BACHELORSTUDIES

Sarjana Muda dalam Pendidikan di Finland

Ijazah Sarjana Muda adalah ijazah pos-menengah diberikan selepas selesai 120 kredit. Ia biasanya mengambil masa lapan semester untuk melengkapkan ijazah Sarjana Muda. Walaupun menamatkan kursus sarjana muda, calon perlu mengikuti kursus yang umum dan memilih subjek utama tertentu. Ijazah Sarjana Muda juga boleh dipanggil sarjana muda di negara-negara tertentu.

Sarjana Muda Pendidikan menyediakan pelajar untuk mengajar dalam pelbagai tetapan sekolah. Selalunya graduan mendapat sijil pengajaran profesional mereka daripada Kementerian Pendidikan di negara-negara berkenaan mereka yang melayakkan mereka untuk mengajar dalam suasana sekolah mana-mana; sekolah-sekolah awam, sekolah bebas.

Sistem pendidikan tinggi formal Finland adalah pola 7-3-2-2. Universiti ini mengambil masa dua tahun dalam pendidikan vokasional atau teknikal dan pendidikan akhirnya dua-tahun pra-universiti. Finland juga mempunyai beberapa awam dan juga universiti swasta yang membolehkan akses pendidikan tinggi kepada pelajar.

Sarjana Muda dalam Pendidikan di Finland

2 Hasil dalam Pendidikan, Finland Filter

Program Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Pendidikan Awal Kanak-kanak

University of Turku
Ijazah Sarjana Muda
Ogo 2021
<
Sepenuh Masa
<
3 tahun
20 Jan 2021
English
Kampus

Program Ijazah Sarjana Muda dalam Pendidikan Guru Awal Kanak-kanak bertujuan untuk mendidik para pakar pendidikan pada zaman kanak-kanak, yang, dalam konteks Finland, terdiri ...

Baca lebih lanjut

Ijazah Sarjana Muda dalam Pengembaraan dan Pendidikan Luaran

Humak University of Applied Sciences
Ijazah Sarjana Muda
Sep 2021
<
Sepenuh Masa
<
42 bulan
20 Jan 2021
English
Kampus

Kajian di Humak University of Applied Sciences , institusi pengajian tinggi terkemuka dalam pendidikan pengembaraan di Finland. Pendidik komuniti mengkaji melatih pakar dalam ...

Baca lebih lanjut