Filter
Ijazah Sarjana Muda
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Muda dalam Perancangan Wilayah 2019/2020

Ijazah Sarjana Muda selalunya merupakan anugerah akademik peringkat akademik pertama yang diikuti oleh seorang sarjana. Setiap program mungkin mempunyai prasyarat yang berbeza, tetapi yang paling memerlukan diploma sekolah menengah. Pelajar sepenuh masa mungkin dapat menyelesaikan program ini dalam tempoh empat tahun.

Apakah Sarjana Muda Perancangan Wilayah? Ia adalah program sarjana yang direka untuk melihat teori-teori asas dan konsep-konsep perancangan dan pembangunan tanah. Pelajar boleh belajar bagaimana mentafsir landskap dan memerhatikan persekitaran. Setiap universiti boleh menawarkan program yang sedikit berbeza. Walau bagaimanapun, kursus yang diperlukan mungkin sama dengan perancangan wilayah, masyarakat dan pembangunan ekonomi, perubahan sosial di negara-negara membangun, ekonomi luar bandar, bandar dan serantau, dan bandar-bandar dunia dan globalisasi.

Seseorang dalam program ini mungkin belajar cara menguruskan perubahan fizikal rantau melalui teknologi, termasuk sistem maklumat grafik, analisis statistik dan alat pemodelan reka bentuk 3D. Pelajar juga dapat meningkatkan kemahiran organisasi dan komunikasi mereka, yang boleh membantu mempersiapkan mereka untuk bekerja dengan orang lain dalam industri.

Pemohon sering ingin mengetahui kos gelar sarjana muda; Walau bagaimanapun, tiada kos yang ditetapkan. Ini bermakna orang perlu menghubungi sekolah yang ingin mereka hadiri untuk mendapatkan anggaran yang tepat mengenai tuisyen.

Sarjana Muda Perancangan Wilayah boleh menyediakan sarjana untuk pelbagai kerjaya dalam organisasi bukan keuntungan atau pejabat perancang bandar. Sesetengah pelajar mungkin menggunakan kemahiran yang boleh dipindahkan untuk mendapatkan pekerjaan yang tidak berkaitan dengan perancangan wilayah. Contoh kerjaya yang berkaitan dengan ijazah termasuk perancang serantau, perancang komuniti, perunding seni bina dan pentadbir hadiah. Orang yang mempunyai pendidikan ini juga mempunyai peluang untuk memajukan lagi pemahaman perancangan wilayah melalui gelar sarjana.

Ijazah sarjana muda ini boleh didapati di universiti di seluruh dunia. Sekalipun tidak ada sekolah di dekat seseorang, dia mungkin boleh mengambil kursus dalam talian. Ingin mengetahui lebih lanjut? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Perancangan Wilayah

Universidade Nova de Lisboa - Faculty of Social Sciences and Humanities

objektif pendidikan 1) Untuk menjadi biasa dengan teori-teori asas dan konsep Geografi; 2) Untuk memperoleh konsep asas dalam bidang Alam Sekitar, Perancangan dan Pembang ... [+]

objektif pendidikan

1) Untuk menjadi biasa dengan teori-teori asas dan konsep Geografi; 2) Untuk memperoleh konsep asas dalam bidang Alam Sekitar, Perancangan dan Pembangunan Tanah, dan Sains Maklumat Geografi; 3) Untuk menguasai kaedah dan teknik analisis geografi (pengumpulan data, pemilihan, rawatan dan tafsiran) dan memohon ini dalam konteks geocomputational dan nyata; 4) Untuk memperoleh keupayaan untuk memerhati dan mentafsir landskap; 5) Untuk menyuarakan pengetahuan teori-praktikal dengan keperluan masyarakat hari ini, yang menyumbang kepada membincangkan masalah dan mencadangkan penyelesaian yang berkaitan dengan persekitaran, perancangan dan pembangunan tanah; 6) Untuk mentafsir kepelbagaian dan kerumitan tanah dan hubungan antara fenomena yang bersifat alam sekitar dengan orang lain yang bersifat ekonomi, sosial dan kebudayaan; 7) Untuk menyuarakan geografi pengetahuan dengan lain-lain menyampaikan pengetahuan, terutamanya apabila bekerjasama dalam kumpulan pelbagai disiplin, 8) Untuk berkomunikasi ilmu dan pengetahuan dalam bidang geografi untuk orang awam yang berbeza.... [-]

Portugal Lisbon
Permintaan Maklumat
English,Portuguese (Portugal)
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu