Kejuruteraan Elektrik

University of South Carolina

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kejuruteraan Elektrik

University of South Carolina

jurutera elektrik menyedarkan dunia - maklumat bergerak, orang, benda, dan tenaga untuk membuat esok lebih baik daripada hari ini.

penyelidikan kejuruteraan Elektrik di UofSC termasuk dalam empat bidang utama fokus: komunikasi dan elektromagnet, keputusan dan kawalan, bahan-bahan elektronik dan peranti, dan sistem kuasa dan tenaga.

Jabatan kejuruteraan elektrik adalah ahli berprofil tinggi komuniti penyelidikan universiti. Menurut Pejabat universiti Penyelidikan dan Siswazah pendidikan, kejuruteraan elektrik menyumbang $ 3.590.000 daripada $ 25.360.000 diberikan kepada Kolej Kejuruteraan dan Pengkomputeran dalam tahun fiskal 2014.

Rancang Kerjaya Anda

kejuruteraan elektrik adalah satu bidang yang luas dan menarik yang menawarkan peluang kerjaya yang pelbagai seperti kuasa elektrik, elektronik pengguna, atau bahan nano dan peranti. Pada dasarnya, elektrik sama ada membawa tenaga atau maklumat. Jadi sama ada anda mahu untuk membangunkan elektronik perubatan baru, generasi akan datang tablet pintar, grid kuasa pintar boleh diperbaharui, rangkaian tanpa wayar mudah alih, atau nanotechnologies maju, ini adalah bidang untuk anda. Cari laluan anda untuk kerjaya kejuruteraan elektrik.

Pilih Ijazah Anda

Di University of South Carolina anda boleh memilih program ijazah yang paling sesuai dengan matlamat kerjaya anda. pilihan yang ketat dan memuaskan kami boleh membawa kepada ijazah sarjana muda dalam tempoh empat tahun atau anda boleh memilih program dipercepatkan kami untuk dapatkan kredit siswazah ketika masih di universiti. Master dan Ph.D. program menggabungkan kerja-kerja penyelidikan dan kursus yang membawa kepada ijazah lanjutan dan program siswazah pendidikan jarak jauh membolehkan jurutera yang bekerja berkelayakan untuk memperoleh ijazah sarjana tanpa mengorbankan pekerjaan semasa.

Menjalankan Penyelidikan Anda

Dari sarjana muda melalui kajian pasca kedoktoran, anda boleh bekerja dengan dan belajar daripada fakulti cemerlang kami yang kepentingannya merangkumi spektrum penuh penyelidikan kejuruteraan elektrik. fakulti kami telah diiktiraf sebagai No. 1 di negeri produktiviti kajian mereka. Sebagai pelajar kejuruteraan elektrik, anda boleh bekerja dalam makmal dan kemudahan tertunggak anda menyertai usaha penyelidikan dalam bidang yang merangkumi komunikasi dan elektromagnet kepada sistem kuasa dan tenaga.

Kejuruteraan Elektrik Dengan Nombor

  • 207 - Pelajar ijazah mendaftar
  • 92 - Pelajar Siswazah mendaftar
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Locations
Amerika Syarikat - Columbia, South Carolina
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Columbia, South Carolina
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat