Kejuruteraan Aeroangkasa BEng

Umum

Penerangan Program

Gelar BEng 3 tahun (4 dengan penempatan) memberikan asas yang kukuh dalam semua teknologi kejuruteraan asas yang diperlukan oleh jurutera aeroangkasa dalam pengembangan produk aeroangkasa generasi akan datang.

Kejuruteraan Aeroangkasa berada di canggih teknologi, memahami dan menerapkan prinsip saintifik untuk reka bentuk, pengembangan dan perkhidmatan beberapa produk kejuruteraan paling maju di dunia, mulai dari pesawat komersial dan helikopter hingga kapal angkasa dan Kenderaan Udara Tanpa awak.

Dengan kemampuan untuk berjaya dalam situasi yang pelbagai dan mencabar, jurutera aeroangkasa secara semula jadi serba boleh, membuka pelbagai peluang kerjaya, dan graduan kami boleh didapati di syarikat sektor swasta dan awam di seluruh dunia.

Sorotan

Kami memberi penekanan pada pembelajaran berasaskan projek, dan melabur banyak dalam kemudahan canggih dan ruang projek yang fleksibel untuk menyokong aktiviti ini.

Peluang Global

Sekolah ini menawarkan peluang yang luas untuk mendapatkan pengalaman berharga di luar negara, sama ada semasa percutian musim panas atau dengan mengambil satu tahun dari program ijazah. Kami mengambil bahagian dalam program pertukaran pelajar IAESTE dan Erasmus, yang membolehkan pelajar memperoleh pengalaman kerja di syarikat dan universiti di seluruh dunia. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pelajar telah bekerja di negara-negara seperti Brazil, Finland, Amerika Syarikat, Perancis, Iceland, Argentina, Uruguay, Jepun, Afrika Selatan dan Portugal. Inisiatif Kajian USA menawarkan kepada pelajar selepas Tahap 2 kemungkinan belajar selama setahun di sebuah kolej di Amerika Syarikat, memberikan peluang yang sangat baik untuk membiasakan diri dengan teknik perniagaan antarabangsa. Program kebolehkerjaan kami menyokong aktiviti seperti ini, memberi pertolongan dan nasihat dengan penyediaan CV, kemahiran temu ramah dan menyediakan titik kontak sepanjang penempatan.

Pentauliahan Profesional

Ditauliahkan oleh Royal Aeronautical Society

Pautan Industri

Sekolah mempunyai hubungan yang kuat dengan industri dalam bentuk projek kolaboratif dan penempatan pelajar. Kurikulum banyak diberitahu oleh perwakilan industri yang duduk di dewan penasihat di Sekolah.

Perkembangan kerjaya

Pelajar berpeluang mendapat tempat di Program Kepimpinan Kejuruteraan dan pelbagai bengkel Pengembangan Pekerjaan.
http://www.qub.ac.uk/schools/SchoolofMechanicalandAerospaceEngineering/Study/CareerSupport/EngineeringLeadershipProgramme/

Semua ijazah Kejuruteraan Aeroangkasa dilengkapi dengan pilihan tahun sandwic dalam industri. Anda boleh menghabiskan sehingga 12 bulan untuk mendapatkan pengalaman persekitaran kejuruteraan sebenar dengan syarikat aeroangkasa yang berkaitan.

Kemudahan Kelas Dunia

Sekolah ini mempunyai pelbagai kemudahan eksperimen untuk menyokong aerodinamik, struktur, bahan dan pengajaran pembuatan. Ia juga mengendalikan simulator penerbangan dan menjalankan kursus makmal penerbangan tahunan selama seminggu.

Pengalaman Pelajar

Ireland Utara mempunyai industri Aeroangkasa yang bersemangat, dan sebagai sebahagian daripada program ijazah Kejuruteraan Aeroangkasa BEng, pelajar akan melakukan beberapa lawatan ke syarikat Aeroangkasa di seluruh Ireland Utara untuk memahami apa peranan Jurutera Aeroangkasa yang berlatih dalam industri, dan untuk menghubungkan modul berpuas hati dengan persekitaran kerja yang sebenar.

Struktur Kursus

Ijazah BEng memberikan asas yang kukuh dalam semua teknologi kejuruteraan asas yang diperlukan oleh jurutera aeroangkasa dalam pengembangan produk aeroangkasa generasi akan datang.

Peringkat 1

 • Pengenalan kepada Kejuruteraan Aeroangkasa
 • Program Makmal 1
 • Matematik 1
 • Mekanik Bahan 1
 • Mekanik Thermo dan Fluid 1
 • Sistem Dinamik 1
 • Rekabentuk Kejuruteraan 1

Peringkat 2

 • Pengajian Profesional 2
 • Aliran dan Penggerak Mampat 2
 • Struktur Pesawat 2
 • Teknologi Pembuatan 2
 • Matematik dan Pengkomputeran 2
 • Reka Bentuk Pesawat 2
 • Aerodinamik & Prestasi Pesawat 2

Kursus Pilihan Tahap 2

 • Kebolehkerjaan 2

Tahap 3

 • Sistem Avionik 3
 • Pengajian Profesional 3
 • Projek 3B
 • Kejuruteraan Aeronautika 3
 • Kejuruteraan Berbantu Komputer 3
 • Pembuatan 3

Prospek kerjaya

Ijazah dalam Kejuruteraan Aeroangkasa dari Queen's akan membantu anda dalam mengembangkan kemahiran teras dan pengalaman yang berkaitan dengan pekerjaan yang dihargai oleh majikan, organisasi profesional dan institusi akademik. Lulusan kami dipandang baik oleh banyak majikan (tempatan, nasional dan antarabangsa) dan serba boleh lulusan Kejuruteraan Aeroangkasa menjadikan mereka sangat sesuai untuk pelbagai kerjaya masa depan, baik dalam bidang kejuruteraan dan di sektor siswazah yang lebih luas.

Walaupun majoriti graduan kami berminat untuk melanjutkan kerjaya dalam bidang Kejuruteraan, sebilangan besar mengembangkan kerjaya di pelbagai sektor lain.

£ 24,545 gaji permulaan purata untuk graduan dari Sekolah ini.

Tutup hubungan dengan majikan.

Queen's University Belfast mempunyai hubungan yang kuat dengan komuniti aeroangkasa tempatan dan antarabangsa, dan kami mengambil bahagian dalam rundingan berkala dengan aeroangkasa tempatan dan majikan kejuruteraan yang lebih luas, termasuk Bombardier, Rolls Royce, Thales Air Defense, Rockwell Collins, dan FG Wilson.

Majikan Penempatan

Pelajar masa lalu kami juga mendapat penempatan kerja dengan organisasi seperti:

 • Rolls Royce
 • Airbus UK
 • Bombardier
 • BAE Systems
 • FlyBE
 • Rockwell Collins

Kejayaan Alumni

Banyak bekas graduan kami telah meningkat ke puncak bidang mereka dan merangkumi banyak tokoh terkenal; sebagai contoh:

 • Michael McKay: Pengarah Operasi Penerbangan untuk ESA Mars dan Lunar Missions, Agensi Angkasa Eropah
 • Michael Ryan: Naib Presiden dan Pengurus Besar, Bombardier Aerospace, Belfast
 • Bob Bell: Ketua Pegawai Teknikal, Renault Sport F1
 • Kes David Komodor Udara: Tentera Udara Diraja

Hadiah dan Anugerah

Sekolah ini mendapat sokongan yang tinggi dari komuniti perniagaan dan penaja swasta yang membolehkan kami menawarkan sejumlah besar biasiswa, hadiah dan anugerah. Maklumat lengkap boleh didapati di Buku Panduan Biasiswa dan Anugerah Universiti dalam talian.

Ijazah plus anugerah untuk kemahiran ekstra kurikular

Sebagai tambahan kepada program ijazah anda, di Queen's, anda juga berpeluang memperoleh kemahiran hidup, akademik dan kebolehkerjaan yang lebih luas. Contohnya, penempatan, kerja sukarela, kelab, pertubuhan, sukan dan banyak lagi. Oleh itu, bukan sahaja anda lulus dengan ijazah yang diiktiraf dari universiti terkemuka di dunia, anda juga akan mempunyai pengalaman praktikal nasional dan antarabangsa serta pendedahan kehidupan yang lebih luas secara keseluruhan. Kami memanggil Degree Plus ini. Inilah yang menjadikan pengajian di Queen's University Belfast istimewa.

Pembelajaran dan Pengajaran

Sekolah Kejuruteraan Mekanikal dan Aeroangkasa memainkan peranan utama dalam CDIO, inisiatif antarabangsa untuk mereformasi pendidikan kejuruteraan, yang melibatkan lebih daripada 100 universiti di seluruh dunia. Sokongan untuk penyertaan dalam inisiatif ini dijamin melalui dana untuk menubuhkan Pusat Kecemerlangan Pembelajaran Aktif dan Interaktif di Queen's. Hasilnya, program ijazah kami mempunyai banyak ciri inovatif yang meningkatkan pembelajaran pelajar:

Peringkat 1

Tahun pertama merangkumi kursus pengantar yang difokuskan untuk mengembangkan kemahiran kejuruteraan profesional yang penting, yang dibangun berdasarkan sebilangan projek reka bentuk dan pembinaan berasaskan pasukan. Pelajar bukan sahaja diberi peluang untuk belajar mengenai amalan kejuruteraan tetapi juga untuk berinteraksi dengan pelajar lain dalam kelas mereka, membantu mengembangkan rasa jati diri dan komuniti yang kuat dalam badan pelajar. Pada tahun-tahun berikutnya, pengetahuan kejuruteraan dikembangkan lebih lanjut melalui kerja projek berstruktur.

Peringkat 2

Latihan reka bentuk kumpulan membolehkan pelajar menunjukkan kemampuan teknikal mereka dalam persekitaran pasukan.

Peringkat 3

Projek penyelidikan individu memberi peluang untuk kajian mendalam dan penglibatan dengan reka bentuk dan pembangunan kejuruteraan Aeroangkasa.

Melalui program ini, terdapat penekanan yang diberikan pada pengembangan set kemahiran peribadi, interpersonal dan profesional yang seimbang.

Di Queen's, kami berhasrat untuk menyediakan persekitaran pembelajaran berkualiti tinggi yang menanamkan rasa ingin tahu, inovasi dan amalan terbaik dalam pembelajaran, pengajaran dan sokongan pelajar untuk membolehkan pelajar mencapai potensi akademik sepenuhnya. Pelajar yang belajar untuk BEng dalam Kejuruteraan Aeroangkasa diberi berbagai pengalaman belajar untuk membolehkan mereka berkembang sebagai individu, untuk berinteraksi dengan pakar mata pelajaran dari kedua akademik dan industri, dan untuk mengembangkan pemikiran untuk meningkatkan perkembangan mereka sebagai mandiri, sepanjang hayat pelajar. Akses ke alat kejuruteraan standard industri, kemudahan perpustakaan kelas dunia dan kursus yang diajar oleh pakar industri memberi peluang yang luas untuk mengembangkan minat pelajar dalam sektor aeroangkasa, disokong oleh kuliah dan tutorial formal. Terdapat pelbagai peluang pembelajaran, termasuk:

 • Teknologi E-Pembelajaran
  Persekitaran Pembelajaran Maya Canvas menyediakan akses kepada banyak maklumat dan menyokong maklumat pembelajaran, termasuk sumber modul tambahan, senarai bacaan dan papan pesanan untuk berkomunikasi dengan ahli kelas.
 • Lawatan sambil belajar
  Ireland Utara mempunyai industri Aeroangkasa yang bersemangat, dan sebagai sebahagian daripada program ijazah Kejuruteraan Aeroangkasa BEng, pelajar akan melakukan beberapa lawatan ke syarikat Aeroangkasa di seluruh Ireland Utara untuk memahami apa peranan Jurutera Aeroangkasa yang berlatih dalam industri, dan untuk menghubungkan modul berpuas hati dengan persekitaran kerja yang sebenar.
 • Projek penyelidikan individu
  Sebagai sebahagian daripada ijazah, pelajar akan menjalankan projek penyelidikan pada tahun terakhir mereka bersama dengan penyelia akademik, dengan melihat secara terperinci topik pakar dalam Kejuruteraan Aeroangkasa. Ini akan memberi pelajar peluang untuk terlibat dengan proses reka bentuk dan pembangunan kejuruteraan aeroangkasa sambil menanamkan kemahiran teras dalam kemahiran pengurusan projek, pelaporan dan persembahan.
 • Ceramah
  Kuliah formal dijadualkan untuk memperkenalkan maklumat dan konsep asas mengenai topik dan tema utama dalam kejuruteraan Aeroangkasa dan menyediakan titik permulaan untuk membimbing kajian swasta yang diarahkan sendiri. Ini memberi peluang yang sangat berharga untuk melibatkan diri dengan pakar subjek akademik dan juga untuk mendapatkan maklum balas dan nasihat. Melalui kursus ijazah, sebilangan kuliah juga diberikan oleh pakar bidang perindustrian, untuk memastikan bahawa pelajar mempunyai peluang untuk membincangkan aplikasi industri.
 • Tutor Peribadi
  Pelajar sarjana diperuntukkan Tutor Peribadi yang bertemu dengan mereka sepanjang tahun untuk menyokong perkembangan akademik mereka.
 • Praktikal
  Aspek utama dari mana-mana ijazah kejuruteraan adalah kemampuan untuk dapat melaksanakan prinsip saintifik kejuruteraan dengan cekap ke dalam praktik. Pelajar akan diberi banyak peluang untuk mengembangkan kemahiran teknikal teras melalui makmal praktikal dan latihan reka bentuk semasa program ijazah anda dan akan menjadi yakin dengan penggunaan pelbagai alat / perisian reka bentuk dan analisis kejuruteraan standard industri. Sebagai contoh, di Tahap 1, pelajar melakukan dua minggu makmal.
 • Kajian kendiri
  Ini adalah bahagian penting dalam kehidupan sebagai pelajar Ratu ketika pembacaan peribadi yang penting, penglibatan dengan sumber e-pembelajaran, refleksi mengenai maklum balas sehingga kini dan penyelidikan tugas dan persiapan dijalankan.
 • Tutorial
  Sebilangan besar kuliah disokong melalui sesi tutorial, memberi peluang untuk perbincangan mengenai masalah yang ditimbulkan dalam kuliah yang disertakan. Sekali lagi, tutorial memberi peluang berharga untuk berinteraksi dengan staf akademik untuk mendapatkan bantuan dan maklum balas di luar persekitaran kuliah formal.
 • Penempatan kerja
  Sebagai sebahagian daripada program sandwic MEng kami, pelajar boleh memilih untuk mengambil tempat kerja setelah Tahap 2. Program kerja boleh memberi sokongan pada permohonan dan penyelesaian CV, wawancara dan apa yang diharapkan semasa penempatan, sementara Pegawai Penempatan kami yang berdedikasi memberikan kedua-dua maklumat terkini peluang penempatan, dan sokongan 'pada penempatan'.

Penilaian

Perincian prosedur penilaian digariskan di bawah:

 • Cara penilaian pelajar akan berbeza mengikut objektif pembelajaran setiap modul. Sebilangan besar modul dinilai melalui gabungan kerja kursus, ujian kelas dan peperiksaan akhir semester. Beberapa modul [misalnya modul Projek Kepujian tahun akhir] dinilai melalui kerja projek, tugasan bertulis, persembahan dan temu ramah. Perincian bagaimana setiap modul dinilai ditunjukkan dalam Buku Panduan Pelajar yang diberikan kepada semua pelajar semasa induksi tahun pertama mereka.

Maklumbalas

Semasa kemajuan pelajar melalui kursus di Queen's, mereka akan menerima maklum balas umum dan khusus mengenai pekerjaan mereka dari pelbagai sumber termasuk pensyarah, penyelaras modul, penyelia penempatan, tutor peribadi, penasihat pengajian dan rakan sebaya. Pelajar universiti diharapkan dapat terlibat dengan amalan reflektif dan menggunakan pendekatan ini untuk meningkatkan kualiti kerja mereka. Maklum balas boleh diberikan dalam pelbagai bentuk termasuk:

 • Maklum balas yang diberikan melalui komen dan markah bertulis rasmi yang berkaitan dengan pekerjaan yang telah anda kirimkan, sebagai individu atau sebagai sebahagian daripada kumpulan.
 • Komen bersemuka. Ini mungkin termasuk ketika anda memanfaatkan "waktu pejabat" yang diiklankan oleh pensyarah untuk membantu anda menangani pertanyaan tertentu.
 • Komen atau rujukan majikan penempatan.
 • Komen dalam talian atau e-mel.
 • Komen umum atau peluang soal jawab pada akhir kuliah, seminar atau tutorial.
 • Nasihat pra-penyerahan mengenai standard yang harus anda targetkan dan perangkap umum yang harus dihindari. Dalam beberapa keadaan, ini mungkin diberikan dalam bentuk jawapan model atau contoh yang boleh anda kaji dalam masa anda sendiri.
 • Maklum balas dan hasil dari kelas praktikal.
 • Komen dan bimbingan yang diberikan oleh kakitangan dari perkhidmatan sokongan pakar seperti Kerjaya, Kebolehkerjaan dan Kemahiran atau Perkhidmatan Pembangunan Pembelajaran.
 • Setelah anda menyemak maklum balas anda, anda akan digalakkan untuk mengenal pasti dan melaksanakan penambahbaikan lebih lanjut terhadap kualiti kerja anda.

Keperluan kemasukan

Keperluan tahap

 • ABB termasuk Matematik dan sekurang-kurangnya satu dari Fizik (pilihan), Biologi, Kimia, Teknologi dan Reka Bentuk, Matematik Lanjutan atau Anugerah Berganda Sains Kesihatan dan Kesihatan.

Keperluan sijil meninggalkan Ireland

 • H3H3H3H3H3H3 / H2H3H3H3H3 termasuk kelas H3 Tahap Tinggi dalam Matematik dan sekurang-kurangnya satu dari Fizik (pilihan), Biologi atau Kimia

Kursus Akses / Asasi

 • Berjaya menyelesaikan Kursus Akses dengan 80% di setiap modul.
 • Mestilah Kursus Akses yang relevan termasuk dua modul dalam Matematik (Tahap 3) dan dua modul dalam Fizik (Tahap 3).

Diploma Baccalaureate Antarabangsa

 • 33 mata keseluruhan, termasuk 6,5,5 di Peringkat Tinggi, termasuk Matematik dan Fizik (pilihan), Biologi, atau Kimia.

BTEC Tahap 3 Lanjutan / Diploma Lanjutan Kebangsaan

 • QCF Level 3 BTEC Extended Diploma (180 kredit), dengan 120 kredit pada kelas Distinction dan 60 kredit pada kelas Merit, dengan perbezaan diperlukan dalam empat unit yang ditentukan (40 kredit), termasuk Matematik untuk Juruteknik dan Matematik Lanjutan untuk Juruteknik.
 • RQF Tahap 3 BTEC National Extended Diploma (1080 Guided Learning Hours (GLH)), dengan sekurang-kurangnya 780 GLH pada kelas Distinction (termasuk semua unit yang dinilai secara luaran) dan 300 GLH pada kelas Merit, dengan perbezaan yang diperlukan dalam empat unit yang ditentukan, termasuk Prinsip Kejuruteraan dan Matematik Kejuruteraan Lanjutan.
 • Diploma Lanjutan / Diploma Lanjutan Kebangsaan mesti berkaitan.

Diploma Tinggi BTEC

 • Mereka yang mempunyai gred yang baik dalam Diploma Nasional Tinggi yang berkaitan akan dipertimbangkan berdasarkan prestasi masing-masing untuk masuk ke Tahap 2.

Graduan

 • Minimum Ijazah Kepujian 2: 2 dengan syarat syarat subjek juga dipenuhi.

Nota

 • Pemohon yang tidak menawarkan Fizik di peringkat A harus mendapat minimum gred C / 4 dalam GCSE Fizik atau GCSE Double Award Science gred CC / 4,4.

Pilihan untuk memindahkan

 • Pemindahan antara BEng dan MEng mungkin dilakukan pada akhir Peringkat 2.

Pelajar antarabangsa

Untuk maklumat mengenai kesamaan kelayakan antarabangsa, sila periksa maklumat khusus untuk negara anda.

Keperluan Bahasa Inggeris

Skor IELTS 6.0 dengan minimum 5.5 dalam setiap komponen ujian atau kelayakan yang setaraf dengannya, perinciannya boleh didapati di http://go.qub.ac.uk/EnglishLanguageReqs

Jika anda perlu meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris anda sebelum anda memasuki program ijazah ini, INTO Queen's University Belfast menawarkan pelbagai kursus bahasa Inggeris. Kursus intensif dan fleksibel ini direka untuk meningkatkan keupayaan berbahasa Inggeris anda untuk masuk ke peringkat ini.

Hasil daripada pandemi COVID-19, kami akan menawarkan kursus Bahasa Inggeris Akademik dan Pra-sesi secara dalam talian hanya dari bulan Jun hingga September 2020.

 • Akademik Bahasa Inggeris: kursus Bahasa Inggeris yang intensif dan kursus kemahiran belajar untuk pengajian universiti yang berjaya di peringkat ijazah
 • Pra-sessional Bahasa Inggeris: kursus Bahasa Inggeris akademik yang intensif untuk pelajar yang memulakan program ijazah di Queen's University Belfast dan yang perlu memperbaiki Bahasa Inggeris mereka.

Pelajar Antarabangsa - Program Asasi dan Tahun Satu Antarabangsa

INTO Queen's menawarkan pelbagai program akademik dan bahasa Inggeris untuk membantu mempersiapkan pelajar antarabangsa untuk pengajian sarjana di Universiti Queen. Anda akan belajar dari guru berpengalaman di pusat pengajian antarabangsa khusus di kampus dan akan mendapat akses penuh ke kemudahan bertaraf dunia Universiti.

Program-program ini dirancang untuk pelajar antarabangsa yang tidak memenuhi syarat akademik dan bahasa Inggeris yang diperlukan untuk kemasukan langsung.

Yuran tuisyen

Ireland Utara (NI) £ 4,395
England, Scotland atau Wales (GB) £ 9,250
EU (bukan UK) lain £ 4,395
Antarabangsa £ 20,800

Semua yuran pengajian yang disebut adalah untuk tahun akademik 2020-21. Yuran pengajian akan dikenakan kenaikan inflasi tahunan kecuali dinyatakan sebaliknya.

Kos kursus tambahan

Semua Pelajar

Bergantung pada program pengajian, mungkin ada kos tambahan yang tidak ditanggung oleh yuran pengajian, yang perlu dipertimbangkan oleh pelajar ketika merancang pengajian mereka.

Pelajar boleh meminjam buku dan mengakses sumber pembelajaran dalam talian dari mana-mana perpustakaan Queen.

Sekiranya pelajar ingin membeli teks yang disyorkan, dan bukannya meminjamnya dari Perpustakaan Universiti, harga setiap teks boleh berkisar antara £ 30 hingga £ 100. Program mungkin mempunyai hingga 6 modul per tahun, masing-masing dengan teks yang disyorkan.

Pelajar juga harus menganggarkan antara £ 30 hingga £ 75 setiap tahun untuk fotokopi, kad memori dan cetakan.

Pelajar yang menjalani tempoh penempatan kerja atau belajar di luar negara, sebagai bahagian wajib atau opsyenal dari program mereka, harus sedar bahawa mereka harus membiayai tambahan kos perjalanan dan hidup.

Sekiranya tahun akhir merangkumi projek besar atau disertasi, mungkin ada kos yang berkaitan dengan pengangkutan, penginapan dan / atau bahan. Jumlahnya akan bergantung pada projek yang dipilih. Mungkin ada juga kos tambahan untuk mencetak dan mengikat.

Pelajar mungkin ingin mempertimbangkan untuk membeli peranti elektronik; kos akan berbeza bergantung pada spesifikasi model yang dipilih.

Terdapat juga bayaran tambahan untuk upacara graduasi, tempat peperiksaan dan denda perpustakaan.

Kos Kejuruteraan Aeroangkasa

Pelajar tahun 2 menanggung kos perjalanan ke Belfast Metropolitan College untuk mengikuti modul wajib yang berlangsung selama 12 minggu dengan anggaran kos £ 50.

Bagaimana saya membiayai pengajian saya?

Terdapat yuran pengajian dan sokongan kewangan pelajar yang berbeza untuk pelajar dari Ireland Utara, yang berasal dari England, Scotland dan Wales (Great Britain), dan mereka yang berasal dari seluruh Kesatuan Eropah.

Beasiswa

Setiap tahun, kami menawarkan pelbagai biasiswa dan hadiah untuk pelajar baru.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the wo ... Baca lebih lanjut

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the world for graduate prospects (QS Graduate Employability Rankings 2020), and a member of the Russell Group of UK research-intensive universities, combining excellence in research and education with a student-centred ethos. Baca Ringkas