Jurutera awam

Umum

Penerangan Program

Sarjana Muda Kejuruteraan Awam

Persembahan dan Profil Profesional

Ia merupakan cabang kejuruteraan yang mereka bentuk, mengurus dan melaksanakan kerja-kerja seperti rumah, bangunan, jambatan, jejambat, jalan raya, empangan, terusan, pelabuhan, dan lain-lain Reka bentuk jurutera awam, mengurus dan memantau semua peringkat pembinaan atau pengubahsuaian. prestasi beliau termasuk analisis ciri-ciri tanah, kajian cahaya matahari dan pengudaraan tapak dan definisi jenis asas. Berdasarkan data ini, ia membina projek itu, yang menyatakan rangkaian elektrik, hidraulik dan kebersihan bangunan dan menentukan bahan yang akan digunakan. Di tapak pembinaan, pasukan kerja yang terkemuka, menyelia tarikh akhir, kos, kualiti dan piawaian keselamatan. Terpulang kepada beliau untuk memastikan kestabilan dan keselamatan bangunan.

Pasaran buruh

Pasaran untuk jurutera dipanaskan di seluruh negara, dan dijangka terus bertambah baik pada tahun akan datang, seperti yang kita akan mempunyai dua acara utama NO0 Brazil: Piala Dunia 2014 dan Sukan Olimpik pada 2016. Industri pembinaan merupakan sektor yang menyerap sarjana muda ini. Pemanasan pasaran hartanah di tahun-tahun kebelakangan berikut mempengaruhi permintaan yang tinggi untuk jurutera ini. firma arkitek juga cenderung untuk mengupah profesional untuk bekerja dalam perancangan projek.

Teori Disiplin utama dan Amalan

Matematik, fizik, statistik, reka bentuk dan logik adalah kurikulum kuat. Oleh itu bersedialah untuk menggunakan kemahiran mereka dalam kalkulus. Terdapat aktiviti-aktiviti di dalam makmal dan bahan-bahan dalam bidang perniagaan dan ekonomi teknik dan kaedah pengurusan projek dan pasukan mengajar. Dalam tempoh tiga tahun terakhir, anda mengejar lebih disiplin yang berkaitan dengan bidang pengkhususan yang dipilih: struktur, pembinaan, hidraulik dan kebersihan, pengangkutan atau geoteknik. Untuk mendapatkan diploma, peringkat diperlukan, serta kerja kursus kesimpulan.

Internship terselia

peringkat adalah masa amat penting dalam proses latihan. Kami di UNIESP, kami telah menjalankan latihan yang membolehkan pelajar untuk mengalami apa yang sedang belajar di Kolej, dengan peranan mengintegrasikan pelbagai disiplin yang terdiri daripada kurikulum akademik, memberi mereka unit struktur dan mereka menguji tahap konsisten dan tahap bersirat .

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Tudo começou há mais de sete décadas no bairro de Campo Grande com o Colégio Afonso Celso, projeto educacional comprometido com os ideais, as necessidades e a cultura da Zona Oeste carioca. A primeira ... Baca lebih lanjut

Tudo começou há mais de sete décadas no bairro de Campo Grande com o Colégio Afonso Celso, projeto educacional comprometido com os ideais, as necessidades e a cultura da Zona Oeste carioca. A primeira unidade de ensino universitário, criada em 1969, foi a faculdade de Ciências Econômicas, Contábeis e Administrativas Moacyr Sreder Bastos. Ao longo desses anos, aprendemos que a imagem de uma universidade é a imagem de cada um de seus alunos - sua formação, seus conhecimentos, sua visão de mundo, sua capacidade de enfrentar obstáculos. E, acima de tudo, a sua consciência de cidadania. O aluno é o nosso maior patrimônio, nosso espelho. Por isso jamais permitimos que a visão puramente mercadológica do ensino se sobreponha aos valores éticos. Tradição e modernidade, qualidade acadêmica de excelência e pioneirismo, competência e credibilidade, avanço tecnológico e a melhor infraestrutura da Zona Oeste do Rio de Janeiro/RJ. Todas estas características definem o Centro Universitário Moacyr Sreder Bastos, que forma não apenas bons profissionais preparados para enfrentar o mercado de trabalho, mas sobretudo bons cidadãos. Nossa missão sempre foi contribuir para a construção e a disseminação do conhecimento, capacitando o cidadão para a transformação dos meios social e profissional. E o desejo de atingir a estes objetivo, a partir do momento em que passamos a integrar o grupo Educacional UNIESP, se tornou ainda mais forte dentro de cada um de nós. Baca Ringkas