Kejuruteraan mekanikal

International Accelerator

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kejuruteraan mekanikal

International Accelerator

Kejuruteraan mekanikal

Kejuruteraan mekanikal adalah penting untuk pelbagai aktiviti yang termasuk reka bentuk, pembangunan, pembuatan, pengurusan, dan kawalan kejuruteraan sistem, subsistem, dan komponen mereka. Biasanya jurutera mekanikal yang digunakan oleh industri pembuatan, kuasa, aeroangkasa, automotif, bahan-bahan, dan pemprosesan. Hasil daripada perkembangan pesat baru-baru ini teknologi, jurutera mekanikal juga telah menjadi semakin terlibat dalam reka bentuk bantuan komputer dan visualisasi; robotik; biokejuruteraan; Kejuruteraan Alam Sekitar; , Sumber angin, dan tenaga lautan solar; dan penerokaan angkasa lepas. Keluasan padang memberikan graduan dengan banyak kemungkinan untuk kerjaya yang memuaskan.

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal menawarkan suatu program bertauliah ABET- pengajian yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Mekanikal. Program ini telah dibangunkan untuk menyediakan pelajar dengan asas yang luas di mana untuk membina kerjaya kejuruteraan mekanikal yang berjaya. Antara kursus melibatkan reka bentuk mekanikal dan sebagai perjanjian itu dengan asas-asas kinematik, mekanisme, analisis tegasan, dinamik dan teori getaran, mekanik bendalir, sifat bahan, CAD / CAM dan robotik. Kursus-kursus lain berurusan dengan termodinamik, pemindahan haba, dan pembakaran dan permohonan mereka kepada semua jenis peralatan kuasa termasuk enjin pembakaran dalaman, reaktor nuklear, pemanasan dan sistem penyejukan, pemanasan elektronik dan penyejukan, dan pengumpul tenaga solar. Program ini juga menekankan aplikasi komputer, etika profesional, kemahiran berkomunikasi, keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan pelbagai disiplin dan kesedaran pendidikan luas, pembelajaran sepanjang hayat dan isu-isu semasa.

Keperluan Ijazah

Untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal, pelajar perlu melengkapkan University, kolej, dan keperluan ijazah jabatan. Jabatan keperluan ijazah Kejuruteraan Mekanik dan digariskan di bawah.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Boston, Massachusetts
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Boston, Massachusetts
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat