Filter
Ijazah Sarjana Muda
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Sarjana Muda dalam Broadcast Journalism 2019

Ijazah sarjana muda menandakan berakhirnya pengajian siswazah dan menyediakan portal untuk kursus siswazah di banyak universiti serta asas-asas yang diperlukan untuk melaksanakan dalam bidang tertentu. Pelajar yang mengikuti ijazah ini biasanya akan mengambil beberapa kursus teras dan kelas utama khusus untuk mendapatkan pendidikan yang baik.

Apakah Sarjana Muda dalam Kewartawanan Penyiaran? Program ijazah ini memberi tumpuan besar kepada komunikasi dan teknologi penyiaran moden, memberi pelajar akses kepada pengetahuan yang mereka perlukan untuk melaksanakan dengan jayanya dalam beberapa kerjaya yang berkaitan. Kajian pelajar mungkin akan terlibat dengan menyempurnakan pelaporan, penulisan, penyampaian ucapan, menghasilkan, pengeditan grafik, operasi kamera, storyboarding dan pitching cerita. Kursus yang membina kemahiran ini membolehkan pelajar menguasai penciptaan akhbar, majalah, rancangan radio, treler filem dan banyak lagi jenis media yang meluas.

Salah satu daripada pelajar kemahiran terbaik boleh diharapkan untuk menguasai semasa mengejar ijazah ini adalah komunikasi lisan. Ini, bersama dengan organisasi yang dipertingkatkan dan pemahaman yang lebih baik dalam teknologi komputer moden, sama-sama berguna di rumah dan di tempat kerja.

Institusi yang berbeza dan negara tuan rumah akan menawarkan pelbagai yuran pengajian untuk kursus yang diperlukan untuk ijazah ini, sehingga memisahkan biaya yang tepat adalah sulit. Ia sentiasa dinasihatkan bahawa pelajar melakukan penyelidikan sendiri mengenai kos sebelum melakukan program sekolah atau gelar tertentu.

Sesetengah pekerjaan yang dilengkapkan oleh graduan program ini semasa memasuki tenaga kerja termasuk perancang media, jurugambar / sinematogram, penyelaras kesan visual, penyiar radio, penulis skrip, sauh berita, pengkritik media, editor, wartawan berita dan penulis kandungan. Banyak jawatan ini menempatkan graduan di mata awam di mana latihan meluas mereka dalam komunikasi lisan dan bertulis mungkin akan dimainkan. Kerjaya lain yang mungkin termasuk penerbit dokumentari, editor video, jurutera audio, pengarah filem dan pakar pencahayaan.

Kursus dalam talian adalah mungkin untuk pelajar yang mempunyai jadual penuh, manakala kelas tradisional tersedia dalam skala tempatan dan antarabangsa. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Broadcast Journalism

Missouri Baptist University

Pusat-pusat utama ini menggunakan penggunaan audio dan video secara teoritis dan praktikal dalam penyiaran, persekitaran Internet dan korporat. ... [+]

Sarjana Muda dalam Media Penyiaran

Pusat-pusat utama ini menggunakan penggunaan audio dan video secara teoritis dan praktikal dalam penyiaran, persekitaran Internet dan korporat.

KerjayaBerita utama / wartawanKeperibadian televisyen atau radioPenyiar sukanPengeluar televisyenPengeluar radioPengendali kameraEditor videoVideographerPengurus pengeluaranPengeluar atau pengarah dokumentariPengeluar video muzikPengarah filemJurutera audioPakar pencahayaanPenulis skripKursusCOMM 223 Pengenalan kepada Media MassaCOEN 223 Laporan dan Penulisan Asas untuk KewartawananCOMM 203 Memahami Komunikasi ManusiaCOMM 263 Pengenalan kepada Komunikasi Audio dan VideoCOMR 383 Technologies MediaCOMM 412 Teori ... [-]
Amerika Syarikat St. Louis Chicago
Stamford International University

Pelajar penyiaran dan Kewartawanan menguasai seni cetak dan naratif visual dan belajar bagaimana untuk menggabungkan pemahaman tentang subjek dengan kreativiti untuk memb ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sertai program Seni Komunikasi Stamford dan mulakan kerjaya anda dalam bidang komunikasi dan media yang menarik dan dinamik. Meningkatkan kemahiran anda dengan kemudahan profesional seperti peralatan audio-visual standard industri dan suite edit terkini.

Pelajar penyiaran dan Kewartawanan menguasai seni cetak dan naratif visual dan belajar bagaimana untuk menggabungkan pemahaman tentang subjek dengan kreativiti untuk membentuk pandangan orang di dunia. Kurikulum menarik kami diajar dan direka oleh para profesional dengan pengalaman industri yang luas - kedua-duanya di Thailand dan seterusnya.

Teras pengalaman akademik anda dengan pilihan untuk memilih antara dua kanak-kanak di bawah umur:... [-]

Thailand Bangkok
Julai 2019
Sepenuh masa
42 months
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu