Jazz

Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Jazz

Hanze University of Applied Sciences - Groningen, the Netherlands

Mempelajari Sarjana Muda di Jazz di Belanda

Program Jazz kami 'New York Comes to Groningen' adalah unik di dunia kerana dua sebab:

1 Lima belas pelukis di New York yang pergi ke Groningen pada jadual berputar. Setiap minggu dalam setahun, salah seorang dari mereka mengajar pada hari Isnin hingga Jumaat.

2 Semua pelajar (Sarjana Muda dan Sarjana) bekerja dengan semua artis-NY, tanpa mengira instrumen pelajar. Kursus termasuk teori, latihan telinga, pengarang, mengatur dan pelbagai bengkel. Di samping itu, terdapat arahan mingguan dari fakulti Belanda kelas dunia. Semua kelas diajar dalam bahasa Inggeris.

Struktur Program

Anda mula melaksanakan umum dari satu hari. Penekanan adalah untuk mengembangkan pengalaman peringkat anda. Anda juga akan belajar bermain piano untuk memahami teori muzik dengan lebih baik. Anda akan mengambil bahagian dalam projek studio dan anda akan mengikuti kursus dalam mengatur dan komposisi jazz. instrumen utama anda dan kelas fakulti New York adalah tumpuan sepanjang program kajian keseluruhan anda.

Di samping pelajaran persendirian anda, anda akan bermain dalam pelbagai ansambel. Kami juga menganjurkan lawatan ke New York setiap tahun. Mata pelajaran didaktik dan keusahawanan muzik ditawarkan pada tahun kedua dan ketiga. Pada akhir tahun keempat anda akan melengkapkan pengajian dengan konsert akhir, memaparkan visi muzik yang anda telah membangunkan.

Kami tidak mempunyai batasan dari segi instrumen. Pada dasarnya setiap instrumen boleh diterima.

Syarat Kemasukan

Pemohon untuk program di conservatoire dijangka menjadi biasa dengan bahan dan kemahiran tertentu. Oleh itu, semua pemohon mesti membuat ujian di pintu masuk, yang diadakan pada bulan Mei dan Jun setiap tahun. Peperiksaan ini terdiri daripada dua bahagian: ujian teori atau aural, dan uji bakat. Setiap bahagian adalah kira-kira 30 minit dan kedua-duanya berlaku pada hari yang sama. Hasilnya mungkin akan dibentangkan pada hari yang sama. Dalam kes-kes khas adalah mungkin untuk menghantar DVD dan bukan melakukan uji bakat.

Ujian Skype untuk pelajar bukan Eropah

Anda juga mempunyai kemungkinan untuk melakukan uji bakat DVD. Audition DVD anda akan diikuti oleh uji bakat Skype. Kandungan uji bakat Skype akan didasarkan pada DVD. Kebolehterimaan anda akan didasarkan pada dua uji bakat anda.

Peluang Kerjaya

Graduan dilatih untuk menjadi ahli muzik profesional dan dilengkapi untuk kerjaya muzik, berkhidmat dalam pelbagai kumpulan, dalam semua gaya jazz. Anda akan tahu bagaimana untuk mempromosikan diri anda dan kumpulan anda. Anda akan dapat menyusun dan menyusun muzik untuk semua jenis orkestra dan orkestra. Anda akan mula mengajar orang lain di sekolah muzik atau secara peribadi. Kebanyakan graduan yang bekerja sendiri, mengejar 'kerjaya portfolio' yang menggabungkan prestasi dengan pengajaran.

www.hanzegroningen.eu/pcc

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,060
EU / EEA: 2006 € / BUKAN EU / EEA: 7500 €
Locations
Belanda - Groningen, Groningen
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Belanda - Groningen, Groningen
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat