Ijazah dalam Reka Bentuk untuk Fesyen dengan Universiti Okan di Istanbul / TURKEY

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Ijazah Sarjana Muda dalam Reka Bentuk Fesyen, yang direka bersama oleh Universiti Kedua Naples (SUN) dan Universiti Seni Okan, Fesyen dan Reka Bentuk Rekaan Fesyen, adalah berdasarkan perkongsian semester dan membolehkan pelajar mendaftar di dua universiti untuk menghadiri kursus tahun ketiga di SUN dan tahun keempat di Universiti Okan, Jabatan Reka Bentuk Fesyen dan memperoleh ijazah dua dalam "Reka Bentuk untuk Fesyen" dan "Reka Bentuk Fesyen".

Laluan antarabangsa menuju ke gelaran berganda membolehkan pelajar dari kedua-dua negara untuk:

  • memperoleh kedua-dua gelaran "Doktor" di Itali dan "Ijazah Sarjana Muda" di Turki;
  • belajar dalam persekitaran kosmopolitan dan pelbagai budaya;
  • mempersembahkan diri mereka di pasaran buruh antarabangsa, dengan itu mengalikan peluang pekerjaan mereka dalam dunia yang semakin global.

Surat-menyurat antara sistem pendidikan kedua-dua universiti yang terlibat dalam perjanjian ini

Kurikulum kursus masing-masing yang diadakan di kedua-dua universiti diintegrasikan dengan proses Bologna, yang diwujudkan untuk meningkatkan perpaduan yang sama di Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah, kelayakan universiti Eropah, diploma pendidikan tinggi Itali dan Turki. Pelajar bukan sahaja akan memperolehi kelayakan yang berkaitan dengan diploma pendidikan tinggi, tetapi juga akan membangunkan keupayaan untuk merancang kerjaya antarabangsa dan membangunkan kemahiran antarabangsa dalam bidang reka bentuk fesyen.

Kelas pengajian bahasa Itali, Reka bentuk industri "Reka bentuk untuk Fesyen" L-4

Ijazah ini menawarkan pelajar persiapan teori asas dan penguasaan yang mencukupi bagi kaedah dan kandungan saintifik umum, serta pemerolehan pengetahuan khusus khusus dalam bidang reka bentuk fesyen. Ia memerlukan 180 kredit untuk dikumpulkan selama tiga tahun. Graduan diberi gelaran doktor, yang sepadan, di seluruh kawasan proses Bologna dan di negara-negara Anglo-Saxon, dengan "gelar sarjana".

Kelas belajar Turki, "Reka bentuk fesyen"

Ijazah ini menawarkan pelajar persediaan asas teori dan penguasaan yang mencukupi bagi kaedah dan kandungan saintifik umum, serta pemerolehan pengetahuan profesional tertentu. Ia memerlukan 60 kredit latihan umum pada tahun pertama dan 180 kredit yang terkumpul selama tiga tahun tambahan. Graduan diberikan "Ijazah Sarjana Muda" (Proses Bologna).

OBJEKTIF FORMATIF

Pendidikan tinggi di kedua-dua negara mengalami proses penstrukturan semula yang mendalam pada tahun-tahun kebelakangan ini. Jabatan Fesyen Rekabentuk Universiti Okan dan kursus pengajian dalam "Reka bentuk untuk fesyen" Universiti Kedua Naples, dengan penggunaan pelan bersama ini, bertujuan untuk melatih intelektual muda mengekalkan pendekatan pendidikan yang bersesuaian dengan realiti dunia global yang berubah dan menyedari langkah dinamik di dunia fesyen dengan pengalaman akademik dan kemahiran peribadi yang akan membina kecekapan untuk berjaya.

Objektif utama kursus antarabangsa dengan Double Diploma adalah mengintegrasikan kemahiran dan sifat yang berbeza dari kursus Reka Bentuk untuk Fesyen di Universiti Kedua Naples dan Reka Bentuk Fesyen di Universiti Okan. Kursus di Okan dicirikan oleh keupayaan untuk membiak bakat muda, mengekalkan pendekatan pendidikan yang konsisten dengan realiti dunia global yang mengubah dan menyedari dinamika dalam industri fesyen dengan mengamalkan pengalaman akademik dan kemahiran peribadi yang membina kemahiran yang membolehkan mereka masuk dengan kejayaan dalam dunia kerja. Kursus Universiti Kedua lebih interdisipliner dan berorientasikan kepada percubaan saintifik dengan kursus khusus yang menggambarkan cabaran sebenar inovasi yang diterapkan untuk kemapanan dan reka bentuk hijau.

Tujuan Ijazah Double adalah untuk menawarkan pelajar-pelajar Universiti Kedua di Naples gambaran keseluruhan interaksi yang mendalam antara Fesyen dan Masyarakat sambil membantu para pelajar Okan memahami isu-isu penyelidikan dan inovasi yang digunakan untuk sektor ini. Khususnya, tren antarabangsa melatih para profesional yang dapat mempromosikan proses inovatif dalam sektor industri fesyen yang berubah, dinamik dan berkembang. Khususnya, melalui pengetahuan tentang dimensi budaya dan simbolik industri fesyen, mereka akan dapat lebih baik mengekspresikan kemahiran mereka terhadap aspek reka bentuk produk. Lebih-lebih lagi, pelajar-pelajar laluan antarabangsa akan dapat menyatakan diri mereka secara lisan dan kreatif dengan produk asli. Pelajar di laluan antarabangsa akan dilatih oleh kakitangan akademik dan pakar yang bekerja dengan kumpulan fesyen utama di kedua-dua negara.

ADDRESSEES DAN SUBSIDIES

Di peringkat dua dalam "Reka Bentuk untuk Fesyen" dan "Reka Bentuk Fesyen", pelajar yang mendaftar, dalam tahun rujukan akademik, boleh mengakses tahun ketiga kursus ijazah dalam Rekabentuk Fesyen Jabatan Seni Bina dan Rekabentuk Perindustrian "Luigi Vanvitelli" dari Universiti Kedua Naples, selaras dengan pendaftaran dan peperiksaan yang dijadualkan untuk tahun pertama dan kedua rancangan kajian.

Mereka yang memutuskan untuk mendaftar boleh meminta untuk menggunakan biasiswa setiap tahun yang diperuntukkan oleh SUN. Sebahagian daripada biasiswa ini dikhaskan untuk pelajar asing.

PEJABAT DAN TATACARA PELANGGAN

Tempoh mobiliti berstruktur diletakkan pada tahun lepas kursus pengajian. Siswa tahun ketiga dari institusi Itali dan tahun keempat dari institusi Turki akan menghadiri semester penuh di institusi rakan dan semester di universiti mereka.

Pelajar yang boleh memohon untuk dipilih untuk kursus pengajian antarabangsa mestilah diperoleh, sebelum permulaan tahun akademik mereka yang terakhir, masing-masing, 120 ECTS bagi dua tahun pertama kursus untuk SUN dan 180 ECTS dalam 3 tahun pertama sudah tentu bagi orang-orang Okan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Campania "Luigi Vanvitelli" was established in 1991 (Decree MURST, 25 March) with the aim of relieving the overcrowded conditions of the major Neapolitan university known as the “Fed ... Baca lebih lanjut

The University of Campania "Luigi Vanvitelli" was established in 1991 (Decree MURST, 25 March) with the aim of relieving the overcrowded conditions of the major Neapolitan university known as the “Federico II”. Baca Ringkas
Santa Maria Capua Vetere , Aversa , Naples , Murcia , Shkodër , Beijing , Pyatigorsk , Lille , Shanghai , Istanbul + 9 Lagi Kurang