Filter
Ijazah Sarjana Muda
Nigeria Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Muda dalam Biokimia di Nigeria

Ijazah Sarjana Muda 's adalah ijazah yang dianugerahkan oleh universiti dan kolej. Dalam usaha untuk mendapatkan ijazah sarjana muda 's, anda mesti melengkapkan kursus-kursus yang perlu boleh bertahan 3-7 tahun bergantung kepada institusi anda pendaftaran.

Pelajar yang ingin bekerja dalam bidang sains mungkin perlu mengambil kelas atau siri kelas dalam bidang biokimia. Ini mungkin termasuk makromolekul, struktur enzim dan fungsi, metabolisme, tindak balas biokimia dan genetik.

Nigeria adalah di kalangan negara-negara Afrika Barat yang menawarkan pelajar yang berorientasikan penyelidikan high terbaik pendidikan universiti interaktif dan juga berkesan. Negara ini mempunyai beberapa universiti berprestasi tinggi yang berada di kedudukan terbaik di Afrika dan juga seluruh dunia dengan membawa menjadi Universiti Lagos.

Sarjana Muda dalam Biokimia di Nigeria

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Biokimia, Nigeria

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
MSc
University of Ilorin

Berikutan penubuhan Universiti Ilorin sebagai sebuah Kolej Universiti Universiti Ibadan oleh Kerajaan Persekutuan Nigeria pada bulan September, 1975, Fakulti Sains merupa ... [+]

Berikutan penubuhan Universiti Ilorin sebagai sebuah Kolej Universiti Universiti Ibadan oleh Kerajaan Persekutuan Nigeria pada bulan September, 1975, Fakulti Sains merupakan satu daripada tiga Foundation Fakulti yang memulakan perniagaan Akademik pada 23 Oktober, 1976.

Lima jabatan asas adalah Sains Biologi, Kimia, Geologi dan Sains Mineral, Matematik dan Fizik. Dalam 1977-1978 Sesi dua lagi jabatan, Biokimia dan Statistik telah ditambah. Jabatan Sains Biologi telah splitted kepada tiga, iaitu Mikrobiologi, Biologi Loji dan Zoologi dalam 2000/2001 sesi akademik. manakala Sains Komputer telah dipindahkan ke Fakulti Komunikasi dan Maklumat Sains pada sesi 2008/2009. Pada masa ini terdapat sepuluh (10) program dalam tempoh sembilan (9) Jabatan Fakulti. Jabatan Kimia mempunyai dua program yang Kimia dan Kimia Industri.... [-]

Nigeria Ilorin
Mac 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu