Kejuruteraan seni bina

International Accelerator

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kejuruteraan seni bina

International Accelerator

Kejuruteraan Architectural

kejuruteraan seni bina adalah disiplin kejuruteraan yang berkenaan dengan perancangan, analisis, reka bentuk, pembinaan, dan operasi sistem kejuruteraan untuk kemudahan kediaman komersil, industri, institusi, dan besar. sistem kejuruteraan termasuk kuasa elektrik, komunikasi, dan kawalan; lampu dan akustik; pemanasan, pengalihudaraan dan penyaman udara (HVAC); api dan hidup keselamatan; sistem struktur; dan bangunan hijau dan kemampanan.

kejuruteraan Architectural ialah ABET akreditasi kursus empat tahun yang mencabar pengajian yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Seni Bina (BS ARCE). Program BS ARCE ditadbir oleh Pusat Pengajian Kejuruteraan berunding dengan Pusat Pengajian Seni Bina, Reka Bentuk, dan Perancangan. pelajar ijazah pertama dalam program ARCE mempunyai akses penuh kepada sumber di sekolah termasuk biasiswa, kursus, komputer dan makmal pengajaran, kedai, pertubuhan pelajar dan aktiviti, dan perpustakaan. penduduk Missouri dalam program ARCE BS kami, melalui perjanjian setiap tahun-semula antara kedua-dua negeri, biasanya layak untuk tuisyen pengurangan borang permohonan reciprocity.The boleh didapati dari Pejabat Dekan Pusat Pengajian Kejuruteraan atau Jabatan Arkitek di Sekolah Seni Bina, reka bentuk, dan Perancangan.

pelajar ARCE yang mempunyai kepentingan dalam seni bina dan kejuruteraan boleh mendapatkan kedua-dua profesional ABET akreditasi ijazah BS ARCE dan Naab bertauliah Master Seni Bina (M ARCH) darjah pada KU dalam tempoh enam tahun, termasuk musim panas yang diperlukan pengajian. Ini pilihan darjah dua adalah mungkin kerana kursus reka bentuk, sejarah, dan teknologi bangunan seni bina yang pelajar ARCE dikehendaki mengambil dari fakulti seni bina dan juga hubungan rapat antara kejuruteraan dan seni bina di KU. kejuruteraan seni bina adalah program ijazah yang ketat. pelajar Memasuki perlu bersedia untuk mempunyai pelajaran dan aktiviti studio mengambil sebahagian besar masa dan tenaga mereka. Walau bagaimanapun, graduan mencari kerjaya yang memuaskan dan memuaskan selepas tamat pengajian.

Pendaftaran Profesional dan Pelesenan

Jurutera yang terlibat dalam projek-projek yang secara langsung memberi kesan kepada kesihatan dan keselamatan orang awam. Graduan digalakkan untuk menjadi berdaftar Jurutera Professional secepat mungkin selepas tamat pengajian. Ini melibatkan melengkapkan ijazah BS ABET yang diiktiraf dalam bidang kejuruteraan awam atau seni bina, lulus Asas Kejuruteraan dan peperiksaan Engineering Professional, dan mendapatkan 4 tahun pengalaman kejuruteraan memuaskan. Pelajar dalam bidang kejuruteraan sivil dan seni bina perlu mengambil peperiksaan FE sebelum tamat pengajian. Beberapa jurutera seni bina juga mengamalkan arkitek selepas menamatkan program ijazah sarjana muda atau seni bina siswazah profesional Naab yang diiktiraf dan menjadi Arkitek Berdaftar. Pelajar yang mempunyai keminatan ini perlu mengambil kira master Track II dan III program ijazah seni bina selepas menamatkan BS mereka dalam bidang kejuruteraan seni bina.

Peluang profesional

kejuruteraan Architectural memberi tumpuan kepada analisis dan reka bentuk sistem bangunan, termasuk struktur, mekanikal, tenaga, lampu, dan sistem elektrik, dan kaedah pembinaan yang digunakan untuk bangunan. Semakin, jurutera seni bina berminat untuk pengkhususan seperti bangunan hijau, akustik, dan perlindungan kebakaran. jurutera Architectural memusatkan perhatian mereka pada prestasi, keselamatan, keberkesanan kos, dan kaedah pembinaan sistem ini. Mereka biasanya bekerja untuk firma perundingan kejuruteraan, syarikat pembinaan, atau agensi kerajaan.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Locations
Amerika Syarikat - Boston, Massachusetts
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Boston, Massachusetts
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat