Filter
Ijazah Sarjana Muda
Jordan Irbid Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Muda dalam Bahasa Arab di Amerika Irbid Jordan

Ijazah Sarjana Muda 's adalah lambang pendidikan tinggi. Ia diberi kepada orang-orang yang berbakti 3-7 tahun mengkaji program tertentu. A sarjana muda ijazah 's boleh diperolehi dalam pelbagai disiplin dalam seni dan sains.

Kepekatan akademik terhadap bahasa Arab memberi tumpuan kepada bahasa dunia yang banyak digunakan oleh komuniti di wilayah Afrika Utara dan Timur Tengah. Bahasa ini juga dituturkan dalam banyak komuniti yang tersebar di seluruh dunia.

Ia secara rasmi dikenali sebagai Hashimiah Kerajaan Jordan. Jordan didapati di Asia. Satu kitaran dua tahun pra-sekolah, 10 tahun untuk asas, pendidikan wajib dan menengah selama 2 tahun adalah sistem pendidikan itu ditegakkan di sini. Kemudian anda menduduki Tawjihi.

Terbaik Sarjana Muda dalam Bahasa Arab di Amerika Irbid di Jordan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Bahasa Arab, Irbid

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Yarmouk University

Program ini bertujuan untuk membantu pelajar membangunkan kemahiran bahasa dan sastera dalam bahasa Arab, untuk membolehkan pelajar menghargai Bahasa Arab dan warisan Isl ... [+]

Maklumat Umum Program:

Pengajaran Bahasa: Bahasa Arab Jam Kredit: 132 Tempoh Pengajian: 4 tahun

Penerangan Program

Program ini bertujuan untuk membantu pelajar membangunkan kemahiran bahasa dan sastera dalam bahasa Arab, untuk membolehkan pelajar menghargai Bahasa Arab dan warisan Islam Arab, dan untuk membolehkan graduan untuk memenuhi keperluan pasaran negara sama ada dalam profesion pengajaran atau kawasan lain.

Keperluan Ijazah Sarjana Muda untuk program diajar dalam Bahasa Arab

Keperluan wajib: (12 Cr Hr..) Seperti berikut

Semua pelajar baru perlu mengambil peperiksaan tahap untuk bahasa Arab, bahasa Inggeris dan kemahiran komputer. Pelajar yang gagal untuk berjaya dalam mana-mana peperiksaan ini dikehendaki mengambil kursus berikut tambahan pra-syarat (099):... [-]

Jordan Irbid
Sept. 2019
Arabic (Jordan)
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu