BACHELORSTUDIES

5 Sarjana Muda dalam Bahasa Arab 2020

Memperolehi ijazah sarjana muda adalah batu loncatan yang penting dalam kerjaya akademik seseorang. Kursus dan jam yang diambil semasa memperoleh ijazah ini memberikan kelayakan yang membantu dalam mencapai kedudukan profesional. Biasanya selepas tiga hingga lima tahun pendidikan, pelajar memperoleh tahap kepakaran yang juga mempersiapkan mereka memperoleh ijazah sarjana.

Apakah Sarjana Muda Bahasa Arab? Program ini membina pelajar yang fasih berbahasa tulisan dan berbahasa Arab. Kursus sering memberi pengetahuan luas mengenai budaya Arab seperti muzik, filem dan media. Pelajar juga boleh menerima maklumat latar belakang dalam sejarah Arab dan ramai yang mendapat peluang untuk memperluaskan pengetahuan mereka melalui program belajar-luar negara di negara berbahasa Arab. Pelajar juga boleh memilih untuk mempelajari kesusasteraan bahasa Arab dan budaya pop. Program lain boleh memerlukan latihan atau praktikum dalam pendidikan bahasa Arab atau perkhidmatan awam.

Graduan dapat memperoleh kemahiran komunikasi lisan dan tulisan yang kuat yang membantu mereka hadir dan berkongsi idea dengan berkesan. Pelajar juga boleh mendapat pengetahuan yang komprehensif mengenai budaya Arab dan kepakaran linguistik dalam pengetahuan asing yang membolehkan mereka membuat hubungan peribadi di seluruh dunia.

Kos Sarjana Muda dalam bahasa Arab biasanya bergantung kepada lokasi pengajian. Harga mungkin juga berbeza-beza bergantung pada semester atau beban kursus. Adalah disyorkan untuk menyelidik program yang anda inginkan.

Graduan dengan ijazah ini boleh pergi ke pelbagai kerjaya. Ramai yang mendapat jawatan kerajaan seperti penterjemah dalam hubungan antarabangsa atau di kedutaan negara-negara berbahasa Arab. Satu lagi pilihan kerjaya popular ialah pendidikan. Ramai yang pergi menjadi guru bahasa Arab di bilik darjah di seluruh dunia, tutor swasta atau dalam talian. Orang lain menggunakan pendidikan mereka di bidang kesihatan sebagai penulisan transcriber untuk membantu mereka yang berbahasa Arab dengan lebih baik.

Sarjana dalam program bahasa Arab ada di universiti di seluruh dunia. Terdapat juga pelbagai pilihan dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

5 Hasil dalam Bahasa Arab Filter

BA Kepujian dalam Bahasa Arab dan Bahasa Inggeris

University of Westminster
BA
<
Sepenuh masa
<
3 tahun
English
Kampus

Di Westminster, kami melatih ahli bahasa kompeten dalam bahasa moden yang bersedia untuk memasuki pekerjaan siswazah. Kami meletakkan penekanan khusus terhadap pekerjaan dan k ...

Baca lebih lanjut

BA Bahasa Arab dan ... (disiplin)

SOAS University of London
BA
28 Sep 2020
<
Sepenuh masa
<
4 tahun
30 Jun 2020
English
Kampus

Di SOAS , kajian bahasa Arab boleh digabungkan dengan pelbagai disiplin dan bahasa yang tidak dapat ditandingi. Gelaran penghormatan dalam bahasa Arab bertujuan untuk memberi ...

Baca lebih lanjut

BA Bahasa Arab dan ... (bahasa)

SOAS University of London
BA
28 Sep 2020
<
Sepenuh masa
<
4 tahun
30 Jun 2020
English
Kampus

Di SOAS , kajian bahasa Arab boleh digabungkan dengan bahasa Ibrani, bahasa Indonesia, Parsi dan Turki. Untuk BA Arab dan Perancis UCL adalah institusi pengakuan.

Baca lebih lanjut

BA Arab

SOAS University of London
BA
Sep 2020
<
Sepenuh masa
<
4 tahun
30 Jun 2020
English
Kampus

Pada tahun pertama, komponen utama program ialah kajian intensif Arab Standard Moden; pelajar bebas memilih sebagai komponen kecil tahun modul kedua mengenai budaya Arab, kesu ...

Baca lebih lanjut

BA Pengajian Arab dan Islam

SOAS University of London
BA
28 Sep 2020
<
Sepenuh masa
<
4 tahun
30 Jun 2020
English
Kampus

Program empat tahun ini bertujuan untuk memberi para pelajar tempat yang kukuh dalam Standard Moden dan Arab klasik, kebiasaan dengan tradisi tekstual teras Islam, pengetahuan ...

Baca lebih lanjut