Kejuruteraan Awam (Kepujian)

Umum

Penerangan Program

Maklumat penting

 • Tarikh mula: Oktober 2021
 • BEng (Kepujian) UCAS: H200 3 tahun
 • BEng (Kepujian) UCAS: H201 4 tahun dengan latihan profesional
 • BEng (Kepujian) UCAS: H202 4 tahun dengan tahun asas
 • BEng (Kepujian) UCAS: H203 5 tahun dengan tahun asas dan latihan profesional

Kenapa pilih kursus ini

Kursus kejuruteraan awam kami memberi anda latihan praktikal yang berfokus pada industri yang menyediakan anda untuk bekerja sebagai jurutera awam profesional. Terdapat penekanan yang tinggi terhadap kejuruteraan struktur, dan sepanjang kursus anda, anda akan mengerjakan projek reka bentuk bersepadu yang berpusat pada kajian kes yang berkaitan dengan industri.

Hubungan rapat kami dengan industri membolehkan anda mengambil tempat Latihan Profesional bergaji dengan salah satu kontraktor atau syarikat perunding terkemuka di dunia. Ini memberi anda pengalaman berharga yang menyumbang ke arah penyewaan.

Apa yang anda akan belajar

Pada kursus kami yang diiktiraf sepenuhnya, anda akan mempelajari gabungan modul yang menarik yang menggunakan kepakaran luar biasa Surrey dalam bidang seperti kejuruteraan air dan persekitaran, dan kejuruteraan geoteknikal yang maju. Anda akan belajar bukan hanya melalui kuliah, tutorial dan cabaran praktikal, tetapi dari penceramah industri, lawatan ke laman web dan lawatan lapangan tahun pertama.

Sama ada anda memutuskan BEng atau MEng, anda akan mempelajari kandungan yang sama selama tiga tahun pertama, dan menjalankan projek tahun ketiga utama mengenai topik pilihan anda. Pelajar MEng kemudian melakukan tahun master yang merangkumi syarat akademik sepenuhnya untuk menjadi jurutera bertauliah.

"Pengalaman dunia nyata melalui penempatan industri telah membantu saya mengukur apa yang sebenarnya berlaku dalam industri dan memberi saya kelebihan ketika menyelesaikan kerja kursus." Ben Elphick, pelajar

"Saya memilih untuk belajar Kejuruteraan Awam di Surrey kerana hubungannya yang sangat baik dengan industri." Chris Candy, pelajar

Biasiswa Surrey / ICE

Skim Biasiswa Surrey / ICE adalah perkongsian unik antara Surrey, Institusi Jurutera Awam (ICE) dan syarikat kejuruteraan awam terkemuka.

Setelah diterima dalam skim ini, anda akan dipadankan dengan syarikat industri yang akan menyokong anda sepanjang masa di Surrey. Anda akan mendapat keuntungan dari £ 1,950 setahun untuk menyokong pengajian anda, penempatan gaji sepanjang kursus anda termasuk tahun penempatan Latihan Profesional, dan latihan laju untuk meningkatkan potensi kerjaya anda.

Kemudahan

Kemudahan khusus termasuk:

 • Makmal Struktur (Instron)
 • Makmal mekanik tanah dan geologi yang dibina khas
 • Makmal teknologi komposit
 • Pusat Kejuruteraan Kesihatan Alam Sekitar (CEHE)
 • Enam terowong angin termasuk terowong angin persekitaran

148261_Unifrog1_Stag.jpgUniversity of Surrey","author_url":"","source":""}" alt="148261_Unifrog1_Stag.jpg" />

Pengiktirafan profesional

BEng (Hons) - Institut Jurutera Lebuhraya (IHE) - Diakreditasi oleh Institut Jurutera Lebuhraya (IHE) bagi pihak Majlis Kejuruteraan untuk tujuan memenuhi sepenuhnya syarat akademik untuk pendaftaran sebagai Jurutera Diperbadankan dan memenuhi sebahagian syarat akademik untuk pendaftaran sebagai Jurutera Berkanun.

BEng (Hons) - Institusi Jurutera Awam (ICE) - Diakreditasi oleh Institusi Jurutera Awam (ICE) bagi pihak Majlis Kejuruteraan untuk tujuan memenuhi sepenuhnya syarat akademik untuk pendaftaran sebagai Jurutera Diperbadankan dan memenuhi sebahagian syarat akademik untuk pendaftaran sebagai Jurutera Berkanun.

BEng (Hons) - Institusi Jurutera Struktural (IStructE) - Diakreditasi oleh Institusi Jurutera Struktur (IStructE) bagi pihak Majlis Kejuruteraan untuk tujuan memenuhi sepenuhnya syarat akademik untuk pendaftaran sebagai Jurutera Diperbadankan dan sebahagiannya memenuhi syarat akademik untuk pendaftaran sebagai Jurutera Berkanun.

BEng (Hons) - Chartered Institution of Highway and Transportation (CIHT) - Diakreditasi oleh Chartered Institution of Highway and Transportation (CIHT) bagi pihak Majlis Kejuruteraan untuk tujuan memenuhi syarat akademik sepenuhnya untuk mendaftar sebagai Jurutera Diperbadankan dan sebahagian memenuhi syarat akademik untuk mendaftar sebagai Jurutera Berkanun.

BEng (Hons) - Akreditasi Eropah Program Kejuruteraan (EUR-ACE) - Program ini diakreditasi oleh Akreditasi Eropah Program Kejuruteraan (EUR-ACE)

Prospek kerjaya dan siswazah

Kami menawarkan maklumat, nasihat dan bimbingan kerjaya kepada semua pelajar semasa belajar bersama kami, yang diperluaskan kepada alumni kami selama tiga tahun setelah meninggalkan Universiti.

Kursus kami menghasilkan siswazah yang sangat berkemampuan dan bersedia menghadapi tuntutan kerjaya dalam industri pembinaan atau kejuruteraan awam yang lebih luas. Graduan kami terus bekerja untuk pelbagai syarikat termasuk perunding dan kontraktor utama seperti Costain, Atkins, WSP, Skanska, Balfour Beatty dan Mott MacDonald.

Salah satu sebab rekod kebolehkerjaan kami yang sangat baik adalah kualiti program Latihan Profesional kami. Pengalaman kerja ini bukan sahaja menyumbang kepada kepemilikan saham, tetapi juga memberi kelebihan kepada pelajar kami apabila majikan membuat tawaran.

Graduan baru-baru ini telah memasuki pekerjaan dalam peranan seperti:

 • Pengurus Tapak Siswazah, Walker Construction
 • Jurutera Awam Siswazah, Atkins
 • Jurutera Awam Siswazah, Mott MacDonald
 • Penolong Pengurus Projek, Kumpulan Lendlease
 • Jurutera Struktur, Perkongsian GDC
 • Jurutera Struktural Siswazah, ARUP
 • Jurutera Tapak Siswazah, Costain

"Semasa pertama kali berkunjung ke kampus, saya merasa seperti di rumah. Saya sangat menyukai perasaannya dan para pensyarah begitu berminat dengan kursus ini." Lydia Walpole, lulusan

"Orang-orang di Surrey sangat ramah sehingga selama lima tahun saya merasa seperti keluarga kedua saya. Jabatan ini sungguh luar biasa dan sangat menyokong." Irosha Gunatunga, lulusan

148266_rsz_unifrog_5_waites.jpgUniversity of Surrey","author_url":"","source":""}" alt="148266_rsz_unifrog_5_waites.jpg" />

Syarat kemasukan

A-level

Keseluruhannya

 • BEng (Hons): BBC.
 • BEng (Kepujian) dengan tahun asas: CCD termasuk matematik C dan sama ada fizik atau kimia atau setaraf.

Mata pelajaran yang diperlukan: Matematik di kelas B dan salah satu Biologi, Kimia, Reka Bentuk & Teknologi, Matematik Lanjutan, ICT, Fizik, Sains Komputer, Geografi.

Harap maklum: Pengajian Am peringkat A dan Pemikiran Kritis Peringkat A tidak diterima.

Pemohon yang mengambil Pengesahan Praktik Sains dikehendaki lulus.

GCSE atau setaraf: Bahasa Inggeris di Gred C (4) dan Matematik di Gred C (4) (atau setaraf).

Keperluan bahasa Inggeris

 • IELTS Akademik: 6.0 keseluruhan dengan 5.5 dalam setiap elemen.

Sekiranya anda tidak memenuhi tahap yang diperlukan untuk program anda, kami menawarkan kursus bahasa Inggeris pra-sesi intensif, yang dirancang untuk membawa anda ke tahap kemampuan dan kemahiran bahasa Inggeris yang diperlukan untuk pengajian anda di sini.

Bayaran

Yuran pengajian tahunan untuk kursus bermula pada Oktober 2021

 • UK: £ 9,250
 • Luar Negara: £ 21,400

Penempatan

Anda mempunyai pilihan untuk menyelesaikan penempatan Latihan Profesional sebagai sebahagian daripada kursus ini. Ini akan memberi anda peluang untuk mengembangkan potensi profesional, akademik dan peribadi anda, membantu mempersiapkan anda untuk kerjaya masa depan anda.

Sebilangan besar pelajar penempatan di Surrey ditawarkan pekerjaan peringkat siswazah atau mengikuti pengajian pascasiswazah.

Penempatan Kejuruteraan Awam

Kira-kira 50 peratus pelajar kami memilih untuk melakukan penempatan Latihan Profesional pada tahun ini. Ini membolehkan mereka memperoleh pengalaman dalam sektor kejuruteraan khusus, memperoleh gaji yang baik, meningkatkan CV mereka dan mula membina rangkaian kenalan.

Melakukan penempatan membolehkan anda menerapkan dan memperdalam pengetahuan yang anda peroleh di Surrey dan menghargai perkara yang tidak dapat dipelajari di teater kuliah atau makmal.

Pengalaman praktikal yang anda bina dalam bidang seperti kesihatan dan keselamatan akan menjadi jurutera awam bertauliah. Anda juga akan memperoleh kemahiran interpersonal dan pengurusan yang dipertingkatkan yang sangat dihargai oleh majikan, memberikan anda permulaan yang tepat semasa anda memasuki pasaran pekerjaan.

Semasa penempatan anda, anda akan tetap menjadi anggota Universiti, dan seorang tutor penempatan Latihan Profesional yang akan memantau kemajuan anda akan mengunjungi anda dan berhubung dengan syarikat anda untuk memastikan anda memanfaatkan sepenuhnya pengalaman tersebut.

Pelajar kami mengikuti penempatan Latihan Profesional dengan pelbagai syarikat kejuruteraan di UK dan luar negara, seperti:

 • Arcadis
 • Atkins
 • Bachy Soletanche
 • BAM Nuttall
 • Capita
 • Kosain
 • Eurovia
 • Hewson
 • Mott MacDonald
 • Skanska
 • Tony Gee dan Rakan Kongsi
 • Tukang Air
 • WSP

"Pencapaian saya yang paling membanggakan dalam penempatan mungkin mengusahakan beberapa bangunan terbesar dan paling ikonik di London." Dylan Wakerley, pelajar

"Saya belajar betapa saya suka bekerja dalam reka bentuk struktur dan kejuruteraan bawah laut; ia adalah aspek kejuruteraan awam yang luas, mencabar dan menarik. " Emanuela Dyrma, pelajar

Belajar dan bekerja di luar negara

Kami memberi peluang kepada pelajar kami untuk memperoleh pengalaman antarabangsa semasa belajar dengan memanfaatkan perjanjian pertukaran kami dengan universiti luar negara atau dengan menyelesaikan penempatan Latihan Profesional di luar negara.

Ingin belajar di institusi luar negara sebagai sebahagian daripada ijazah anda atau bekerja di luar negara sepanjang tahun Latihan Profesional anda? Mungkin anda ingin menjadi sukarelawan di India atau belajar mengenai perniagaan dan budaya Brazil di São Paulo semasa percutian musim panas anda? Dengan lebih daripada 200 perkongsian, dari 50 negara berbeza di seluruh dunia, ada sesuatu untuk semua orang.

Bukan sahaja peluang untuk pergi ke luar negeri pengalaman yang sangat menggembirakan, tetapi anda juga akan mengembangkan kemahiran dan pengetahuan utama yang akan memperkuat CV anda dan meningkatkan pekerjaan anda.

Harap maklum: status skema Erasmus + bergantung pada hasil rundingan Brexit.

Program pertukaran antarabangsa menawarkan anda sebagai pelajar sarjana peluang untuk belajar di luar negara di universiti rakan kongsi selama satu semester atau tahun akademik penuh sebagai sebahagian daripada kursus anda. Pada tahun kedua mereka, pelajar kejuruteraan awam boleh belajar di universiti rakan kongsi ini:

 • AS (Texas, North Carolina, Cincinnati, Florida, Virginia dan California)
 • Australia (La Trobe, Monash, Swinburne di Melbourne; University of Sydney, Wollongong atau Queensland di Australia)
 • Singapura
 • Korea Selatan
 • Malaysia
 • Hong Kong
 • New Zealand

Program pertukaran membolehkan anda belajar dan tinggal di negara lain tanpa membayar yuran pengajian tambahan. Dengan berbuat demikian, anda dapat memperluas cakrawala anda, bertemu dengan pelajar lain dan mengalami kehidupan pelajar di beberapa universiti paling berprestij di dunia.

Belajar di luar negara juga membolehkan anda menjadi lebih berdikari, mengajar anda bagaimana untuk menyesuaikan diri dan menyesuaikan diri dengan budaya dan iklim akademik negara lain.

Anda juga boleh memilih untuk mengambil penempatan Latihan Profesional di negara lain. Pelajar telah bekerja di Hewson Consulting, WSP Parson Brinkerhoff, dan Arup di Hong Kong, Melcro Crown di Macau, Ryobi-Kiso di Singapura dan Al Shafar Kontrak di India.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Surrey is a global community of ideas and people, dedicated to life-changing education and research. With a beautiful and vibrant campus, we provide exceptional teaching and practica ... Baca lebih lanjut

The University of Surrey is a global community of ideas and people, dedicated to life-changing education and research. With a beautiful and vibrant campus, we provide exceptional teaching and practical learning to inspire and empower our students for personal and professional success. Through our staff and students, Surrey achieves great things. Baca Ringkas