Ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pengurusan

Umum

Penerangan Program

Ijazah dalam Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan (ADE) yang ditawarkan mempunyai tumpuan umum, hasil daripada refleksi yang dilakukan dengan wakil-wakil institusi swasta dan awam di kawasan tersebut dan yang dinyatakan dalam kajian kemasukan buruh graduan dan yang dikumpulkan dalam Pelan Strategik Fakulti Undang-Undang, Ekonomi dan Pelancongan.

Igualada dan persekitarannya dicirikan oleh struktur perniagaan kecil dan sederhana, yang mencadangkan latihan yang meluas supaya graduan masa depan mempunyai gambaran tentang bagaimana sebuah syarikat beroperasi. Dengan cara ini, graduan akan mempunyai keupayaan untuk menampung keperluan pengurusan yang berbeza yang mungkin timbul apabila mereka memasuki dunia perniagaan.

Kajian dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pengurusan juga menawarkan kemungkinan mendalamkan kemahiran yang berkaitan dengan inovasi perniagaan, pengurusan perniagaan am dan pengurusan globalisasi pasaran dan syarikat.

133040_133037_Campus_Slide4.jpg

Mengapa belajar Ijazah ini di kampus Igualada?

Ijazah Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan (ADE) menyediakan latihan yang kukuh dan latihan praktikal dan profesional mengenai pengurusan syarikat, berkait rapat dengan realiti perniagaan dan hubungannya dengan alam sekitar, yang memudahkan penempatan pekerjaan atau penciptaan syarikat itu sendiri.

Kajian dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pengurusan juga menawarkan kemungkinan mendalamkan kemahiran yang berkaitan dengan inovasi perniagaan, pengurusan perniagaan am dan pengurusan globalisasi pasaran dan syarikat.
Di samping itu, matlamat utama ialah pendidikan dan latihan para graduan masa depan untuk dimasukkan ke dalam dunia global, memihak kepada latihan perniagaan dalam bahasa lain (bahasa Inggeris yang lebih baik), kerja berpasukan dan penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi.

Singkatnya, latihan para graduan ADE kami mesti membolehkan mereka menyelesaikan semua masalah di dalam syarikat dan menyumbang, dengan sumbangan mereka, kepada kejayaan, pengembangan dan pengantarabangsaan syarikat.

Dari sudut pandang pengajaran, Fakulti Undang-Undang, Ekonomi dan Pelancongan, berkomited untuk penilaian berterusan, metodologi pengajaran dan pembelajaran yang aktif dan orientasi profesionalisme kajian, yang termasuk, sebagai ciri khas, amalan wajib dalam syarikat dan mobiliti pelajar kebangsaan dan antarabangsa.

Ijazah ini ditawarkan di Kampus Igualada pada sebelah petang.

peluang kerjaya

Peluang profesional utama untuk ijazah Pentadbiran Perniagaan dan Pengurusan berkaitan dengan bidang-bidang berikut:

 • Perakaunan dan pengauditan: bertanggungjawab untuk kawasan perakaunan, audit luaran, perakaunan atau pengawal audit.
 • Percukaian: nasihat, nasihat pengurusan dan cukai.
 • Kewangan: pengurusan kewangan, penganalisis kewangan, ketua perbendaharaan.
 • Operasi dan logistik: operasi dan pengurusan logistik, pengurusan pengeluaran, pengurus logistik, pembekal dan pengedaran.
 • Sumber manusia: pengurusan sumber manusia.
 • Pengurusan strategik: kakitangan pengurusan strategik, bertanggungjawab untuk perancangan strategik, penolong pengurus.
 • Syarikat dan pasaran global: ketua pengantarabangsaan, penganalisis pasaran global.
 • Pemasaran dan penyelidikan pasaran: bertanggungjawab terhadap pengurusan kawasan pemasaran, pengurus komersial, bertanggungjawab untuk komunikasi pemasaran, pengurusan pemasaran.
 • Keusahawanan: keusahawanan, perundingan inovasi, nasihat.
 • Analisis ekonomi: penganalisis ekonomi, kakitangan teknikal dalam perkhidmatan penyelidikan entiti awam dan swasta.
 • Arah, nasihat dan perundingan di mana-mana organisasi awam atau swasta.

Profil kemasukan

Ijazah Pentadbiran Perniagaan bertujuan untuk pelajar yang berminat untuk membangunkan aktiviti profesional mereka dalam bidang pengurusan perniagaan atau yang juga berminat untuk memahami bagaimana ekonomi berfungsi. Pelajar yang menunjukkan profil rundingan yang baik adalah seorang usahawan dan pada masa yang sama menunjukkan sikap yang beretika dan bertanggungjawab. Ia memerlukan kemudahan komunikasi lisan dan tulisan, kemahiran matematik dan analisis, motivasi untuk memahami fenomena dan perubahan sosial, dan kemampuan untuk memutuskan dan menyelesaikan konflik.

Dalam hal ini, KEPUTUSAN ROYAL 1892/2008, 14 November, mengawal artikel 1 syarat-syarat akses kepada kajian ijazah universiti rasmi dan prosedur kemasukan ke universiti awam Sepanyol. Menurut artikel 2, anda boleh mengakses pengajian peringkat ijazah universiti rasmi di universiti Sepanyol jika ada syarat-syarat berikut:

1. Berada dalam situasi berikut:

 • Akses ke universiti dengan lulus ujian, oleh mereka yang memiliki ijazah Sarjana Muda.
 • Akses ke universiti untuk pelajar dari sistem pendidikan Negara-negara Anggota Kesatuan Eropah atau negeri-negeri lain yang mana Sepanyol telah menandatangani Perjanjian Antarabangsa.
 • Akses ke universiti untuk pelajar dari sistem pendidikan asing, atas permintaan homologasi tajuk asal kepada gelaran Sarjana Muda Sepanyol.
 • Akses ke universiti oleh mereka yang memiliki tajuk Juruteknik Tinggi yang bersesuaian dengan Latihan Profesional dan Ajaran Artistik atau Juruteknik Sukan Superior sepadan dengan Pengajaran Sukan.
 • Akses universiti untuk orang berumur lebih dari dua puluh tahun.
 • Akses ke universiti melalui akreditasi kerja atau pengalaman profesional (diperuntukkan dalam Undang-undang 4/2007).
 • Akses universiti untuk orang berumur lebih dari empat puluh lima tahun.

2. Mempunyai gelar universiti rasmi atau gelaran yang setara.

3. Mempunyai ijazah universiti lulusan universiti, arkitek teknikal, jurutera teknikal, siswazah, arkitek, jurutera, sepadan dengan susunan pendidikan universiti atau gelaran yang sama.

4. Telah menyelesaikan kajian universiti separa asing atau, setelah selesai, tidak mendapat homologasi mereka di Sepanyol dan ingin melanjutkan pelajaran di universiti Sepanyol. Dalam kes ini, ia akan menjadi satu keperluan penting bahawa universiti yang sama telah mengiktiraf sekurang-kurangnya 30 kredit.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The main aim of the University of Lleida is the education of its students. We provide high standards of teaching with quality services throughout the university community that reach society beyond the ... Baca lebih lanjut

The main aim of the University of Lleida is the education of its students. We provide high standards of teaching with quality services throughout the university community that reach society beyond the campus gates. Students make up most of the UdL community, and our objective is to ensure that they enjoy the teaching and learning processes involved. Baca Ringkas
Lleida , Igualada + 1 Lagi Kurang