BACHELORSTUDIES

Sambilan Sarjana Muda dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa di Brazil 2020

Memperoleh ijazah 's sarjana muda dicapai dengan melengkapkan kursus ini perlu pengajian yang ditawarkan oleh kolej atau universiti anda mendaftar masuk. Melengkapkan kajian ini mungkin mengambil masa 3-7 tahun bergantung kepada di mana anda mendapatkan ijazah anda.

Kewartawanan merujuk kepada menulis tentang peristiwa-peristiwa semasa untuk siaran berita di radio atau televisyen, atau barang yang dicetak untuk surat khabar dan penerbitan lain. Wartawan membantu merangsang dan melibatkan orang ramai dan membantu memaklumkan pembaca dan penonton di dunia di sekeliling mereka.

Brazil, secara rasmi Republik federatif Brazil, adalah negara terbesar di Amerika Selatan dan rantau Amerika Latin. Ia adalah dunia yang 's negara kelima terbesar, oleh kedua-dua kawasan geografi dan dengan penduduk, dengan lebih daripada 193,000,000 orang.

Sambilan Sarjana Muda dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa di Brazil

2 Hasil dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa, Brazil Filter

Ijazah dalam bidang pengiklanan

Faculdade Das Américas (FAM)
Ijazah Sarjana Muda
<
Sepenuh masa
<
7 semester
Portuguese
Kampus

Pengiklanan adalah ilmu perancangan, penyediaan, pelaksanaan dan penyebaran kempen pengiklanan untuk memohon kesedaran jenama dan meningkatkan jualan produk atau perkhidmatan.

Baca lebih lanjut

Media - kewartawanan

Ibmec
Ijazah Sarjana Muda
<
Sambilan
<
3480 jam
Portuguese
Kampus

Kursus Komunikasi Sosial - Kewartawanan Ibmec di Rio de Janeiro menyediakan profesional untuk bekerja di pasaran hari ini dan apa yang sedang berputar. Oleh itu, ia adalah sat ...

Baca lebih lanjut