Filter
Ijazah Sarjana Muda
Jepun Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Muda dalam Pengajian Ekonomi di Jepun

A sarjana muda ijazah 's adalah ijazah sarjana muda yang ditawarkan oleh universiti-universiti dan kolej apabila pelajar melengkapkan program pengajian. Kursus sarjana muda paling bertahan tiga atau empat tahun dengan beberapa berpanjangan sehingga tujuh tahun.

Profesional yang mengkaji ekonomi dan pentadbiran memahami kedua-dua gambaran ekonomi yang lebih besar dan lebih kecil, trend individu. Ia adalah satu bidang antara disiplin di mana pakar dilatih untuk menimbang dan menganalisis banyak komponen dalam kedua-dua bahagian awam dan swasta dan membuat cadangan berdasarkan keadaan semasa dan yang berpotensi.

 

Jepun adalah sebuah negara kepulauan di Asia Timur. Terletak di Lautan Pasifik, ia terletak di timur Laut Jepun, China, Korea Utara, Korea Selatan dan Rusia, membentang dari Laut Okhotsk di utara ke Laut China Timur dan Taiwan di selatan.

Sarjana Muda dalam Pengajian Ekonomi di Jepun

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Ekonomi, Jepun

International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University

Kursus ini dibahagikan kepada tujuh bahagian: (1) pengenalan; (2) bagaimana pasaran berfungsi; (3) pasaran dan kebajikan; (4) ekonomi sektor awam; (5) kelakuan tegas dan ... [+]

Sarjana Muda dalam Seni Liberal Antarabangsa: Ekonomi

Mikroekonomi

Kursus ini dibahagikan kepada tujuh bahagian: (1) pengenalan; (2) bagaimana pasaran berfungsi; (3) pasaran dan kebajikan; (4) ekonomi sektor awam; (5) kelakuan tegas dan organisasi industri; (6) ekonomi pasaran buruh; dan (7) topik untuk kajian lanjut. Pembelajaran kita dianjurkan di dalam konsep dan tema berikut: kaedah saintifik dan peranan andaian dalam analisis ekonomi; memahami apa model ekonomi dan bagaimana ia digunakan; positif berbanding analisis normatif; kuasa pasaran permintaan dan penawaran; keanjalan dan aplikasinya; kecekapan pasaran; kos cukai; Perdagangan Antarabangsa; pelbagai jenis eksternal; konsep barang awam; reka bentuk sistem cukai; kos pengeluaran; persaingan yang sempurna, persaingan monopoli, oligopoli, dan monopoli; pasaran untuk faktor pengeluaran; ketidaksamaan pendapatan dan kemiskinan; teori pilihan pengguna; dan sempadan mikroekonomi.... [-]

Jepun Kofu
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu