasi dan kandungan khusus. Mencapai kecekapan ini membayangkan cari, dan bahan yang berkaitan kerja khusus dan tahu sekarang mengubahnya menjadi maklumat yang bermakna, pada masa yang sama berguna dan bersesuaian dengan profil penerima.
 • CE20.- Menyedari kepentingan kewartawanan sebagai alat pusat pengetahuan dan pertimbangan tentang realiti masyarakat hari ini, serta tanggungjawab yang memerlukan. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat memahami bahawa kerja-kerja wartawan di kawasan yang berbeza realiti di mana despliega- mempunyai maksud tertentu dalam persepsi realiti, membentuk ideologi dan membuat keputusan orang, yang melibatkan tanggungjawab yang besar dalam membuat keputusan kerjaya.
 • CE21.- Ambil sebagai nilai penting dalam amalan fungsi sosial kewartawanan maklumat dirumuskan mengikut prinsip-prinsip am undang-undang, Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat dan pengajaran sosial Katolik. Mencapai kecekapan ini melibatkan dapat mengamalkan kewartawanan mengikut budaya keamanan, nilai-nilai demokrasi dan menghormati orang koheren dengan prinsip-prinsip umum, hak dan termaktub tugas asas dalam Perlembagaan Sepanyol, Universal Declaration of Human Rights dan dokumentari korpus ISD.

PEKERJAAN

prospek kerjaya

Sebagai seorang wartawan hari ini sepatutnya kesungguhan untuk mengetahui dan memahami hari ini, tidak sabar-sabar untuk memberitahu kesalahan dan dengan itu menyumbang kepada memperbaiki masyarakat. Kertas Putih ijazah dalam Komunikasi menyebut empat perlawanan profesional:

 • Editor akhbar dalam apa bentuk
 • Editor atau Pegawai Tekan atau Komunikasi Korporat
 • Pengajaran dan Perunding Penyelidikan Komunikasi
 • Portals pengurus dan Editor kandungan

Wartawan itu boleh membangunkan kemahiran mereka dalam:

 • media tradisional: surat khabar, radio, televisyen
 • menyokong ciberperiodismo
 • agensi-agensi berita
 • pejabat akhbar dan komunikasi
 • komunikasi PENASIHAT

Apa yang membuatkan kita berbeza?

1. pengalaman dan rekod prestasi

Dan lebih daripada 30 tahun ripped pengajian dalam bidang komunikasi di Universiti CEU . Kami disokong oleh dekad membentuk perhubungan yang komited untuk profesion mereka.

2. Kemudahan canggih

universiti kami yang di media dan sumber profesional. Anda boleh menguji kreativiti anda melalui pelbagai cabaran yang ditawarkan oleh titratan, sama ada di dalam atau di luar bilik darjah. Pada pelupusan anda adalah Pusat Audiovisual Pengeluaran dan Multimedia di mana anda boleh berlatih kemahiran baru anda dalam akhbar digital atau pengeluar radio atau televisyen, juga pertandingan profesional dalam pengiklanan dan juga festival audiovisual pendek.

3. menjurus kepada pekerjaan baru

 • Kami menawarkan peluang untuk belajar di selari setakat dan secara percuma, tajuk Pakar dalam Sukan Kewartawanan, yang memperkenalkan anda kepada pengkhususan dalam bidang media sukan dan sukan kewartawanan di radio, televisyen, surat khabar dan rangkaian sosial .
 • Dan juga, kami menawarkan anda kemungkinan mengambil tajuk yang betul dalam Komunikasi dan Politik Marketing, yang menghubungkan kepada kecekapan transversal ijazah dan salah satu bidang utama iaitu pekerjaan. jadi anda akan meningkatkan kemahiran anda dalam pengucapan awam dan wacana politik di set televisyen kita, alat pemasaran politik dan perancangan kempen.
 • Tools Professional Plus: untuk degree'll mengambil kebanyakan mata pelajaran bersandar kepada alat profesion itu sendiri. Tetapi anda tidak hanya berakhir pemegang gred yang mengetahui, juga akan membawa anda kecekapan seperti yang dibuktikan dengan sijil: Sijil Rekabentuk Grafik dan Web (202 jam Photoshop, Illustrator, InDesign, Adobe Acrobat Professional, Flash, Wix) dan Sijil Mount Audiovisual ( 42 jam: Avid).

4. dimensi antarabangsa

latihan tambahan percuma dalam bahasa Inggeris dari pertama yang keempat untuk meningkatkan tahap permulaan. Peluang untuk latihan atau pertukaran antarabangsa (seperti Agensi EFE di Paris, Lisbon, Geneva dan Athens, atau dalam media Eropah sebagai Iberia London). Salah satu pengalaman terbaik antarabangsa untuk komunikasi pelajar-pelajar kita adalah IP (International Programmes)

5. darjah Double beregu darjah pakar

Anda boleh menghadiri dua universiti manakala perlumbaan schedules serasi dengan semua bilik darjah dalam kemudahan yang sama dan, sudah tentu, tanpa membayar dua kali. Begitu juga beregu darjah pakar dari Universiti dalam darjah dua.

 • Kewartawanan Sains Politik
 • Kewartawanan Audiovisual Komunikasi
 • Kewartawanan Pengiklanan dan Perhubungan Awam

CEU.es/estudios/grado/periodismo">http: //www.uch CEU .com / pendidikan / ijazah / kewartawanan

This school offers programs in:
 • Sepanyol


Tarikh Akhir Kemaskini March 6, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
7,500 EUR
Locations
Sepanyol - Valencia, Valencian Community
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Sepanyol - Valencia, Valencian Community
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

De Chile a España: la experiencia de Mª Jesús en el CEU