Ijazah dalam Kejuruteraan Industri

Umum

Penerangan Program

Apakah Kejuruteraan Industri?

Seorang jurutera perindustrian dapat meningkatkan produktiviti dan daya saing organisasi melalui peningkatan proses yang berterusan untuk pengeluaran barangan dan penyediaan perkhidmatan.

Mengapa mengkaji kejuruteraan industri?

  • Untuk merancang dan memperbaiki sistem kerja yang termasuk orang, peralatan, bahan, maklumat, tenaga dan wang.
  • Menyumbang kepada daya saing negara daripada pembangunan organisasi dan masyarakat, menyumbang kepada kesejahteraan manusia dan memberi kesan positif kepada kecekapan dan keberkesanan sistem pengeluaran barang dan penyediaan perkhidmatan.
  • Untuk mendapatkan penambahbaikan, normalisasi dan interaksi rantaian bekalan organisasi yang berterusan, menyumbang daripada pengurusan penting rangkaian nilai kepada pembangunan negara dalam persekitaran global dan mengikuti prinsip-prinsip etika, keadilan dan tanggungjawab sosial.

metodologi

Program Kejuruteraan Industri membangunkan kaedah pembelajarannya sendiri, mendefinisikan kelas sebagai persekitaran pembelajaran akademik yang membolehkan interaksi, dialog dan refleksi, ciri-ciri yang sepatutnya menjadi penyebut umum proses latihan dalam EIA. Atas sebab ini, dan untuk membangunkan satu kerja yang berkembang secara aktif dan partisipatif proses latihan para pelajar, kelas-kelas dalam EIA dirancang dalam rangka bacaan, latihan, konsultasi, bengkel dan lain-lain jaminan kegiatan sebelumnya penyertaan aktif dan berkesan pelajar di kelas.

Reka bentuk kandungan kelas pula termasuk penggunaan sumber pendidikan fizikal dan digital untuk mencapai pemahaman yang lebih besar mengenai objek yang dikaji. Sumber-sumber sokongan pendidikan ini selari dengan niat pembentukan dan digunakan untuk meluaskan pemahaman dan pembelajaran pelajar. Dalam projek metodologi ini, projek-projek Kejuruteraan berusaha untuk mencadangkan penyelesaian kepada masalah sebenar kejuruteraan melalui integrasi secara beransur-ansur elemen-elemen yang berbeza dari masalah dan penerapan kaedah kejuruteraan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

La Universidad EIA es identificada por su alta calidad académica, su rigor, por estar concentrada en ingenierías y afines, y por la formación integral de profesionales que aportan a la construcción de ... Baca lebih lanjut

La Universidad EIA es identificada por su alta calidad académica, su rigor, por estar concentrada en ingenierías y afines, y por la formación integral de profesionales que aportan a la construcción de una sociedad más justa y equitativa. Baca Ringkas