Filter
Ijazah Sarjana Muda
Itali Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Muda dalam Bioinformatik di Itali

Ijazah Sarjana Muda 's boleh menyebabkan pintu pendidikan, menyediakan peluang untuk kemajuan kerjaya, atau meletakkan asas bagi mencapai tahap yang maju. Matlamat kami adalah untuk membantu bakal pelajar mengemudi proses pemilihan program berjaya. Kami melakukan perkara-perkara mudah dengan memperkemas carian.

Bioinformatik berkenaan dengan penggunaan pendekatan berasaskan komputer kepada pemahaman proses-proses biologi. Teknologi hari ini memberi kita analisis berkapasiti tinggi gen dan protein yang menjadikan perlu untuk mengintegrasikan informatik apabila menyelesaikan masalah biologi.

Itali, secara rasmi Republik Itali, ialah sebuah republik berparlimen kesatuan dalam Kesatuan Eropah, yang terletak di Eropah Selatan. Di utara, ia bersempadan dengan Perancis, Switzerland, Austria, dan Slovenia sepanjang Alps.

Sarjana Muda dalam Bioinformatik di Itali

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Bioinformatik, Itali

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Sapienza University of Rome

Program Sarjana Muda Bioinformatik menyediakan pelajar dengan pengetahuan lanjutan daripada asas molekul dan selular sistem biologi, struktur dan fungsi makromolekul biol ... [+]

Yang Program Sarjana Muda Bioinformatik menyediakan pelajar dengan pengetahuan lanjutan daripada asas molekul dan selular sistem biologi, struktur dan fungsi makromolekul biologi dan proses selular di mana mereka terlibat, alat analitikal dan bioteknologi dan kaedah-kaedah matematik, fizik dan kimia untuk aplikasi bioteknologi; baik pengiraan dan kepakaran bioinformatik, juga untuk organisasi, pembinaan dan akses kepada pangkalan data, khususnya untuk analisis genom, proteomes dan metabolomi; pengetahuan tentang teknik-teknik asas dalam pelbagai bidang bioteknologi bagi industri dan alam sekitar.

Graduan Bioinformatik mesti:

Menguasai platform teknologi khusus dalam bidang gene... [-]
Itali Rome
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu