BACHELORSTUDIES

Sambilan Sarjana Muda dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa di Australia 2020

Ijazah Sarjana Muda adalah ijazah sarjana muda selama empat tahun dan adalah standard untuk pendidikan tinggi di sebahagian besar dunia. Ijazah Sarjana Muda boleh diperolehi di universiti-universiti negeri, di universiti-universiti swasta, di kolej komuniti dan universiti melalui talian.

Kewartawanan merujuk kepada menulis tentang peristiwa-peristiwa semasa untuk siaran berita di radio atau televisyen, atau barang yang dicetak untuk surat khabar dan penerbitan lain. Wartawan membantu merangsang dan melibatkan orang ramai dan membantu memaklumkan pembaca dan penonton di dunia di sekeliling mereka.

Australia mempunyai bilangan ketiga terbesar pelajar asing di dunia walaupun mempunyai masyarakat yang hanya 23 juta. Ini adalah pencapaian akademik yang kukuh, tetapi institusi Australia seperti yang disenaraikan sebagai bandar-bandar yang menempatkan mereka di sekitar tanah yang asli.

Sambilan Sarjana Muda dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa di Australia

7 Hasil dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa, Australia Filter

Sarjana Muda Seni Halus

Queensland University of Technology
Ijazah Sarjana Muda 24 February 2020 Sepenuh masa English Campus

Membangunkan kedalaman pengetahuan di kawasan kreatif yang anda pilih, dengan pembelajaran berasaskan studio dan sambungan langsung kepada pakar industri.

Baca lebih lanjut

Sarjana Muda Komunikasi dan Media (Televisyen dan Radio)

University of Southern Queensland (USQ)
Ijazah Sarjana Muda 25 February 2020 Sepenuh masa Sambilan English Campus Online

Mahu menghasilkan program televisyen / radio, membuat animasi, mengembangkan dokumentari atau memahami selok belok video dan pengeluaran bunyi? Sarjana Muda Komunikasi dan Med ...

Baca lebih lanjut

Sarjana muda reka bentuk media dalam reka bentuk grafik

Media Design School
Ijazah Sarjana Muda 22 February 2020 Sepenuh masa English Campus

Pemegang Ijazah Sarjana Muda Media Design pakar dalam Rekabentuk Grafik akan mengajar anda bagaimana untuk berkomunikasi dengan menggunakan teks, imej, dan membentuk untuk mem ...

Baca lebih lanjut

Sarjana Muda Seni Halus (Filem dan Televisyen)

Victorian College of the Arts
Ijazah Sarjana Muda 01 January 2020 Sepenuh masa Campus

Sarjana Muda Seni Halus (Filem dan Televisyen) memberi tumpuan kepada pengeluaran skrin praktikal dengan penekanan kepada screenwriting, arahan dan penyuntingan. Program ini m ...

Baca lebih lanjut

Sarjana Muda Komunikasi

Queensland University of Technology
Ijazah Sarjana Muda 15 July 2020 Sepenuh masa English Campus

Dapatkan asas untuk kerjaya yang berjaya dalam komunikasi dan hiburan. Kami menduduki tempat ke-1 di Queensland dan ke-31 di dunia dalam komunikasi dan kajian media.

Baca lebih lanjut

Sarjana muda reka bentuk media dalam reka bentuk gerakan

Media Design School
Ijazah Sarjana Muda 01 March 2020 Sepenuh masa English Campus

Membuat teks, ilustrasi dan imej bergerak dalam video muzik, iklan televisyen dan filem ialah kepakaran yang Motion Graphics Designer.

Baca lebih lanjut

Sarjana Muda Seni Halus (Screenwriting)

Victorian College of the Arts
Ijazah Sarjana Muda 01 January 2020 Sepenuh masa Campus

Sarjana Muda Seni Halus (Screenwriting) menyediakan latihan dalam pelbagai aspek Screenwriting melalui ceramah-ceramah, kelas, tayangan filem, dalam menetapkan pengalaman dan ...

Baca lebih lanjut