Kejuruteraan mekanikal

University of South Carolina

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kejuruteraan mekanikal

University of South Carolina

pelajar Kejuruteraan Mekanikal di University of South Carolina boleh mengharapkan pengajaran berkualiti tinggi ditambah pula dengan peluang-peluang penyelidikan. Dari menasihati untuk latihan dan koperasi, pelajar-pelajar kita meninggalkan bersedia dan yakin untuk memulakan kerjaya profesional atau masukkan universiti.

Program Kejuruteraan Mekanikal di University of South Carolina membolehkan pelajar untuk belajar dan melaksanakan penyelidikan antara disiplin dengan fakulti dari Kolej Kejuruteraan dan Pengkomputeran serta USC Kolej Seni dan Sains dan Sekolah Perubatan USC.

Kejuruteraan Mekanikal program ijazah pertama di UofSC membolehkan pelajar untuk membangunkan pelbagai peringkat kepakaran. Kurikulum ini merangkumi bidang-bidang berikut tumpuan:

  • reka bentuk / pembuatan,
  • mekanik / bahan-bahan,
  • thermofluid / tenaga sains dan
  • pembangunan reka bentuk yang mampan.

Mahasiswa yang berminat untuk mengikuti pengajian siswazah boleh memohon tiga jam beban kursus ijazah pertama ke arah keperluan bagi Ijazah Sarjana Sains. Ini membolehkan pelajar untuk melengkapkan BS dan ME ijazah dalam tempoh lima tahun.

pelajar siswazah kami boleh mengambil kesempatan daripada saiz kelas kecil, pengajaran yang sangat baik, projek-projek industri yang ditaja, mekanisme penghantaran dalam kampus dan luar kampus, dan berkualiti tinggi penyelidikan yang dibiayai.

Dengan membina kepakaran dalam mekanik pepejal, bahan-bahan proses, bahan pintar, automasi pembuatan, kejuruteraan serentak / reka bentuk, reka bentuk mampan atau sains thermofluid / tenaga, pelajar berdiri bersedia untuk menyertai industri kejuruteraan dan pembuatan mekanikal di South Carolina dan seterusnya.

Apa yang kajian jurutera mekanikal?

program ijazah Kejuruteraan Mekanikal merangkumi kursus asas dalam bidang sains dan matematik, topik yang lebih mendalam dalam bidang kejuruteraan mekanikal, dan banyak elektif teknikal yang membolehkan murid UofSC untuk pakar dalam beberapa bidang.

Thermo-cecair
Kajian termo-cecair melibatkan haba dan / atau pemindahan besar-besaran dalam media berliang; elektronik penyejukan; fenomena pengangkutan untuk menyertai dan proses pembuatan; reka bentuk, fabrikasi, pembungkusan, dan pemodelan sistem mikroelektromekanik (MEMS) untuk sistem penyejukan mikro dan peranti fluidic dan bioperubatan mikro.

Mekanik Bahan dan Penilaian tanpa musnah
Kajian mengenai mekanik bahan dan penilaian tanpa musnah meningkatkan pemahaman bahan kejuruteraan dan struktur dan tindak balas mekanikal mereka dan tingkah laku kegagalan, membangun sistem pengukuran ubah bentuk digital untuk penilaian struktur dan pencirian, dan menyediakan jurutera dengan teori-teori maju, kaedah analisis dan pemodelan / simulasi / alat reka bentuk untuk kereta, kapal, pesawat, dan lain-lain

Struktur Smart dan Penyelenggaraan Keadaan Berasaskan
Kajian struktur pintar dan penyelenggaraan berdasarkan keadaan-mesin memberi tumpuan kepada mencirikan piezoelektrik / bahan aktif piezomagnetic dan menggunakan mereka untuk memantau struktur kesihatan, pengesanan kerosakan, diagnostik / prognostics jentera / kawalan getaran penyesuaian / aktif, pemantauan kesihatan jentera berputar, pesawat , dan penyelenggaraan berdasarkan keadaan-sistem mekanikal.

Mekatronik
Kajian mengenai mekatronik melibatkan integrasi sistem mekanikal dan elektronik seperti sistem elektromekanikal dengan sensor tertanam, pengawal mikro, menggerakkan, dan kawalan proses; robot dan kenderaan autonomi; dan sistem automotif.

Nanoteknologi
Kajian mengenai nanoteknologi membangunkan bahan bernanostruktur, termasuk reka bentuk, fabrikasi / pemprosesan, ujian kebolehpercayaan, nanomechanical pencirian, dan simulasi nanowires, nanofilms dan nanokomposit.

Pembuatan dan Pemprosesan Bahan
Kajian mengenai pemprosesan dan bahan pembuatan termasuk pembangunan dan pemodelan teknologi menyertai maju untuk kimpalan geseran kacau aloi Ti, aloi keluli, tebal-bahagian Al aloi, dan Al komposit matriks logam.

Kejuruteraan Nuklear
Kajian kejuruteraan nuklear memberi tumpuan kepada bahan bakar termaju nuklear dan bahan-bahan, hidraulik haba, rekabentuk reaktor, kitaran bahan api maju, integriti struktur kapal reaktor nuklear dan sistem paip, kerapuhan keluli kapal reaktor, dan penggunaan tenaga nuklear di negara-negara tenaga masa depan bagi kelestarian , termasuk pengeluaran hidrogen daripada tenaga nuklear dan menggunakan hidrogen sebagai bahan api.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Locations
Amerika Syarikat - Columbia, South Carolina
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Columbia, South Carolina
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat