Filter
Ijazah Sarjana Muda
Jordan Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Muda dalam Bahasa Arab di Jordan

Memperoleh ijazah 's sarjana muda dicapai dengan melengkapkan kursus ini perlu pengajian yang ditawarkan oleh kolej atau universiti anda mendaftar masuk. Melengkapkan kajian ini mungkin mengambil masa 3-7 tahun bergantung kepada di mana anda mendapatkan ijazah anda.

Kajian bahasa Arab memberi tumpuan kepada penggunaan bahasa Arab yang berkesan terutamanya dalam pengaturan profesional dan pendidikan. Ia juga termasuk analisis subjek yang lebih mendalam seperti budaya Arab, sejarah, politik dan geografi untuk mendapatkan pemahaman yang lebih komprehensif mengenai bahasa tersebut.

Ia secara rasmi dikenali sebagai Hashimiah Kerajaan Jordan. Jordan didapati di Asia. Satu kitaran dua tahun pra-sekolah, 10 tahun untuk asas, pendidikan wajib dan menengah selama 2 tahun adalah sistem pendidikan itu ditegakkan di sini. Kemudian anda menduduki Tawjihi.

Sarjana Muda dalam Bahasa Arab di Jordan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Bahasa Arab, Jordan

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Yarmouk University

Program ini bertujuan untuk membantu pelajar membangunkan kemahiran bahasa dan sastera dalam bahasa Arab, untuk membolehkan pelajar menghargai Bahasa Arab dan warisan Isl ... [+]

Maklumat Umum Program:

Pengajaran Bahasa: Bahasa Arab Jam Kredit: 132 Tempoh Pengajian: 4 tahun

Penerangan Program

Program ini bertujuan untuk membantu pelajar membangunkan kemahiran bahasa dan sastera dalam bahasa Arab, untuk membolehkan pelajar menghargai Bahasa Arab dan warisan Islam Arab, dan untuk membolehkan graduan untuk memenuhi keperluan pasaran negara sama ada dalam profesion pengajaran atau kawasan lain.

Keperluan Ijazah Sarjana Muda untuk program diajar dalam Bahasa Arab

Keperluan wajib: (12 Cr Hr..) Seperti berikut

Semua pelajar baru perlu mengambil peperiksaan tahap untuk bahasa Arab, bahasa Inggeris dan kemahiran komputer. Pelajar yang gagal untuk berjaya dalam mana-mana peperiksaan ini dikehendaki mengambil kursus berikut tambahan pra-syarat (099):... [-]

Jordan Irbid
Sept. 2019
Arabic (Jordan)
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu