Kejuruteraan Kimia

International Accelerator

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kejuruteraan Kimia

International Accelerator

Kejuruteraan kimia

Anda tidak mahu bekerja hanya dalam satu bidang sains. Anda jenis orang yang mahu ia semua.

Tentang Kejuruteraan Kimia

kejuruteraan kimia pasangan pengetua kimia, fizik dan biologi dengan kemahiran reka bentuk jurutera. Sebagai seorang jurutera kimia, anda akan dapat untuk menyumbang kepada masyarakat melalui penyelidikan, proses atau pembangunan produk, kawalan pencemaran, kajian tenaga, dan banyak lagi.

Kepekatan yang ada:

Biomolekul

Kepekatan biomolekul memberikan pandangan ke dalam peranan jurutera kimia bermain dalam kejuruteraan sistem biologi. Pengoptimuman proses biologi industri melibatkan banyak teknik yang sama dengan proses tradisional kimia, seperti pemisahan, pembersihan produk, dan reka bentuk reaktor. Dalam kepekatan ini, anda boleh menguatkan latar belakang biologi anda dengan mengambil kursus lanjutan dalam bidang kejuruteraan biologi dan biologi. Selain itu, anda akan mengambil kursus biomolekul dalam bidang kejuruteraan kimia di mana anda akan mempelajari tentang kinetik bioreaktor, manipulasi DNA, kejuruteraan protein untuk meningkatkan utiliti industri, dan banyak topik lain.

alam sekitar

Kepekatan alam sekitar memberi kefahaman tentang hubungan antara alam semula jadi dan bahan kimia, termasuk bahan mentah mereka, pemprosesan, dan nasib muktamad dalam alam sekitar. Kursus dalam fokus kepekatan ini di kemampanan dalam industri kimia dan proses, pengangkutan bahan kimia dalam persekitaran (termasuk udara, air, dan tanah), reaksi atmosfera, dan keseimbangan antara industri dan alam sekitar dalam sistem yang besar dan kecil.

bahan-bahan

Kepekatan bahan memberi kefahaman pemprosesan dan sifat-sifat bahan-bahan kerana ia berkaitan dengan kejuruteraan kimia. Sebagai contoh, kursus dalam pemangkinan heterogen mempertimbangkan bagaimana prestasi pemangkin dikaitkan dengan sifat-sifat bahan pada peringkat atom. Begitu juga, program ini menyediakan wawasan ke dalam bagaimana sifat-sifat bahan-bahan yang telah dipilih oleh pemprosesan kimia. Sebagai contoh, ia adalah penting untuk memahami bagaimana bahan-bahan pelopor menjejaskan sifat-sifat pelbagai produk, plastik, atau bahan-bahan canggih yang lain, seperti aloi, seramik, dan semikonduktor. Kursus-kursus lain termasuk topik yang berkaitan dengan kebolehpercayaan logam dan kakisan kerana ia berkaitan dengan kejuruteraan kimia.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Boston, Massachusetts
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Boston, Massachusetts
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat