Kejuruteraan elektronik beng

The University of Warwick, School of Engineering

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kejuruteraan elektronik beng

The University of Warwick, School of Engineering

Apa yang saya Adakah Belajar?

Kursus ini adalah untuk anda jika anda sedang mencari ijazah Kejuruteraan Elektronik yang diiktiraf yang membangunkan pengetahuan pakar anda dalam bidang semasa bekerja dalam pelbagai pasukan disiplin. Pendekatan kami yang berorientasikan penyelidikan untuk belajar menyokong pembangunan peribadi dan menyediakan kemahiran utama yang sejajar dengan amalan komersial yang terbaik - dan banyak dicari oleh majikan terkemuka. Ini membolehkan graduan kami menyumbang dalam pelbagai sektor, seperti mikroelektronik, reka bentuk dan pengeluaran, tenaga, pengangkutan, persekitaran yang dibina, maklumat dan komunikasi.

Anda akan belajar melalui kuliah, tutorial, kelas contoh, hubungan tatap muka dengan ahli akademik untuk menyelesaikan pertanyaan modul, makmal, tugasan kursus dan projek. Kerja praktikal dalam elektronik bermula dari tahun pertama dengan projek individu tahun ketiga membentuk sebahagian besar darjah anda. Makmal-makmal yang baru diperbaharui itu dilengkapi dengan perisian dan instrumen untuk menyokong aktiviti mengajar yang pelbagai dalam kejuruteraan elektronik. Kursus ini mendapat faedah daripada hubungan rapat dengan industri.

Pada tahun pertama anda, dan ke tahun kedua anda, anda akan mengikuti laluan multidisiplin bersepadu untuk kejuruteraan, dengan modul meliputi bidang utama subjek termasuk elektronik.

Modul pilihan yang berkaitan dengan elektronik boleh didapati. Pada tahun terakhir, anda akan pakar dalam kejuruteraan elektronik.

Bagaimana saya belajar?

Anda akan mengambil bahagian dalam kuliah, seminar, tutorial dan sesi makmal praktikal. Untuk membantu anda membuat peralihan dari sekolah ke universiti, pada tahun pertama anda, anda akan bertemu tutor peribadi anda setiap minggu dalam kumpulan biasanya lima atau enam pelajar untuk menangani isu akademik yang timbul dari kuliah. Tutor anda ada untuk menyokong anda sepanjang hayat universiti anda dan akan membantu anda untuk merenung perkembangan anda yang berterusan. Jurutera sentiasa terlibat dalam kerja kelompok disiplin dan ini merupakan sebahagian daripada kursus kami dari tahun pertama.

Bagaimanakah saya akan dinilai?

Penilaian adalah melalui peperiksaan dan kursus. Penilaian kursus boleh termasuk laporan makmal, projek, esei dan persembahan lisan.

Apakah peluang yang ada untuk pengalaman kerja dan belajar di luar negara?

Anda boleh mendapatkan pengalaman industri semasa kursus anda melalui lawatan dan kerja projek. Sekolah menggalakkan pelajar untuk menjalankan beberapa bentuk pengalaman industri. Ramai pelajar menjalankan latihan dan pengalaman kerja lain sepanjang musim panas. Sesetengah pelajar boleh mengambil penempatan selama setahun dalam industri atau dalam persekitaran penyelidikan.

Syarat Kemasukan

Tahap AAA, termasuk Tahap Matematik dan Fizik.

Tahap dalam subjek yang digunakan dan portfolio bercampur: Calon dianggap secara individu. Gred akan sama dengan calon-calon yang mengambil kelayakan akademik A dan AS.

Pemohon yang mempunyai profil yang kukuh tetapi tanpa sama ada Fizik Tahap atau Matematik Tahap A boleh dipertimbangkan.

IB Baccalaureate Antarabangsa: 38 mata untuk memasukkan 6,6 dalam Matematik dan Fizik. Sekurang-kurangnya salah satu mata pelajaran ini perlu berada di tahap yang lebih tinggi.

BTECs: Pemohon yang menawarkan BTEC dinasihatkan untuk menghubungi Pasukan Kemasukan Siswazah.

Ini biasanya tidak termasuk Pengajian Umum dan Pemikiran Kritikal.

Data kontekstual dan pembezaan menawarkan: Warwick boleh membuat tawaran perbezaan kepada pelajar dalam beberapa keadaan. Ini termasuk pelajar yang mengambil bahagian dalam program Peluang Realisasi, atau yang memenuhi dua kriteria data kontekstual. Tawaran berbeza akan menjadi satu atau dua gred di bawah tawaran standard Warwick (minimum BBB).

Akses Program: Akses kepada Diploma HE (QAA-diiktiraf) dan dalam mata pelajaran yang sesuai dipertimbangkan, jika ditawarkan dengan Matematik peringkat A di gred A untuk MEng atau gred B untuk BEng / BSc. Kelebihan diperlukan dalam Kelayakan Akses dan BTEC.

Program Warwick International Foundation (IFP): Semua pelajar yang berjaya melengkapkan Warwick IFP dan memohon kepada Warwick melalui UCAS akan menerima tawaran bersyarat yang dijamin untuk program sarjana yang berkaitan (kursus tertentu saja). Untuk butiran lengkap syarat dan syarat standard, lawati halaman IFP.

Kami mengalu-alukan aplikasi daripada pelajar dengan kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Maklumat lanjut

Mengambil tahun jurang

Permohonan kemasukan tertunda disambut.

Temubual

Kami tidak biasanya mewawancarai pemohon. Tawaran dibuat berdasarkan borang UCAS anda yang merangkumi gred ramalan dan sebenar, pernyataan peribadi anda dan rujukan sekolah. Kami sedang mempertimbangkan cara inovatif untuk meluaskan cara kami menilai calon, jadi anda dinasihatkan untuk menyemak laman web kami sebelum memohon sekiranya kami telah memperkenalkan sebarang perubahan.

Hari Terbuka

Pemegang tawaran yang berpangkalan di UK dijemput ke Hari Terbuka Jabatan kami. Jika anda tidak dapat hadir, maklumat dari acara ini juga boleh didapati dalam talian. Ketahui lebih lanjut mengenai Hari Terbuka Universiti utama kami dan peluang lain untuk melawat kami.

Apakah modul yang boleh saya pelajari?

Pada mulanya, semua pelajar mengikuti program yang sama yang meliputi topik yang kami percaya penting untuk semua orang memahami. Dengan jangka masa dua Tahun Kedua, anda boleh membuat pengkhususan dalam bidang Sivil atau beralih kepada salah satu kursus Kejuruteraan yang lain (seperti Automotif, Sistem Bioperubatan, Elektronik, Elektrikal dan Elektronik, Pengurusan Perniagaan Kejuruteraan, Mekanis, Pembuatan dan Mekanikal, atau, Sistem).

Terdapat sembilan modul utama pada tahun pertama yang pada masa ini:

 • Dinamik dan Thermodynamics
 • Litar Elektrik dan Elektronik
 • REKABENTUK KEJURUTERAAN
 • Matematik Kejuruteraan
 • Pengenalan kepada Pengurusan Perniagaan Kejuruteraan
 • Pengenalan kepada Kejuruteraan: Profesionalisme dan Amalan
 • Bahan untuk Kejuruteraan
 • Statik dan Struktur
 • Pemodelan Sistem, Simulasi dan Pengkomputeran

Anda juga bebas mengambil modul Moden Asing Moden sebagai pilihan tambahan.

Pada tahun kedua modul teras pada masa ini:

 • Reka Bentuk Elektronik Analog
 • Senibina dan Sistem Komputer
 • Mekanik Dinamik dan Bendalir
 • Reka Bentuk Sistem Elektromekanik
 • Kejuruteraan Matematik dan Pengkomputeran Teknikal
 • Bahan semikonduktor dan Peranti
 • Pengurusan Operasi Teknikal

modul pilihan termasuk:

 • Kejuruteraan Bioperubatan dan Klinikal
 • Teknologi Kenderaan Bermotor
 • Teknologi Multimedia dan Penyebaran Isyarat
 • Memulakan Perniagaan
 • Prinsip Kejuruteraan Sistem
 • Teknologi dalam Pembangunan Antarabangsa

Modul tambahan adalah

 • Pengenalan kepada Pengajaran Sekolah Menengah (Fizik)
 • Bahasa Asing Moden

Pada Tahun 3, program yang akan anda jalankan dan projek individu dan modul teras kajian yang sedang dijalankan:

 • Communications Systems
 • Reka Bentuk Sistem Digital
 • Asas Reka Bentuk VLSI moden
 • Kejuruteraan Microwave dan Litar RF
 • Kuasa elektronik
 • Pemprosesan Isyarat

Kejuruteraan adalah subjek yang aktif membangun dan modul yang disenaraikan mewakili yang tersedia untuk pelajar semasa. Oleh kerana subjek Kejuruteraan dan sekolah kami terus berkembang, pelbagai modul yang ada dan kandungan modul individu boleh berubah pada tahun-tahun akan datang. Pemohon akan dimaklumkan sebaik sahaja perubahan itu diluluskan. Pelajar semasa akan dirujuk sebelum perubahan telah diluluskan.

Ketahui lebih lanjut mengenai struktur darjah dan pilihan modul yang dikemas kini.

* Modul-modul yang dinyatakan di atas mungkin tertakluk kepada perubahan.

Apa kerjaya yang dapat diberikan oleh Warwick dalam Kejuruteraan?

Graduan kami telah bekerja untuk organisasi termasuk Jaguar Land Rover, Bank Barclays, Institut Inovasi NHS, Aston Martin, Deutsche Bank.

Contoh peranan pekerjaan siswazah kami termasuk Penganalisis Sistem Perniagaan, Jurutera Kejuruteraan Siswazah, Aerodinamika, Jurutera Struktur, Peniaga Teknologi.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
Harga
- setiap tahun, untuk pelajar antarabangsa
Locations
United Kingdom - Coventry, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Coventry, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Engineering at the University of Warwick