Kejuruteraan Kimia

Auburn Global

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kejuruteraan Kimia

Auburn Global

jurutera kimia menyumbang kepada masyarakat melalui permohonan berguna pengetahuan dan kefahaman kimia, fizik, biologi, dan matematik. jurutera kimia tradisional telah mengambil bahagian dalam banyak keputusan penting kepada pemeliharaan dan peningkatan masyarakat, termasuk tenaga, bahan api, bahan kimia komoditi dan pengeluaran makanan, pengurusan sumber, dan reka bentuk langkah-langkah kawalan pencemaran perlu. Baru muncul bidang-bidang baru seperti bioteknologi, teknologi angkasa, teknologi nanofabrication, peranti semikonduktor dan bahan-bahan pembinaan moden juga menggunakan keupayaan unik jurutera kimia. Banyak teknologi untuk meningkatkan kesihatan awam bergantung dengan ketara dalam bidang kejuruteraan kimia seperti biobahan, peranti bioperubatan, diagnostik perubatan, reka bentuk kimia dan sintesis ubat-ubatan, kejuruteraan genetik bahan-bahan terapeutik, sistem penyampaian ubat dan teknologi pengimejan perubatan. Akhirnya, kejuruteraan kimia memainkan peranan penting dalam teknologi penting alam sekitar seperti kimia atmosfera, analisis produk kitaran hidup, pemulihan persekitaran, risiko alam sekitar dan analisis kesan, teknologi pembuatan mesra alam dan produk, pemisahan dan penukaran teknologi untuk mengurangkan sisa dan pembersihan tapak tercemar .

Misi pengajaran jabatan ini adalah untuk menyediakan graduan kejuruteraan kimia dengan alat-alat, kemahiran dan kecekapan yang diperlukan untuk memahami dan menggunakan teknologi hari ini dan, melalui pembelajaran sepanjang hayat, berjaya membangunkan dan menggunakan teknologi masa depan.

program objektif pendidikan khas program Kejuruteraan Kimia ialah:

 1. Graduan kita memohon keupayaan teknikal mereka untuk amalan profesional kejuruteraan kimia atau laluan kerjaya yang lain yang mereka pilih.
  • Mereka berjaya menggunakan kemahiran kejuruteraan praktikal dan mempunyai produktif, menguntungkan, dan kerjaya etika dalam kimia dan industri dan organisasi yang berkaitan.
  • Mereka berjaya melanjutkan pengajian ijazah teknikal dan profesional maju.
  • Mereka berjaya beralih ke bidang profesional lain, seperti perubatan, undang-undang, perniagaan atau pengurusan.
 2. Graduan kita menyumbang kepada amalan profesional bidang pilihan mereka melalui komunikasi yang berkesan, kepimpinan, kerja berpasukan dan perkhidmatan, di samping mengekalkan standard etika dan profesional yang tinggi.
 3. Graduan kita memohon standard yang tinggi dalam melaksanakan kerja-kerja profesional mereka termasuk isu-isu global dan masyarakat seperti kesihatan, keselamatan, dan perlindungan alam sekitar.
 4. graduan kami menunjukkan meneruskan pembelajaran sepanjang hayat melalui aktiviti-aktiviti profesional dan latihan, mengejar ijazah pendidikan yang lebih tinggi, dan peningkatan profesional individu.

Kerana latihan yang menawan dan pendidikan, jurutera kimia menyumbang kepada masyarakat dalam pelbagai fungsi, seperti penyelidikan tulen, pembangunan, perlindungan alam sekitar, reka bentuk proses, operasi kilang dan pembuatan, pemasaran, jualan, dan pentadbiran korporat atau kerajaan.

Program ini direka khas untuk memastikan semua pelajar telah menunjukkan keupayaan dalam teras topik kejuruteraan kimia termasuk imbangan bahan dan tenaga, termodinamik, keseimbangan kimia, haba, jisim dan pemindahan momentum, kejuruteraan tindak balas kimia, operasi pemisahan yang berterusan dan stagewise, dinamik proses, statistik dan kawalan. Pengalaman reka bentuk ditenun seluruh kurikulum dari prinsip-prinsip reka bentuk asas dalam baki bahan dan tenaga untuk senior reka bentuk proses dan kawalan proses urutan capstone yang menggunakan maju proses komputer dan kawalan simulator dan sistem kawalan eksperimen.

Kurikulum ini direka khusus untuk membolehkan graduan untuk menjadi dan reka bentuk proses kimia dan fizikal, reka bentuk dan menjalankan eksperimen, menganalisis dan mentafsir data kejuruteraan kimia, dan untuk menentukan kos modal dan operasi untuk bahan kimia dan proses fizikal. Kurikulum ini menyediakan graduan untuk memahami keperluan untuk integriti profesional dan keputusan etika membuat dalam amalan kejuruteraan kimia serta memberikan pemahaman tentang isu-isu semasa termasuk amalan perniagaan, alam sekitar, kesihatan dan keselamatan dan kepentingan awam yang lain. Pelajar juga disediakan bagi pengajian siswazah dalam bidang kejuruteraan kimia, perubatan, perniagaan dan undang-undang.

Oleh kerana keluasan peluang kejuruteraan kimia, jabatan menawarkan beberapa pengkhususan program yang direka khas yang menyediakan latihan yang unik dan pemilihan kursus bagi pelajar yang ingin menumpukan perhatian di kawasan atau teknologi tertentu. Pengkhususan program terkini adalah kejuruteraan biokimia, kejuruteraan bioperubatan, kejuruteraan kimia bantuan komputer, kejuruteraan kimia alam sekitar, pra-perubatan pengkhususan dan pulpa, kertas dan kejuruteraan bio-sumber.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mei 2019
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Auburn, Alabama
Tarikh mula : Mei 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mei 2019
Amerika Syarikat - Auburn, Alabama
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Auburn, Alabama
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat