Kejuruteraan Perisian BSc (Kepujian)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Muat turun Prospektus

Kejuruteraan Kerjaya dalam IT

Runcit, perkilangan, pertahanan, penjagaan kesihatan, pendidikan - kebanyakan sektor kerajaan dan industri bergantung pada sistem perisian dan jurutera perisian profesional, kompeten dan kreatif yang membangun dan menyelenggarakannya.

BEng (Hons) kami dalam ijazah Kejuruteraan Perisian menawarkan anda kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk berjaya dalam bidang ini.

Kenapa ijazah Kejuruteraan Perisian?

Memperhatikan bangunan dan penyelenggaraan sistem perisian dan penyelesaian berasaskan komputer yang lain, kejuruteraan perisian adalah industri yang benar-benar global. Dengan mengkaji semua elemen proses - dari pemahaman permulaan masalah, melalui analisis, reka bentuk, dan pembangunan, kepada pengujian, dokumentasi dan penyelenggaraan, ijazah ini menawarkan pendidikan berfokus, tetapi sepenuhnya bulat.

Kami akan menyokong anda untuk meneroka prinsip asas kejuruteraan perisian sambil membantu anda memperoleh pengetahuan dan pengalaman praktikal mengenai teknologi terkini.

Anda akan digalakkan untuk menghargai aspek teknikal dan manusia yang terlibat dalam bidang seperti sistem perisian dan reka bentuk, analisis sistem, pengaturcaraan, spesifikasi pangkalan data dan reka bentuk, dan keselamatan sistem.

Sebagai tambahan kepada pengetahuan teknikal, anda akan mempunyai peluang untuk memperoleh pengalaman dalam komunikasi dan persembahan, penyelesaian masalah dan pengurusan masa.

Tumpuan kami adalah membantu anda mengembangkan kemahiran berkaitan industri yang menyediakan anda kerjaya dalam kejuruteraan perisian.

Mengapa Regent College London ?

  • Pensyarah yang berpengetahuan luas menawarkan sokongan kumpulan dan satu sama lain, memastikan bahawa anda boleh mengakses bantuan dan nasihat yang anda perlukan untuk berjaya apabila anda memerlukannya.
  • Pembicara tetamu dari industri dan perniagaan, membolehkan anda bertanya, mengambil bahagian dalam perdebatan dan mendapat manfaat daripada pengetahuan, nasihat dan bimbingan mereka.
  • Pilihan kajian fleksibel yang termasuk jadual waktu siang, petang dan hujung minggu, membolehkan anda menyesuaikan kajian anda di sekitar komitmen peribadi dan / atau profesional anda.
  • Kelas-kelas kecil yang memastikan bahawa anda boleh menyertai dan mendapat manfaat sepenuhnya daripada menerima perhatian penuh dari pasukan pengajaran yang luar biasa.
  • Lokasi pusat menawarkan perpustakaan dan kemudahan IT yang sangat baik, Wi-Fi dan pengajaran, pembelajaran dan pengajaran yang baik di tengah-tengah hujung barat London.

Peluang Kemajuan

Jurutera perisian boleh bekerja di mana-mana peringkat kitaran hayat pembangunan perisian. Tugas boleh termasuk keperluan projek pengeluaran, algoritma penulisan, pengekodan, pengujian, penggunaan, atau penyelenggaraan.

Seorang siswazah kejuruteraan perisian akan mengembangkan pelbagai kemahiran teknikal dan boleh pindah seperti kemahiran TI yang maju, kemahiran analisis, komunikasi, kreativiti dan inovasi, kebebasan, logik, pengiraan, pengurusan projek dan organisasi.

Permintaan untuk jurutera perisian yang mahir dan berkelayakan semakin meningkat. Ini dipupuk oleh landskap ekonomi yang berubah-ubah, didorong oleh keperluan penyelesaian teknologi komputer.

Apa yang boleh saya lakukan dengan kelayakan ini?

Lulusan kejuruteraan perisian yang baru ke lapangan sering bermula sebagai pengaturcara dan bekerja dengan cara sehingga kedudukan tanggungjawab yang lebih besar, sama ada sebagai arkitek atau pengurus projek.

Pekerjaan berkaitan langsung dengan ijazah kejuruteraan perisian termasuk pembangunan permainan, pembangunan sistem, reka bentuk web, pembangunan web, pengoptimuman enjin carian, pengurusan sistem maklumat dan analisis perniagaan.

Terdapat juga pelbagai pilihan kerjaya yang terdapat dalam sektor perniagaan, kejuruteraan, penjagaan kesihatan, permainan, penerbitan, IT, runcit, pendidikan, perubatan, aeroangkasa dan keselamatan siber.

Syarat kemasukan

  • Titik UCAS: 104
  • Tahap 3: Mana-mana subjek boleh diterima
  • GCSEs: Lima pada gred C atau ke atas / gred 4 hingga 9
  • IELTS: 5.0 dengan tidak kurang daripada 4.5 dalam mana-mana band (Pembesar suara bukan asli)

Jika anda tidak mempelajari GCSEs / A-Levels dan mempunyai kelayakan kemasukan yang tidak tradisional atau pengalaman kerja yang berkaitan kami dengan senang hati akan mempertimbangkan permohonan anda. Anda perlu menghadiri temuduga sebagai sebahagian daripada proses kemasukan.

Jika anda tidak memenuhi syarat kemasukan kursus ini, sila pertimbangkan BSc (Hons) dalam Kejuruteraan Perisian dengan Yayasan Tahun (UCAS code: G531).

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Regent College Higher Education is a leading provider of industry-related higher education. We are a diverse community active in promoting learning and education, with an established record of success ... Baca lebih lanjut

Regent College Higher Education is a leading provider of industry-related higher education. We are a diverse community active in promoting learning and education, with an established record of success rates within UK Higher Education. You will experience an exciting time of study and interaction within an environment geared to draw the best from students, supported by a dedicated team of professionals at all levels who always put students first! Baca Ringkas
Wembley , London , London , Harrow , London + 4 Lagi Kurang