Ilustrasi BA (Kepujian)

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Apa yang diharapkan dalam kursus

Jadilah komunikator visual yang mahir dan jadikan tanda anda pada landskap media yang cepat berubah.

Semasa anda belajar Ilustrasi BA (Hons) di HCA , anda akan mengasah kemampuan anda untuk menyampaikan emosi, menenunkan naratif, menjelaskan masalah yang kompleks dan menerangi pelbagai tajuk yang menakjubkan, semuanya melalui kekuatan pembuatan gambar anda.

Anda akan dipersenjatai dengan pengetahuan asas yang diperlukan untuk menjadi ilustrator, didorong untuk meneroka seluas-luasnya teknik pembuatan gambar dan terinspirasi untuk membuat jalan anda sendiri sebagai profesional kreatif selama dan selepas kursus ini.

Mempelajari Ilustrasi di Hereford College of Arts menawarkan ruang kerja, masa hubungan dan peluang yang diperlukan untuk membuat karya yang hebat.

Pada peringkat Ilustrasi di HCA , keutamaan kami adalah membantu anda mengembangkan 'suara' peribadi anda yang unik sebagai ilustrator. Kami melakukan ini dengan menjalankan kursus berdasarkan luas, yang bermaksud anda akan disokong untuk meneroka dan mengembangkan pelbagai teknik dan medium sebelum memfokuskan perhatian pada perkara yang menjadikan pekerjaan anda dapat dikenali sebagai karya anda.

Sepanjang kursus ini, anda akan berpeluang untuk mengikuti banyak bengkel kumpulan kecil dan kelas menggambar. Anda juga akan mendapat manfaat daripada ceramah oleh tutor kursus kami yang berpengalaman, juruteknik bengkel dan ilustrator lawatan. Apabila tiba masanya untuk mengerjakan projek anda, anda boleh melakukannya di ruang kerja peribadi anda.

Kami menggalakkan perbincangan kumpulan dan mengadakan sesi maklum balas kumpulan secara berkala supaya pelajar dapat mendorong dan menyokong satu sama lain. Waktu tutor satu-satu bermaksud anda mendapat pertolongan individu yang anda perlukan dengan pelbagai projek, di mana anda boleh membuat apa sahaja dari gambar individu untuk surat kabar hingga buku bergambar atau zine.

Dengan kedudukan yang kukuh dalam proses tradisional, seperti melukis dan pembuatan cetakan, Ilustrasi di HCA juga mengawasi amalan yang paling kontemporari. Kursus ini dikaitkan dengan banyak ilustrator berprofil tinggi dan acara terkenal di peringkat antarabangsa. Ilustrasi di Hereford juga menyediakan akses ke kemudahan bengkel bertaraf dunia dan perjalanan ke pusat-pusat budaya. Taklimat langsung dengan pelanggan luaran bermaksud anda akan memperoleh pengalaman profesional langsung sebelum anda lulus.

Pelajar Ilustrasi HCA juga mempunyai akses kepada sokongan teknikal dalam bengkel berorientasikan kerajinan yang luar biasa yang menggunakan proses cetak tradisional, termasuk surat cetak, kolagraf, percetakan mono, ukiran, ukiran dan percetakan skrin. Pelajar mendapat kemudahan dan sokongan IT yang sangat baik yang menyediakan perisian standard industri pada sistem PC dan MAC. Ini termasuk rangkaian produk Adobe yang lengkap, termasuk Photoshop, ilustrator dan After Effects, ditambah I-stop Motion dan Final Cut Pro untuk pasca pengeluaran video.

Modul Opsyen menawarkan peluang untuk menyesuaikan program pengajian anda dan bekerjasama dalam pelbagai kursus dan tahun. Semua pelajar mengikuti Pengajian Kritikal, di mana anda dapat memperoleh pandangan menarik mengenai subjek yang anda gemari.

Yang terpenting, perkembangan individu adalah teras Ilustrasi di HCA .

Apa yang kami sediakan:

 • Pengajaran kumpulan kecil di persekitaran studio yang mesra.
 • Ruang kerja individu yang boleh anda buat sendiri.
 • Akses luar biasa untuk sokongan tutorial dan nasihat teknikal.
 • Pengamal lawatan berprofil tinggi, termasuk ilustrator pemenang anugerah: Clive Hicks-Jenkins, Jonny Hannah, Rebecca Gibbon, Matthew Richardson, Laura Carlin, Ian Murray, Geoff Grandfield, artis laporan Xaviere Pick dan pembuat cetak utama Charles Shearer dan Nick Morley.
 • Kelas menggambar dan bengkel cetak secara berkala
 • Peluang untuk menghasilkan pelbagai hasil termasuk novel grafik, buku bergambar, zine dan penerbitan kecil, peta, cetakan dan banyak lagi.
 • Taklimat projek langsung dengan pelanggan luaran.

Pilihan Kerjaya

 • Pereka grafik
 • Pereka produksi
 • Animator
 • Jurutera Penghasilan Video
 • Illustrator yang diterbitkan sendiri
 • Pengamal Freelance Kreatif

Kisah Kejayaan

Contoh komisen terkini yang dilakukan oleh graduan HCA termasuk:

 • Ilustrasi editorial untuk The Radio Times dan The New Your Times
 • Komisen buku kanak-kanak untuk beberapa penerbit, termasuk Quarto dan Wide Eyed Books, Otter-Barry Books dan Graffeg Books
 • Membuat karya seni untuk penerbitan perhubungan awam untuk Herefordshire Council dan Balfour Beatty
 • Membuat pemasangan khusus laman web dan karya seni jenis 'mural'
 • Kumpulan pelajar telah mengembangkan perusahaan 'kolektif' yang berkongsi ruang studio dan mengembangkan perniagaan kecil

“Saya menikmati banyak perkara mengenai HCA . Kami selalu mempunyai ilustrator dan perjalanan yang luar biasa dan inspirasi. Kursus ini disambungkan dengan baik. "
~ Tina Pearce

Apa yang anda akan belajar

Tahun 1

Pengenalan Tahun 1

Penyiasatan, eksperimen dan analitis.

Pada tahun pertama, anda akan meneroka peranan melukis sebagai kemahiran inti serta hubungan antara proses melukis dan cetakan tradisional. Anda akan mempelajari beberapa bentuk ilustrasi asas, seperti ilustrasi Fesyen dan Laporan, yang sangat bergantung pada amalan melukis.

Tahun 2

Pengenalan Tahun 2

Membangunkan Amalan

Tahun kedua melancarkan penerokaan ilustrasi anda dalam banyak bentuk asasnya. Anda akan mendapat peluang untuk mengembangkan dan menerapkan kemampuan membuat gambar melalui pelbagai hasil kontemporari. Ini termasuk melibatkan diri dengan projek dan tugas yang ditetapkan secara luaran dalam bentuk kolaborasi, pertandingan dan pameran.

Tahun 3

Pengenalan Tahun 3

Pengesahan Amalan

Tahun terakhir anda adalah di mana anda akan mengasah bidang minat dan / atau kepakaran anda dalam ilustrasi. Anda akan berpeluang mengembangkan penyelidikan dan praktik ilustrasi semasa projek peribadi dan disertasi anda. Kami menyokong anda untuk melakukan ini melalui rundingan dan perbincangan semasa anda merancang dan mengembangkan badan kerja ini.

Anda akan membuat portfolio yang mempamerkan amalan ilustrasi pakar dan individu anda. Anda juga akan membuat media pengenalan dan aset visual, seperti kad perniagaan yang inovatif dan kehadiran web yang menarik, untuk membantu anda mencapai matlamat kerjaya awal anda setelah tamat pengajian.

140225_IllustrationAnimation.jpg

© Hereford College of Arts

Syarat kemasukan

 • Umur minimum 18.
 • Temu ramah portfolio yang berjaya.
 • Pencapaian akademik - kami biasanya mengharapkan pemohon memperoleh 80 Mata Tarif UCAS semasa masuk tetapi, walaupun kelayakan adalah penting, tawaran kami tidak hanya berdasarkan hasil akademik. Kami mungkin membuat tawaran berdasarkan bukti bakat dan kesesuaian lain untuk kursus ini.
 • 80 Poin UCAS pada sistem Tarif UCAS Baru untuk tahun 2017 bersamaan dengan 200 mata UCAS pada sistem mata sebelumnya - untuk keterangan lebih lanjut sila lihat penjelasan dan nasihat tarif di laman web UCAS.
 • Pemohon yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris - bukti skor keseluruhan IELTS 6.0 dengan minimum 5.5 di semua bahagian (membaca, menulis, mendengar & bercakap) diperlukan.
 • Permohonan dari pelajar matang dengan pengalaman yang relevan juga akan dipertimbangkan.
 • Pengiktirafan Peluang Pembelajaran Terdahulu - kolej mengalu-alukan permohonan daripada pelajar yang mempunyai pembelajaran sebelumnya dan / atau pengalaman sebelumnya. Maklumat lebih lanjut mengenai kelayakan boleh didapati di halaman 15 Dasar Kemasukan kami.
 • Sebagai alternatif, sila hubungi kami di registry @ HCA .ac.uk dan kami boleh memberikan nasihat lebih lanjut mengenai HCA dan keperluan badan pemberian UWTSD.

NB untuk pelajar Top-Up syarat kemasukan berbeza dikenakan

Kampus kreatif baru untuk Hereford:
Tempat Pelajar Mendekati Stesen

Dengan berat hati, kami mengumumkan kepada anda bahawa bangunan penginapan pelajar Pendekatan Stesen yang baru tidak akan dibuka kepada pelajar seperti yang dirancang pada 21 September 2020. Pembinaan ditangguhkan kerana wabak Covid-19 dan walaupun mereka telah bekerja tanpa lelah untuk mengejar bangunan tidak akan siap untuk pelajar sehingga 2 Januari 2021. Kami menghargai ini bukan berita yang ideal dan akan memberi kesan kepada rancangan kohort pelajar 2020/21 yang baru. Walau bagaimanapun, pasukan jantung kota telah meletakkan sesuatu agar pelajar dapat datang pada bulan September dan mempunyai kediaman selesa sementara untuk memulakan penggal baru di.

Station Approach adalah tempat penginapan khusus baru bagi pelajar Hereford College of Arts di tengah-tengah Bandar Raya, dalam jarak berjalan kaki dari kampus pengajaran HCA .

Tempat penginapan ini dirancang khas untuk kolej, dan kakitangan dan pelajar HCA telah terlibat dengan konsep reka bentuk dan membuat keputusan mengenai bagaimana bangunan ini akan berfungsi sebagai pusat kreatif yang selesa.

Tempat penginapan ini terletak di sebelah Stesen Kereta Api Hereford dan berada di tengah-tengah antara dua kampus perguruan (College Road & Folly Lane) dan pusat bandar. Ini memberikan akses mudah ke semua sumber sosial dan budaya di Bandar serta hubungan dengan masyarakat luas.

Sebahagian besar bilik disusun dalam kelompok dengan dapur bersama dan ruang tamu, semua bilik tidur en-suite.

Bangunan ini mempunyai fokus yang unik pada paparan karya kreatif di dalam dan di luar dan terdapat ruang sosial yang luar biasa dan luas di tingkat bawah yang direka untuk pameran dan persembahan serta sosialisasi tidak formal.

Bangunan baru ini mendapat manfaat daripada proses pembinaan luar-inovatif 'pintar' yang menyokong kualiti yang luar biasa.

Lokasi

Pendekatan Stesen berada dalam jarak beberapa minit berjalan kaki dari banyak kemudahan untuk menampung kehidupan bebas pelajar termasuk pasar raya besar di seberang lokasi.

Pusat Perubatan multi-GP di Hereford dibuka beberapa ratus meter di sepanjang jalan.

Laman web ini memberi pelajar akses mudah ke ruang hijau yang indah di Churchill Gardens serta hiburan seperti Bowling Alley yang terkenal di Hereford.

Untuk perjalanan lebih jauh, Pendekatan Stesen jauh tidak dapat ditempatkan dengan lebih baik untuk kereta api, bas, basikal dan teksi.

Etos

Pendekatan Stesen akan dijalankan untuk mempromosikan komuniti pelajar dan kesejahteraan pelajar.

Ia akan mempunyai kaunter penerimaan tetamu yang dikendalikan pada waktu siang dan perkhidmatan perhubungan kecemasan di luar waktu berjam-jam.

Bilik tidur individu merangkumi papan dinding kreatif untuk pelajar memperibadikan dengan paparan karya mereka sendiri atau sumber inspirasi.

Acara sepanjang tahun dan program sosial yang dikendalikan oleh pasukan pengurusan Stesen Pendekatan dengan kerjasama pelajar akan menyokong komuniti kreatif.

Wakil pelajar dan kakitangan HCA akan terlibat dalam membuat keputusan berterusan di sekitar pengurusan kampus.

Abigail Appleton, Pengetua, berkata: "Sangat menggembirakan saya untuk bekerjasama dengan rakan kongsi yang komited untuk menyokong komuniti pelajar dan kesejahteraan pelajar seperti Cityheart. Kami membuka Pendekatan Stesen untuk tahun kedua dan ketiga serta tahun-tahun pertama kerana ini mencerminkan etos kami untuk membangun komuniti kolej yang saling berkaitan. Ini mempromosikan sosial, kolaborasi, kreativiti dan tingkah laku sokongan antara kumpulan tahun. Kami juga bekerjasama dengan perintis pendidikan kejuruteraan baru Hereford NMiTE, dan pelajar ijazah yang memulakan program baru mereka juga dijemput untuk melamar bilik di Station Approach. Amalan seni kreatif dan kejuruteraan inovatif mempunyai banyak persamaan. Saya gembira pelajar HCA berpeluang untuk tinggal di pusat kreatif yang sama dan berharap dapat melihat banyak kolaborasi kreatif muncul. "

Sesetengah rakan kongsi kami

Syarikat Pembangunan Cityheart Partnership mengkhususkan diri dalam bekerja dengan sektor awam dan telah menyampaikan bangunan Penginapan Pelajar skala kecil di seluruh UK serta bangunan Penjagaan Kesihatan. Ia mempunyai etos yang kuat untuk bekerja rapat dengan rakan kongsi dan memberikan penyelesaian yang mampan. Dari Pengarah Alastair Gourlay hingga Pengurus Operasi Sian Evans, Cityheart sama bersemangatnya untuk memastikan pelajar gembira dan disokong di tempat tinggal mereka.

Engie adalah salah satu syarikat tenaga dan perkhidmatan terbesar di UK dengan komitmen mendalam untuk pertumbuhan semula, komuniti dan penempatan. Engie teruja untuk mempromosikan seni pelajar di penimbunan laman web dan juga bangunan siap.

Caledonian Modular adalah pelopor bangunan luar tapak. Pereka Caledonia kami David Wallace mempunyai 'Sekolah Seni' dalam DNAnya dan gembira bercakap Bauhaus seperti kelengkapan bilik mandi dengan kami.

Majlis Herefordshire sangat menyokong pengembangan sekolah seni bersejarah Hereford dan untuk mengembangkan lagi reputasi antarabangsa Hereford untuk pendidikan tinggi pakar serta menjadikan Hereford sebagai bandar yang lestari. Kami sangat menyayangi bahawa Ketua Eksekutif Alistair Neill datang mengunjungi kolej dengan basikalnya.

Kos penginapan

Kadar sewa setiap minggu untuk bilik tidur berkelompok adalah kira-kira £ 142 selama 42 minggu - bersamaan dengan £ 5,964 setahun.

Kadar sewa seminggu untuk pangsapuri studio adalah sekitar £ 163 selama 42 minggu - bersamaan dengan £ 6,846 setahun.

* Tertakluk kepada terma dan syarat

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and ... Baca lebih lanjut

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and each other. Students also experience an excellent amount of contact time with tutors in a forum which is small enough for your voice to be heard. Baca Ringkas