Kejuruteraan Kimia BSc

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan kursus

Kemudahan Hull, akreditasi IChemE dan berdekatan dengan lebih daripada 350 gergasi industri. Itulah batu loncatan yang hebat untuk pekerjaan peringkat tinggi.

Bilangan rekod pelajar kini mengkaji kejuruteraan kimia di UK.

Graduan kejuruteraan kimia menikmati beberapa prospek terbaik dan ganjaran kewangan di UK, menurut Panduan Universiti Lengkap. Program kami mempunyai hubungan perindustrian yang kukuh - dengan jurutera kimia yang menyumbang kepada pengajaran kami, dan industri menaja projek reka bentuk akhir tahun utama kami.

Anda juga boleh melatih di Pusat Penilaian Penilaian Kecekapan Teknikal (CATCH) £ 8 juta, kemudahan perindustrian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Bagaimana anda akan belajar

Sepanjang Ijazah anda, anda dijangka akan belajar untuk 1,200 jam setahun. Itu berdasarkan 200 jam setiap 20 modul kredit. Dan ia termasuk jam berjadual, masa yang dibelanjakan untuk penempatan dan kajian bebas. Bagaimana masa ini dibahagikan antara setiap ini berbeza-beza setiap tahun dan bergantung pada kursus dan modul yang anda pelajari.

6 sebab untuk mengkaji Kejuruteraan Kimia di Hull

 1. Institusi Akreditasi Jurutera Kimia
 2. Memproses latihan keselamatan dari pakar industri
 3. Kajian berhampiran lebih daripada 350 firma industri proses
 4. Projek reka bentuk yang ditaja oleh industri pada tahun akhir
 5. Akses ke kemudahan latihan CATCH yang terkemuka *
 6. Meletakkan anda di laluan ke jurutera Bateri stat

122475_photo-1532094349884-543bc11b234d.jpgHans Reniers / Unsplash

Prospek masa depan anda

 • Jurutera kimia
 • Jurutera reka bentuk
 • Jurutera Projek
 • Jurutera penyelidikan dan pembangunan
 • Jurutera operasi

Sama ada anda memilih untuk menguruskan projek, membangunkan produk atau memperbaiki proses, kerjaya yang bervariasi terbuka kepada anda - dan yang boleh di mana saja di dunia. Pelajar kami terus bekerja di syarikat-syarikat seperti Makanan British Bersekutu, Croda, Smith dan Nephew, Ineos, RB (dahulunya Reckitt Benckiser), BP dan Siemens Gamesa.

Terokai lawatan maya

https://virtualtour.hull.ac.uk/take-a-look-around/area-of-interest/choose-your-subject/chemical-engineering

* CATCH (Pusat Penilaian Kecekapan Teknikal - Humber) menawarkan peralatan yang realistik, persekitaran fizikal dan prosedur operasi.

Syarat kemasukan

Penduduk UK

Mata boleh dari mana-mana kelayakan pada tarif UCAS tetapi mesti termasuk sekurang-kurangnya 80 mata dari

 • A-level;
 • Diploma Anak Diploma, Diploma atau Diploma Lanjutan BTEC;
 • OCR Cambridge Introductory Technical Diploma, Diploma atau Extended Diploma;
 • Diploma CACHE atau Diploma Lanjutan;
 • Sijil Meninggalkan Ireland;
 • Penyokong Scotland;
 • Diploma Lanjutan Welsh Baccalaureate
 • atau gabungan kelayakan Tahap 3 yang bersesuaian
 • Pemohon hendaklah mempunyai Tahap A dalam Matematik dan Kimia pada Gred C atau ke atas. Pemohon yang mengambil A Level yang telah diperbaharui juga mesti Lulus elemen praktikal (kimia).

Kelayakan alternatif

 • IB Diploma: 28 mata termasuk 5 dalam HL Matematik dan Kimia
 • Akses kepada Diploma HE: Diploma Pas Sains atau Kejuruteraan dengan minima 45 kredit pada merit atau lebih tinggi, termasuk 18 kredit pada merit dalam Matematik.
 • Diploma Lanjutan BTEC L3: Kejuruteraan termasuk merit dalam Matematik untuk Jurutera dan Matematik Lanjutan untuk Jurutera. Anda juga perlu mencapai A-Level dalam Kimia pada Gred C atau ke atas (atau kelayakan yang setara).
 • Diploma Lanjutan Kebangsaan BTEC L3: Kejuruteraan termasuk Merit dalam Kalkulus dan Matematik Kejuruteraan Lanjutan. Anda juga perlu mencapai A-Level dalam Kimia pada Gred C atau ke atas (atau kelayakan yang setara).
 • OCR Diploma Lanjutan Teknikal Cambridge: Kejuruteraan termasuk Merit dalam Matematik untuk Jurutera dan Matematik Gunaan untuk Kejuruteraan. Anda juga perlu mencapai A-Level dalam Kimia pada Gred C atau ke atas (atau kelayakan yang setara).

Pelajar antarabangsa

Sekiranya anda memerlukan visa pelajar Tier 4 untuk belajar atau jika bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda dikehendaki untuk memberikan bukti yang dapat diterima ke atas tahap kemahiran berbahasa Inggeris anda.

Kursus ini memerlukan IELTS 6.0 secara keseluruhan, dengan tidak kurang daripada 5.5 dalam setiap kemahiran.

Sekiranya bahasa Inggeris anda tidak mencapai standard yang diperlukan oleh Universiti untuk program ini, anda mungkin berminat dengan salah satu kursus bahasa Inggeris kami.

Jika anda ingin maklumat lanjut mengenai program ini dari University of Hull sila isi borang ini dan baca dasar privasi kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Hull has been changing the way people think for 90 years. Our motto, Lampada Ferens, translates as ‘carrying the light of learning’, and over the years, we’ve shared that light with ... Baca lebih lanjut

The University of Hull has been changing the way people think for 90 years. Our motto, Lampada Ferens, translates as ‘carrying the light of learning’, and over the years, we’ve shared that light with thousands of people from across the world. Baca Ringkas