Filter
Ijazah Sarjana Muda
Brazil Rio de Janeiro Jenis pengajian: Semua Secara: Sambilan

Terbaik Sambilan Sarjana Muda dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa in Rio de Janeiro Brazil 2019

Memperoleh ijazah 's sarjana muda dicapai dengan melengkapkan kursus ini perlu pengajian yang ditawarkan oleh kolej atau universiti anda mendaftar masuk. Melengkapkan kajian ini mungkin mengambil masa 3-7 tahun bergantung kepada di mana anda mendapatkan ijazah anda.

Ijazah dalam bidang kewartawanan akan memberikan anda perdagangan dan harga diri untuk memulakan profesion anda sebagai wartawan. Seorang wartawan yang hebat semata-mata tidak mempunyai pakar dan kemahiran profesional, tetapi juga mental lebar dan rasa ingin tahu tentang dunia.

Di Brazil, terdapat tiga jenis Muda: Sarjana Muda - mengambil masa antara empat hingga enam tahun untuk disiapkan dan pelajar boleh bekerja sebagai guru selepas tamat empat tahun penyelidikan. Masters - mengambil masa satu hingga dua tahun untuk mencapai; Doktor Falsafah / PhD - ijazah tertinggi yang anda boleh belajar dan mengambil masa tiga hingga empat tahun untuk mencapai. Ketiga-tiga darjah longgar sesuai dengan tiga kitaran Proses Bologna - sistem Eropah pendidikan tinggi. Ini bermakna bahawa jika anda telah mencapai ijazah sarjana muda di sebuah universiti Eropah, anda akan layak untuk mencapai Sarjana Brazil.

Bandar ini mempunyai banyak kemudahan untuk menyediakan pendidikan di semua peringkat. Sebahagian daripada universiti dan kolej yang ketara di bandar ini adalah Rio de Janeiro State University dan Universiti Persekutuan Rio de Janeiro.

Sambilan Sarjana Muda dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa in Rio de Janeiro di Brazil

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa, Rio de Janeiro

Ijazah
Lokasi
Brazil
Rio de Janeiro
Jenis pengajian
Secara
Ibmec

Kursus Komunikasi Sosial - Kewartawanan Ibmec di Rio de Janeiro menyediakan profesional untuk bekerja di pasaran hari ini dan apa yang sedang berputar. Oleh itu, ia adala ... [+]

Kursus ini

Dalam dunia yang diubah oleh teknologi komunikasi, akibat kesan penghantaran maklumat hampir setiap aspek kehidupan kita. Kursus Komunikasi Sosial - Kewartawanan Ibmec di Rio de Janeiro menyediakan profesional untuk bekerja di pasaran hari ini dan apa yang sedang berputar. Oleh itu, ia adalah satu-satunya ijazah dalam Kewartawanan di Rio de Janeiro untuk dinilai dengan skor maksimum bagi MEC. Kursus ini menawarkan pelbagai elektif supaya pelajar boleh mengarahkan latihannya dengan autonomi dan asas teori dan praktikal pepejal, adalah untuk bekerja di media, komunikasi korporat, media sosial dan keusahawanan. latihan A bertujuan untuk memahami nilai komunikasi dalam masyarakat yang demokratik dan global. Sejak proses pengeluaran, pengedaran dan berita pembiayaan untuk peranannya dalam fungsi pasaran.... [-]

Brazil Rio de Janeiro
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sambilan
3480 jam
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu