$close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Muda dalam Pengajian Abad Pertengahan 2021/2022

Sesetengah orang mungkin berfikir bahawa sejarah zaman pertengahan mempunyai apa kesan terhadap dunia hari ini, tetapi apa-apa idea yang benar-benar berkeras kepala. Tamadun moden boleh dikesan kembali ke Zaman Pertengahan, dan dengan mendapat Ijazah Sarjana Muda dalam Sejarah zaman pertengahan, anda boleh mendapatkan pemahaman yang lebih baik daripada budaya semasa, bahasa, dan sistem politik.… Baca lebih lanjut

Sesetengah orang mungkin berfikir bahawa sejarah zaman pertengahan mempunyai apa kesan terhadap dunia hari ini, tetapi apa-apa idea yang benar-benar berkeras kepala. Tamadun moden boleh dikesan kembali ke Zaman Pertengahan, dan dengan mendapat Ijazah Sarjana Muda dalam Sejarah zaman pertengahan, anda boleh mendapatkan pemahaman yang lebih baik daripada budaya semasa, bahasa, dan sistem politik.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Muda Sejarah Zaman Pertengahan? Program ini mempunyai fokus sosial, mendedahkan anda bagaimana orang hidup dan berinteraksi pada Zaman Pertengahan. Selain mengambil pelbagai kursus sejarah, anda juga boleh mengambil kelas dalam kesusasteraan zaman pertengahan, seni, seni bina, teater, dan muzik. Bahasa adalah juga merupakan sebahagian daripada pendidikan anda, dan ia amat disyorkan bahawa anda mendapatkan penguasaan dalam bahasa Latin. Seperti kebanyakan orang yang mengikuti pengajian ijazah ini berhasrat untuk menjadi ahli sejarah, terdapat juga kelas yang memberi anda pengalaman tangan pertama dalam penyelidikan dan kerja arkib.

Dengan mengkaji sejarah zaman pertengahan, anda mungkin mendapati ia lebih mudah untuk memahami selok-belok budaya dan masyarakat moden. Program ini juga memberi peluang kepada anda untuk meningkatkan penyelidikan dan kemahiran analitikal, yang kemudiannya boleh digunakan untuk pelbagai kerjaya anda.

Program ijazah sarjana muda yang paling mengambil masa empat tahun untuk disiapkan, walaupun sesetengah sekolah menawarkan program tiga tahun. Kos pendaftaran berbeza dari sekolah ke sekolah. Oleh itu, anda perlu menyelidik tuisyen dan yuran sebelum mengemukakan permohonan untuk mengesahkan bahawa anda mampu program ini.

Apabila orang mendaftar dalam program sejarah zaman pertengahan, matlamat akhir mereka biasanya bekerja di sebuah muzium peringkat tinggi atau kedudukan arkib. Jika ini adalah matlamat utama anda, maka anda kemungkinan besar akan memerlukan ijazah sarjana. Walau bagaimanapun, pemegang ijazah sarjana muda banyak dapat mencari pekerjaan peringkat kemasukan sebagai juruteknik muzium, pustakawan, dan penerbit karya sejarah.

Kadang-kadang satu-satunya cara untuk memahami masa kini adalah untuk melihat ke masa lalu untuk mendapatkan jawapan. Sarjana Muda dalam Sejarah Zaman Pertengahan menyediakan anda dengan pendidikan yang menyeluruh terhadap kehidupan pada Zaman Pertengahan. Program ini boleh didapati di beberapa universiti antarabangsa. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
University of Padova
Padua, Itali

Ijazah Sarjana Muda menawarkan pertemuan mendalam dengan bahasa, tradisi, dan warisan budaya Itali. Berfokus pada abad-abad ketika Itali memimpin seni dan sastera Barat, yakni ... +

Ijazah Sarjana Muda menawarkan pertemuan mendalam dengan bahasa, tradisi, dan warisan budaya Itali. Berfokus pada abad-abad ketika Itali memimpin seni dan sastera Barat, yakni Zaman Pertengahan dan Renaisans akhir, ia mengadopsi pendekatan lintas disiplin yang menggabungkan kajian teks, gambar, muzik, dan seni pertunjukan. Kursus teori yang kuat digabungkan dengan bengkel interaktif di perpustakaan, muzium, dan institusi budaya, untuk penerokaan budaya Itali di tempat. -
Ijazah Sarjana Muda
Sepenuh Masa
3 tahun
English, Itali
Okt 2021
Kampus