BACHELORSTUDIES.COM.MY

Terbaik 4 Sarjana Muda dalam Bioinformatik 2019

Bioinformatik adalah kawasan pelbagai disiplin kajian saintifik yang membawa dalam mengira pengetahuan dalam memahami biologi. Ini adalah satu pendekatan yang telah mendakwa perubahan yang lebih besar dalam bagaimana orang menguruskan kesihatan serta alam sekitar. Ketika dunia sedang berubah menjadi teknologi yang lebih genetik, orang memerlukan pengetahuan dalam biologi pengkomputeran. Sarjana Muda Bioinformatik adalah program ijazah baru dan baik berstruktur yang membantu dalam membangunkan pengetahuan yang berkaitan untuk simulasi pelbagai proses biologi dalam dunia moden. Diselesaikan di persimpangan teknologi maklumat dan sains komputer dan juga biologi, ijazah sarjana muda dipandang tinggi sebagai kursus yang paling revolusioner pada abad ke-21. Darjah Sarjana Muda dalam Bioinformatik kini ditawarkan di pelbagai universiti di seluruh dunia.

Sarjana Muda Bioinformatik adalah kursus yang menawarkan pemahaman yang terbaik dalam semua aspek bioinformatik: pengkomputeran dan asas-asas biologi.Kursus ini bertujuan untuk meneroka matematik dan sains yang menyokong disiplin dalam butiran. Dunia moden adalah permintaan yang tinggi untuk ahli biologi pengkomputeran terlatih dan berkelayakan serta pakar bioinformatik. Selepas tamat pengajian dengan ijazah Sarjana Muda Bioinformatik, seseorang boleh meneruskan kerjaya yang sangat berjaya di pelbagai syarikat dan organisasi penyelidikan yang lebih tinggi. Anda juga boleh bekerja di luar negara dan dalam pelbagai organisasi kerajaan di seluruh dunia. Ini adalah program ijazah yang akan melatih anda untuk kerjaya dalam farmaseutikal, bio-perubatan, bioteknologi dan industri yang berkaitan.

4 Hasil dalam Bioinformatik Filter

Program Ijazah Sarjana Muda dalam Bioinformatik

Johannes Kepler University Linz
Kampus Sepenuh masa 6 semester Oktober 2019 Austria Linz Republik Czech Ceske Budejovice + 2 lagi

Menghubungkan "Sains Hayat" - biologi, genetik, perubatan, farmasi dan sains pengkomputeran - dengan sains komputer, matematik dan statistik telah menjadikan bidang Bioinformatics sangat diperlukan.

Sarjana Muda dalam bidang bioinformatik

Sapienza University of Rome
Kampus Sepenuh masa 3 tahun Permintaan Maklumat Itali Rome

Program Sarjana Muda Bioinformatik menyediakan pelajar dengan pengetahuan lanjutan daripada asas molekul dan selular sistem biologi, struktur dan fungsi makromolekul biologi dan proses selular di mana mereka terlibat, alat analisis dan bioteknologi dan kaedah-kaedah matematik, fizik dan kimia untuk bioteknologi aplikasi;

Sarjana Muda dalam Bioinformatik

Indonesia International Instutite for Life Sciences (i3L)
Kampus Sepenuh masa 3.5 - 4 tahun Julai 2020 Indonesia Jakarta Bandung + 1 lagi

Pada zaman di mana analisis data yang besar adalah penting untuk berjaya dalam perniagaan sedia ada dan inisiatif keusahawanan baru, Institut Antarabangsa Indonesia melancarkan program ijazah sarjana muda (S1) Bioinformatik pertama di ASEAN pada tahun 2014. BioInformatics adalah bidang yang menguruskan sejumlah besar data yang dihasilkan dalam bioperubatan, bioteknologi, sains makanan dan teknologi makanan dan banyak lagi.

Sarjana Muda dalam Bioinformatik dan Genetik

Kadir Has University
Kampus Sepenuh masa 4 tahun Sept. 2019 Turki Istanbul

Di dunia hari ini, biologi molekul, biokimia, dan bidang biologi lain menjadi semakin didorong oleh maklumat. Terutamanya keperluan pemprosesan jumlah maklumat turutan secara besar-besaran yang dijana oleh perkembangan terkini dalam penjujukan genom dan analisis proteome telah mendorong sains hayat ini ke era baru di mana sains komputer, teknologi maklumat, dan biologi bergabung menjadi satu disiplin tunggal sebagai bioinformatik.